Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Шумадију

Кошаркашице Црвене звезде у четвртак дочекују екипу Шумадије из Крагујевца у мечу 22. кола Прве женске лиге Србије. Утакмица се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

Црвено-беле су минулог викенда заузеле друго место у регионалној лиги. У полуфиналу су избациле фаворизовану екипу Цеља, док су у финалној утакмици поражене против Радивоја Кораћа после чак три продужетка. Екипа је психички испражњена после финалног окршаја, па се поставља питање ли ће тренер Драган Вуковић успети да мотивише своје кошаркашице за меч против тима из Крагујевца. Звезда је освајањем вицешампионске титуле у регионалној лиги направила највећи успех клуба у овом такмичењу и то после неколико година паузе. Црвендакић, Матић, Станаћев, Тина Јовановић и друштво не треба да клону духом, већ да победама до краја лигашког дела шампионата Србије забораве на пораз у финалу регионалног такмичења и да у Купу и плеј-офу покушају да се реванширају екипи Кораћа и освоје трофеје које женски кошаркашки клуб дуго чека. Звезда је тренутно друга на табели са 18 победа и три пораза.

Екипа Шумадије налази се на десетој позицији у првенству са девет победа и 12 пораза. У њиховом саставу својим играма с издваја бек Александра Рачић, која има просек од 14,1 поена по мечу, док њене саиграчице нису тако ефикасне, али могу да буду неугодне уколико Звезда одигра испод својих могућности. У првом делу сезоне црвено-беле су славиле у Крагујевцу после продужетка резултатом 78:74, али је Шумадију од тада напустило неколико водећих играчица.

И поред психички тешког пораза и умора црвено-белих од финалног турнира регионалне лиге, разлика у квалитету је изразито на страни домаћег тима, па се очекује тријумф Звезде.

Црвена звезда – Шумадија

13. март 2014, четвртак

Дворана Баскет сити

18:30 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment