Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Блажич: Биће тешко, али изаћи ћемо храбро на терен

Jaka bLAZICИграчи Црвене звезде Телеком превалили су 1.800 километара на путу до Краснодара где их у петак од 17 часова очекује важан меч шестог кола Д групе Евролиге. На југу Русије сачекало их је веома пријатно време и температура од десетак степени што и не чуди с обзиром да је ова регија једна од најтоплијих у Руској федерацији.

По доласку на аеродром у Краснодару експедиција црвено-белих имала је мањих административних проблема који су после сат времена чекања и ангажовања руководства Локомотиве Кубан успешно превазиђени.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у четвртак су тренирали у време одигравања утакмице у хали која изгледа велелепно. Дворана Локомотиве је гланц нова, капацитета је 7.500 гледалаца и изгледа заиста импозантно споља и изнутра.

Бек Црвене звезде Телеком, Јака Блажич на предпоследњем тренингу пред меч са Локомотивом изјавио је да је екипа веома мотивисана, те да умор након серије тешких утакмица и дугог путовања их неће спутати у жељи да се супротставе Русима на прави начин:

Знали смо шта нас очекује и да неће бити лако, али смо се спремали за то. Тренер нас посебно мотивише за сваки меч и мислим да умор уопште неће бити отежавајући фактор ни у предстојећем периоду – рекао је Блажич, који је свестан снаге наредног противника:

Играли смо против Локомотиве у првом колу, али тада нисмо били у овако добром ритму и нисмо се тако добро познавали па нас сигурно очекује другачија утакмица. Они играју све боље, деле прво место у нашој групи са Макабијем и биће нам тешко да их савладамо. Сви са нестрпљењем очекујемо да меч почне, имамо пуно самопоуздања и изаћи ћемо храбро на терен.

Словенац у редовима црвено-белих није желео никог посебно да истиче из редова наредног ривала:

Локомотива има веома квалитетан ростер, попуњени су на свим позицијама, имају добро разрађен систем игре и нападају подједнако добро са свих позиција. Битно је да ми одиграмо од почетка агресивно у одбрани и да имамо добра решења у нападу.

Блажич пружа феноменалне партије и за кратко време је постао љубимац навијача. Увек скромни бек црвено-белих у први план истиче колектив:

Ја сам само део тима, играмо сви за једног и један за све. Свима нам је жеља да увеселимо навијаче, а то ћемо најбоље урадити као побеђујемо – завршио је излагање Јака Блажич.

Изабраници Дејана Радоњића радили су дан пре утакмице у празној дворани, али сутра их очекује нешто потпуно другачије. Наиме, према речима људи из менаџмента Локомотиве очекује се да у хали буде преко 5.000 навијача, који не праве ни приближно тако добар амбијент као Делије, али се сматрају за најбољу кошаркашку публику у Русији. Директан пренос утакмице између Црвене звезде Телеком и Локомотиве Кубан у петак од 17 часова можете директно гледати на ТВ Спорт клуб.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

Звезда шампион! нов 22, 2013 at 11:56

АЈМО ЗВЕЗДО ДО ПОБЕДЕ!!!!!

Reply
Fornicator нов 21, 2013 at 23:17

K.Laboral je dobila one p.i.č.k.e u Izraelu, znači sutra moramo pobediti da bismo se ičemu nadali.

Reply
Gašpar нов 21, 2013 at 21:26

samo NE radenović…

Reply
ACA нов 21, 2013 at 20:51

Samo hrabro, i pobeda je moguca!

Reply
Nenad нов 21, 2013 at 20:39

Jaka Blazic za JAKU ZVEZDU!!!!

Reply
Gašpar нов 21, 2013 at 19:27

SAMO DA NE IGRA RADENOVIĆ I POBJEDA JE OSIGURANA, UZ TO MINIMALNO UBACIVATI KATIĆA, DOK SE MARJANOVIĆ ILI MITROVIĆ ODMORE…

Reply
Nemanja нов 21, 2013 at 20:31

Ne smaraj!

Reply

Leave a Comment