Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Левски – Црвена звезда Телеком

Прва половина сезоне је завршена још једном победом, 13. у исто толико мечева за рекорд и улазак у историју регионалне лиге. Само два дана касније, наставља се са утакмицама у АБА лиги, а Звезду чека ново гостовање, у Софији.

Утакмица ће бити одиграна у хали „Универзијада“ у Софији, али без присуства публике. На снази је казна изречена бугарском клубу због инцидената на мечу са Партизаном 15. новембра. С обзиром да су од тада имали јако тежак распоред у гостима, први меч казне су одрадили овог викенда када су поражени од Цибоне, а други меч је против Црвене звезде.

Левски је убедљиво најслабија екипа АБА лиге. Забележили су у првих 13 мечева само једну победу и то још у другом колу против Мега Визуре (сада Мега лекс). У овом мечу, као и у већини осталих су апсолутни аутсајдери на папиру и од тога не треба бежати. Међутим, на руку им сигурно иде дан више за одмор у односу на Звезду, као и то да нису нигде путовали, али и велика потрошња нашег тима. Против МЗТ-а се видело да мали пад концентрације одмах даје крила противнику и предност се лако и брзо топи, док се у наше редове увлачи нервоза.

Ростер Левског је прилично слабо попуњен што је можда и главни узрок очајних издања. Екипа нема довољно играча у ротацији, неколико је напустило тим у сред сезоне, а нису доведена појачања за све. На позицији плеја играју Карамфилов и Маринов. Карамфилов је ту од почетка сезоне, а након одласка Хита, сав терет је пао на њега, што он није успео да изнесе. Игра агресивно у одбрани, али у нападу недостаје сигурности. Маринов није играо у првом делу јесени, унео је касније мало живости у екипу, постиже 8 поена по мечу, уз 3,6 асистенција.

На позицији бека је Павлин Иванов, најбољи шутер екипе. Он постиже у просеку 10 поена, али уз слаб проценат шута за три поена. Поред њега, на спољним позицијама конкуришу једнако добри Павел Иванов и Захаријев. Обојица постижу у просеку око 9 поена, уз проценат шута из игре око 50%. Међутим, нису играчи који погађају у серијама.

Овом тиму фали класична „петица“, тако да најчешће играју са две четворке у постави. Ту се највише истиче млади Димитров, са 8 поена и 4 скока по мечу и највећом минутажом. Поред њега, ту је Варбанов као најбољи скакач и други најбољи стрелац међу центрима. Ангуелов је један од најискунијих играча у тиму, можда и у целој лиги и његово искуство нешто на шта ће се сигурно тим ослањати у овом мечу, али ове сезоне показује да га стижу године. Ту су још и Симеонов и Гјуроски са мањим, епизодним улогама.

Црвена звезда је против МЗТ-а показала лице које не волимо да гледамо и одиграла друго полувреме испод сваког очекивања. Тако нешто се не сме понављати и уверени смо да ће већ сутра момци показати максималну озбиљност и наставити победнички низ. Левски сигурно није противник адекватног реномеа, али и они сигурно имају разлога да верују у изненађење. А на нашим играчима је да им то не дозволе.

Левски Софија – Црвена звезда Телеком, среда, 13:00, хала „Универзијада“

Повезане вести

Leave a Comment