Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Раденовић спреман за Макаби

Црвена звезда Телеком и Макаби одрадили су тренинге вече пред утакмицу 7. кола групе Д Евролиге. Црвено-бели су били максимално фокусирани, а након што су пробацили последње лопте кроз обруч, на позив тренера Радоњића брзо су похитали ка њему те су након поздрава пошли су у свлачионицу и паркет уступили Макабију.

Под будним оком сада стручног консултанта израелске телевизије Канал 9, а некадашњег тренера најтрофејнијег израелског тима, легендарног Пини Гершона и Николе Вујчића гости су се добро забављали уочи почетка тренинга. Скорцијанитис је био коловођа јер је понудио изазов саиграчима у шутирању тројки, а да све буде још занимљивије, погодио је два узастопна шута ван линије 6.75 и тако унео страх у кости Охајону и Смиту. Ипак, они су упркос томе што их је популарни Софо ометао својим доскочицама узвратили ударац, али им је у одлучујућој серији задрхтала рука па је тамнопути Грк однео победу.

Сутрашњи меч ће бити веома важан за обе екипе, а оно што посебно интересује све Звездине навијаче је да ли ће њихови љубимци наступити у комплетном саставу, односно какава је ситуација са Иваном Раденовићем. На сву срећу, повреда леђа коју је задабио крилни центар црвено-белих у мечу са Мега Визуром није озбиљније природе. Раденовић је објаснио како је заправо зарадио повреду у утакмици против Смедереваца, а затим додао да ће бити максимално спреман за сутрашњи меч:

radenovic_pao– Дошло је до судара, осетио сам оштар бол у леђима и могу да кажем да ме је прилично ‘’укочило’’. Јуче сам прескочио тренинг, али данас сам добро радио, било је све у реду и нисам осетио никакве болове – рекао је крилни центар Звезде, а затим изнео очекивања пред утакмицу која црвено-беле очекује сутра од 19 часова у дворани Пионир:

– Сутра играмо пред својим навијачима тако да ће нам бити знатно лакше него у Тел Авиву када смо играли у Нокиа арена која је један од најтежих терена у Европи. Уз Локомотиву они су највише показали у нашој групи и улазе као фаворити у овај меч. Ми ћемо покушати да одиграмо једну добру утакмицу и ако нам се укаже прилика да победимо – изјавио је Раденовић.

Пред Раденовићем је тежак изазов јер ће водити дуеле са атипичним играчима за позицију четири. Наиме, Инглс и Блу на позицији крилног центра проводе највише времена, а познато је да они већину својих поена постижу шутем споља:

-Макаби је атипична екипа јер праткично играју без праве четворке. Колико год Дејвид Блу играо кроз целу каријеру крилног центра он је типична шутерска тројка. Сигурно да неће бити лако одговорити одбрамбено на њих и морамо, не само ја, већ сви да будемо концентрисани на њихов шут споља – рекао је ас Црвене звезде Телеком, а потом је истакао и где је кључ сутрашњег меча:

-Уколико зауставимо њихову транзицију имам утисак да ћемо бити близу победе – завршио је излагање Раденовић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

comi нов 28, 2013 at 10:01

ako uskoro nepocne da pruza bolje partije treba ga oterati

Reply
! нов 27, 2013 at 23:06

Dace Bog da ih dobijemo,a dace i PP1 😀

Reply

Leave a Comment