Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Поледица: „ФСС поштује прописе углавном када је Звезда у питању“

mirko_poledicaПредседник Синдиката професионалних фудбалера Србије, некадашњи фудбалер Мирко Поледица, изјавио је за „Моцартспорт“ да ФСС најчешће поштује прописе онда када је реч о Црвеној звезди, док се другачије опходи према другим клубовима (конкретан пример случај Јокић).

“Тема је веома широка и комплексна. Ми смо овде да заштитимо интересе фудбалера, али морам да приметим да се овакви спорови много брже решавају када је у питању Црвена звезда. Да је о њој реч, масакрирали би је. Не желимо никоме да се удварамо, посебно не Звезди, против које смо водили велики број спорова, само износимо чињенице. Комисија је донела одлуку да је Војводина крива за раскид уговора Јокића, а кад је клуб крив лако је утврдити које би требало да буду последице. У идентичним споровима Комисија доноси дијаметрално различите одлуке, а прописе поштује углавном када је Звезда у питању. Људи који доносе одлуке у овим споровима немају квалификације за то, они нису правници и адвокати… Председник комисије Марјан Рнић не само да је економиста, него је и функционер Фудбалског савеза Војводине. Како може да доноси одлуке о жалбама играча када је у директном сукобу интереса? Ми тренутно водимо највећи број спорова од свих синдиката у Европи, што довољно говори о томе каква је ситуација у домаћем фудбалу“.

ПОледица с еобратио и новом министру спорта, Вањи Уфовичићу, али одговор није добио.

“Да ли то значи да Владу Србије не занима да се поправи ситуација у српском фудбалу у којем је један човек, Томислав Караџић распоредио своје људе на одговорне позиције да доносе контрадикторне одлуке? Кад сам недавно у Бриселу причао колегама са чиме се овде свакодневно сусрећемо и боримо, нису могли да верују. Истичем да је одлука у случају Ђорђа Јокића противзаконита и у супротности Правилнику о статусу играча. И она и њено образложење вређају интелигенцију сваког писменог човека. Дошло је време да држава коначно почне да истражује рад појединих комисија ФСС, које мисле да су изнад закона.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

dexy122 дец 10, 2013 at 09:37

Prica se da uprava hoce Krunica na mestu sefa strucnog staba. Po meni bolji izbor od Rajevca. Em je jeftiniji, em nema neke lose rezultate, ni sa Jagodinom, ni sa kinezima. Jagodina je prosle godine igrala mnogo lepsi fudbal, nego ove.

Reply
Црна Гора ЦЗВ дец 10, 2013 at 10:25

Usrecili bi se i sa Krunicem i sa Rajevcem.

Reply

Leave a Comment