Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Црвена звезда – Радивој Кораћ, финале регионалне лиге

Кошаркашице Црвене звезде у суботу у Подгорици играју финале Међународне женске регионалне кошаркашке лиге против екипе Радивоја Кораћа. Историјски дуел за трофеј два београдска тима игра се у дворани Морача са почетком у 20 часова.

0235

Црвено-беле су у петак у полуфиналу избациле екипу Цеља тријумфом од 60:49, а екипа Кораћа је два сата касније славила против домаћина финалног турнира, екипе Будућности, резултатом 59:45. Звезда и Кораћ су одиграли четири међусобна сусрета ове сезоне. Скор у победама је 2:2. Црвено-беле су два пута славиле у регионалној лиги (67:57 и 81:67), док је екипа Кораћа забележила две победе у шампионату Србије (69:59 и 70:49). Звезди је ово прво финале регионалне лиге у трећем учешћу, док је екипа Радивоја Кораћа и прошле сезоне стигла до завршне представе, када су поражене од Партизана.

Тренер Црвене звезде, Драган Вуковић, водио је екипу Кораћа до краја прошле сезоне, тако да зна врлине и мане Звездиног наредног противника и то би могла да буде једна од пресудних ствари у борби за трофеј. Колико су црвено-беле наоштрене да освоје шампионски прстен, довољно говори и незадовољство и самокритика игром против Цеља Александре Црвендакић и тренера Драгана Вуковића у изјавама после пролаза у финале. Црвено-беле су у серији од девет узастопних победа, а јубиларна десета донела би трофеј клубу после равно десет година.

Са једне стране наћи ће се ударне играчице Црвене звезде, Александра Црвендакић, Иванка Матић, Тина Јовановић, Александра Станаћев, Мирјана Бероња, Нина Ђоковић и Мина Јовановић, док екипа Кораћа има своје адуте у Јелени Максимовић, Сањи Мандић, Тамари Капор, Снежани Чолић, Кристини Топузовић, Јелени Јовановић, Јелени Антић… Чини се да екипа Кораћа има дужу клупу, али и да су четири главне кошаркашице Црвене звезде боље од најбоље четири из противничког тима.

Биће то велика борба за трофеј који ни једна ни друга екипа немају у својим витринама. Звезда јури свој први пехар после 2004. године, када су освојиле последњу шампионску титулу, а и тада је као и сада у екипи била Иванка Матић, која зна како се освајају трофеји и може да буде велики ослонац младом тиму, али и својеврсна талија за целу екипу. Извесно је да ће црвено-беле имати подршку са трибина у Подгорици, само је питање да ли довољно велику да донесе и превагу на паркету.

Цео програм у суботу почиње у 13 часова, када ће у мечу за треће место у кадетској регионалној лиги снаге одмерити Цеље и Триглав, док се финале кадетске лиге између Црвене звезде и екипе Трешњевке 2009 игра од 14 часова. Биће то лепа прилика да се Катарина Зец, Александра Катанић и друштво оките титулом и тако направе сјајан увод за меч првог тима. У 17 часова и 30 минута у мечу за треће место у конкуренцији сениорских тимова на паркет ће изаћи екипе Цеља и Будућности, док се велико финале између Црвене звезде и Радивоја Кораћа игра од 20 часова.

Звездаши, Делије и симпатизери Црвене звезде дођите у што већем броју у Морачу да подржимо црвено-беле кошаркашице у походу на трофеј који наш клуб до сада није освајао у својој богатој историји.

Финале регионалне лиге 2013/2014

Црвена звезда – Радивој Кораћ

8. март 2014, субота

Дворана Морача, Подгорица

20:00 часова

Повезане вести

2 comments

Milos мар 8, 2014 at 16:20

Napred Zvezdasice

Reply
Zvezdaš мар 8, 2014 at 09:10

Idemo prvakinje Evrope do dragocenog trofeja! Ubeđen sam da ćete srce ostaviti na parketu za trofej. Zvezda je jača od R.koraća, tu nema dileme… Pozivam Podgoričke Delije, da svi dođemo u Moraču i da bodrimo naše gracije do pobede.

Reply

Leave a Comment