Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

“Златна копачка” Дарка Панчева стигла у Звездин музеј

Европски првак и легендарни нападач нашег клуба – Дарко Панчев је Црвеној звезди уступио “Златну копачку” како би наш клуб израдио реплику, која ће се у будућности налазити у Музеју на стадиону “Рајко Митић”.

Престижно признање које се додељује најбољим стрелцима Европе, Дарко Панчев је заслужио у историјској сезони 1990/91, када је и остварен највећи успех клуба. Црвена звезда се те сезоне попела на кров Европе, а значајан утицај на успехе је имао Дарко Панчев, који не само да је извео последњи једанаестерац у чувеној пенал серији у Барију, већ се те сезоне чак 34 пута уписао у листу стрелаца и заслужио вредно признање.

Био је познат Панчев по надимку “кобра са Вардара”, али је на “Златну копачку” чекао до 2006. године, због оспоравања Фудбалског савеза Кипра. Престижно признање је ипак на крају завршило у правим рукама и то после тачно 15 година.

Црвена звезда се увек поносила великанима који су носили црвено-бели дрес. Један од њих је и Дарко Панчев, који је са одушевљењем прихватио иницијативу нашег клуба да се изради реплика његове “Златне копачке”. Тим поводом наша делегација је боравила у Скопљу и од Панчева преузела вредно признање, чија ће реплика у будућности красити наш трофејни Музеј.

The post “Златна копачка” Дарка Панчева стигла у Звездин музеј appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment