Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Клипа: „Амбиције јуниорског тима су трофеји“

junioriСве је спремно за почетак Евролигиног Најк квалификационог турнира за јуниоре. Београд ће од 21. до 23. фебруара по седми пут имати част да угости неке од најталентованијих кошаркаша Европе, а Црвена звезда Телеком ће трећи пут узастопно бити у прилици да покаже и докаже висок стандард у организацији овако престижног турнира.

Утакмице ће се играти у дворанама Баскет ленд и Баскет сити на Чукаричкој Падини, а учестоваће осам екипа: Црвена звезда Телеком, Земун, ИНСЕП (Француска), Будућност Воли (Подгорица), Партизан НИС, Мега Визура, Цанариас Басктебалл Ацадемy, Цедевита (Хрватска). Победник тунира обезбедиће пласман на Фајнал-ејт Евролиге који се одржава у Милану.

Занимљиво је истаћи да у досадашњих шест турнира који су одржани у Београду три пута је славио ФМП, а три пута Црвена звезда. Црвено-бели бране трофеј освојен прошле године, а очекивања пред почетак такмичења изнео је капитен Звездиних јуниора Стефан Лазаревић:

– На нама је да се покажемо у што је могуће бољем светлу и да се максимално боримо. Надам се да ће то бити довољно да одбранимо трофеј. Сада је прилика да покажемо наш велики рад током читаве године, сав труд који улажемо и да добрим играма дозовемо доста публике – поручио је Лазаревић.

За три дана турнира биће одиграно укупно 18 утакмица, а црвено-бели такмичиће се у А групи заједно са Земуном, француским ИНСЕП-ом и екипом Будућности из Подгорице. Две провопласиране екипе избориће пласман у полуфинале, а о амбицијама на овом турниру тренер црвено-белих јуниора Слободан Клипа је рекао:

– Јасно је да су амбиције јуниорског тима, као и читавог клуба, да осваја трофеје, односно да буде први. Није скромно, а ни преамбицизоно, али мислим да смо фаворити. Играмо добро у Јединственој лиги Србије, имамо тим који је конкуретан у читавој Европи, а не само на овом турниру. Ако дамо све од себе, ако не потценимо било кога мислим да можемо да остваримо жељени резултат – рекао је Клипа и потом додао:

– Не мислим да ћемо играти против лоших тимова, напротив. ИНСЕП је једна од најбољих екипа у Европи, тако је већ годинама уназад. Канарија долази са осам странаца, што је занимљиво јер је у Србији забрањено играње странаца у јуниорским тимовима. Цедевита је узела примат у Хрватској у раду са млађим категоријама и Будућност која је фактички репрезентација Црне Горе. Турнир никако неће бити лаган, чека нас тежак посао.
Уз Београд, привилегију да буду домаћини овако квалитетном турниру имају још само три града у Европи: Рим, Виљнус и шпански Хоспиталет. Ипак, ове године изостала је помоћ Градског секритаријата за спорт и омладину као и Министарства омладине и спорта који су претходних година били покровитељи турнира. Међутим, по речима директора клуба Давора Ристовића то ни у ком случају неће утицати на организацију, а припремљени су и бројни новитети.

– Задовољство је што Београд седми пут узастопно организује овако велики турнир. Црвена звезда брани трофеј и амбиције клуба су највише. Паралелно са играма на терену наш задатак је да сваке године турнир подижемо на виши ниво. Трудимо се да задржимо квалитет који смо успоставили у претходним сезонама и да покажемо због чега све екипе желе да учествују баш на овом турниру, као и да поставимо нове стандарде – рекао је Ристовић и потом се усредсредио на новитете који су припремљени ове године:

– Обезбедили смо да све утакмице које се играју у дворани Баскет сити буду директно преношене преко лајв стрима. Сви заистересовани ће путем интернета моћи да прате утакмице из дворане Баскет сити, укупно 11 мечева. Велики број скаута, тренера и менаџера је најавио долазак и сигруно је да ће трибине бити испуњене, поготово финалног дана. Посебно нам је задовољство што смо успоставили стртешко партнерство са Евролигом у раду са младима. Веза коју смо са Евролигом направили преко овог јуниорског турнира сигурно ће нам помоћи и у раду са сениорском тимом. Позивам све љубитеље кошарке да наредних дана буду са нама јер ће сигурно имати шта да виде – закључио је Ристовић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Goran137 феб 22, 2014 at 02:03

Pokidase i INSEP sa 23 razlike 🙂 Polufinale je tu 🙂

Reply
Goran137 феб 21, 2014 at 13:24

POKIDALI ZEMUN SA 33 RAZLIKE U PRVOJ UTAKMICI 🙂

Reply
Бранимир феб 20, 2014 at 23:00

Момци једноставно разбијају. Треба да будемо поносни на ово што имамо. А Клипа је доказао да се на њега треба озбиљно рачунати.
Ипак, није ми јасно ко је организатор турнира. Београд? Како је онда изостала помоћ Градског секретаријата за спорт и омладину? Шта, није их брига шта ће се то тамо дешавати? Или је организатор Црвена Звезда?

Reply
dexy122 феб 20, 2014 at 19:11

uuuu. Lajv stream. Bravo Ristovicu, bravo Zvezdo. To nam treba. Da mi koji ne mozemo u Bg, vidimo kakve to klince ima Zvezda. 😉

Reply
Iznogud феб 20, 2014 at 19:38

Ima strasno talentovane klince.

Reply

Leave a Comment