Moja Crvena Zvezda
Архива

Liga Evrope 4. kolo kvalifikacija: Ren – Crvena zvezda

U 4. poslednjem kolu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope, Crvena zvezda

UEFA Liga Evrope 4. kolo kvalifikacija: Ren : Crvena zvezda

će se sastati sa francuskim Renom odlučeno je tokom današnjeg žreba. Prvi susret igra se 18. avgusta u Francuskoj, dok je revanš 25. avgusta na našoj Marakani.

Ekipa Rena, kao i Crvena zvezda uključila se u kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope od 3. kola. Za protivnika su imali gruzijsku ekipu Metalurgi Rustavi koju su u dva meča eliminisali ukupnim rezultatom 7:2. U prvom susretu u Rustaviju, Ren je slavio rezultatom 5:2, a strelci su bili Bukari u 17. i 31. minutu, Pitroipa u 42. i 70. i Feret u 49. minutu. Revanš susret takođe je pripao Francuzima rezultatom 2:0, a pogotke su postigli rezervista Montano u 75. minutu i Feret u 85.

Navijači znaju da naprave lepu atmosferu

Ren je u revanš meču nastupio u sastavu: Kostil, Katerin, Mangane (C), Tetej, Pitroipa, Feret, Bukari, Bižik, M`Vila, Bahrimi i Danže. U igru su još ulazili Dalmat, Montano i Kamara. Trener ekipe je Frederik Antoneti.

Do prvog susreta sa našom Crvenom zvezdom, Ren će odigrati i dva meča u nacionalnom šampionatu i to 7. avgusta gostuju Dižonu, a 13. avgusta dočekuju PSŽ.

FK Ren je osnovan 10. marta 1901. godine, igra na stadionu „Put za Lorijan“

Stadion FK Ren

kapaciteta 31.127 mesta. Stadione je izgrađen 1912. godine, ali je renoviran u nekoliko navrata i to 1955., 1983. i 1999. godine.

Ren u svojim vitrinama ima dva trofeja namenjena osvajaču nacionalnog kupa (1965. i 1971.), kao i jedan trofej pobednika Super kupa Francuske 1971. godine. U međunarodnim takmičenjima najveći uspeh postigli su 2008. godine kada su bili pobednici sada već ugašenog Inter-toto kupa.

Žan M`Vila - jedan od najboljih igrača

Prema poslednjim informacijama, postoji mogućnost da se domaćinstvo u dvomeču Ren:Crvena zvezda i zameni pošto bi se 25. avgusta igrali i mečevi Crvena zvezda:Ren i Partizan:Šamrok rovers. Partizan kao šampion Srbije ima pravo izbora oko eventualnog termina odigravanja susreta na domaćem terenu. Ipak treba sačekati zvaničnu informaciju iz UEFA.

 

Повезане вести

64 comments

Leave a Comment