Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаРегионална лига

Најава, 23. коло АБА лиге: Црвена звезда – Крка (субота, 21 сат)

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у 23. колу АБА лиге дочекују у „Пиониру“ Крку из Новог Места, а тај меч почење вечерас у 21 сат.

Bobi

Још четири кола остала су до краја лигашког дела регионалне лиге, а црвено-бели се налазе на првом месту са утакмицом мање и победом више од другопласиране Цедевите. Вечерашња утакмице врло је битна за наш тим, јер би евентуалном победом вероватно осигурали прво место пред Ф4.

У „Пионир“ стиже Крка, чврста екипа са одличним тренером Александром Џикићем. Крка је и ове сезоне освојила Куп Словеније, а и актуелни је прва своје државе. У првом делу сезоне, Црвена звезда је славила у Новом Месту резултатом 78:69, а тада је одличну партију код домаћих пружио Јака Клобучар који је убацио 26 поена, док је наш тим предводио Симоновић са 17 поена.

Крка је до сада у АБА лиги остварила 10 победа, док је 12 пута поражена. Екипа игра на јако мали број поена, у својој дворани играју много боље на гостовањима, али су ове сезоне знали да однесу победе и на „врућим теренима“ (Солноки, Задар).

Највише поена од почетка сезоне за екипу Крке је постигао Јака Клобучар. Он ове сезоне просечно бележи 12,2 поена (53% за два, 34% за три, 70% са линије пенала) и уз Мурича је главна претња са спољних позиција. Има добар шут, брз је, доста добро напада кош и после продора. Све у свему, један комплетан нападач.

Најбољи тројкаш екипе је Едо Мурич (ако узмемо играче на већем броју покушаја). У просеку постиже највише поена по утакмици (13,4), а тројке шутира солидних 35% за ниво АБА лиге. Мурич је одлична атлета и дефанзивац, у нападу је доста подигао свој ниво игре и у овом тренутку је један од најбољих играча АБА лиге на својој позицији.

У последње време у одличној форми је крилни центар Звонко Буљан (15, 12, 20). Буљан је типична четворка за ове просторе, брз је и покретљив, солидног шута, солидан је и скакач. Знатно је подигао своју форму и од Купа игра стварно импресивно, проценти шута му расту, а ни у осталим статистичким категоријама није ништа мањи напредак.

Под кошем Крке треба поменути и јединог Американца у тиму Криса Букера, коме је ово други пут да је у Крки. Букер је изузетно искусан кошаркаш, има меку руку, може да рашири одбране противника и у високом проценту погађа своје шутеве са полудистанце. Има дуге руке, солидан је скакач и атлета и биће занимљиво видети како ће се снаћи против високих играча Црвене звезде.

Од играча који имају запаженију улогу у екипи Крке требало би истаћи Санија Бећировића. Овај искусни кошаркаш се вратио у Крку после одличних сезона у иностранству, а како сезона одмиче игра у све бољој форми. Ипак, на последњој утакмици против Широког, он је обновио стару повреду средином треће четвртине, па је питање да ли ће играти на вечерашњем мечу.

Крка је врло незгодна екипа, која ако се не схвати озбиљно може да направи пуно проблема свима, али осим победе Црвене звезде на овом мечу све остало би било велико изненађење. Црвена звезда ако од старта наметне свој ритам и игру не би требало да има већих проблема и у таквим околностима Крка нема шта да тражи.

Црвено-бели ће бити ослабљени за Ивана Раденовића који се још увек није опоравио од повреде колена, док ће у тиму бити и новајлија Олександр Липовиј.

Утакмица 23. кола АБА лиге игра се вечерас у Пиониру од 21 сат, а улаз за све припаднице женског пола је слободан.

Повезане вести

3 comments

Dragana мар 8, 2014 at 16:47

Ko je trener ?

Reply
Villa мар 8, 2014 at 14:29

Nikad se bolje nisam osecao kao navijac Zvezde u ovom delu kosarkaske sezone kao ove godine. Samo ovako nastavite. Jedva cekam da vidim Lipovija.

Reply
Fornicator мар 8, 2014 at 14:09

Da preslišamo Krku i onda imamo prostora i za odmor i za isprobavanje nekih stvari pred F4. Stvari će se na tabeli još menjati ali po svoj prilici sa četvrtog mesta nam stiže Cibona ili Budućnost. Crnogorci po meni nemaju nikakve šanse da nekog iznenade ako dođu na F4 a Cibona je nešto opasnija sa Šarićem, ali realno veliki autsajder protiv nas. Nadam se da će biti neko od ovo dvoje, a groblje nek se kolje sa Cedevitom – tu bi šanse bile fifti-fifti da nije u Areni. Ovako, očekujem srpsko finale, ali ne treba o njemu razmišljati – isključivo o polufinalu i plasmanu u Evroligu. Kad se taj teret skine s vrata, u finalu će čak biti i lakše igrati, bez obzira na važnost trofeja.

Reply

Leave a Comment