Moja Crvena Zvezda
Архива

Janković: „Ostvario sam san“

Mladi Filip Janković je postao drugi najmlađi igrač koji je nastupao u crveno-belom dresu, ali zanimljivo je to kako je došao do dresa Zvezde, s obzirom da je imao ponudu Reala iz Madrida da ostane kod njih.

Prosinečki i Janković

Zvezdu najviše volim. Van granica Srbije navijam za Real Madrid, u čijem sam kampu bio kao klinac. Želeli su oni da me zadrže kad sam im pokazao da sam bolji od njihove dece, ali meni se nije tamo ostajalo dok ne zaigram za Zvezdu. Ostvario sam san! Na redu je osvajanje seniorske titule i da se nametnem treneru Prosinečkom.

Filip pored treniranja nalazi i vrijeme za učenje, što potvrđuju njegove ocjene u školi.

Odličan sam učenik. Želja mi je da završim srednju školu i da upišem fakultet. Finansije me zanimaju, a hoću i da se obrazujem kao fudbalski trener. Ostaću privržen fudbalu i kad jednog dana završim karijeru.“

Drago mu je što ga navijači vole, a roditelje ne muči da ga voze na trening.

Iskreno, drago mi je da me navijači već vole, ali takve stvari mogu da stvore pritisak. Kako se borim protiv pritiska? Pa, ne znam, nosim ga i trudim se da ne pratim šta se priča i piše oko mene.Idem dosta često trolom na trening, jer ne želim da opterećujem roditelje da me voze i odvoze. Međutim, nekada ne bih mogao bez njih da stignem da završavam i školske obaveze i treninge. Oni su mi mnogo pomogli da razmišljam samo o fudbalu i da me stvari van terena ne opterećuju.

Njegova frizura podsjeća na frizuru Roberta Prosinečkog iz igračkih dana.

Tata je bio protiv duge kose i tražio je da se ošišam. Govorio mi je da moram da ličim na muškarca, ali se meni pre pet godina svidelo to što su fudbaleri obično imali duže kose. Istrajao sam i sada je ne bih menjao. Druga strana medalje je to što me navijači prepoznaju bez problema. Baš posle utakmice s Ventspilsom prošetao sam gradom i dosta mi je ljudi prišlo da me pita za utiske o debiju. Prija mi to.

Dejan Stanković nije ostao imun na mladog Jankovića.

Želim mu veliku sreću i daće Bog da završim za jedno dve godine na 18. mestu te liste. Želim da Zvezda izbaci još desetak klinaca kao što je on i kao što sam bio ja i ostali iz moje generacije.“ , rekao je Deki.

Повезане вести

14 comments

Leave a Comment