Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Лука Митровић: Локомотива је велики фаворит, али идемо да се боримо

MitrovićЈедна од кључних филозофија у раду Црвене звезде Телеком је окренутост развоју и производњи младих кошаркаша. Један од њих је и Лука Митровић. Талентовани кошаркаш је претходне сезоне постао део Звезде, а ове је почео да показује о каквом се играчу заправо ради.

Лука је вредним радом заслужио шансу и све већу минутажу коју добија на терену. Митровић је ту шансу у потпуности оправдао. У претходне две евролигашке утакмице постигао је укупно 15 поена и остварио 10 скокова, али још важнију улогу одиграо је у одбрани, где је зауставио прекаљене противнике – Ноћионија и Сонгаилу. Лука Митровић је пред утакмицу са Локомотивом причао о томе на који начин добар старт сезоне утиче на њега и на његове саиграче:

Након четири везана тријумфа идемо на пут у Русију у победничком ритму и са високим самопоуздањем. Очекује нас утакмица против одличног противника који је већ обезбездио пласман у Топ16. Локомотива је велики фаворит. Ми не желимо да обећавамо победу, али свакако да идемо да се боримо без беле заставе. Уколико нам се укаже прилика за победу – искористићемо је – фокусиран је млади кошаркаш на следећи меч.

Свим навијачима евидентан је напредак у игри који је Лука Митровић остварио у односу на претходну сезону. Управо на то је желео да се осврне Митровић:

Када погледам уназад и упоредим прошлу сезону са овом, сигурно је да могу да будем презадовољан. Како минутажом, тако улогом на терену, али наравно и самом указаном шансом. Ја као млад играч морам да се непрестано трудим да то велико поверење и оправдам. Са таквим размишљањем ћу наставити и у будућности. Оно што је сигурно је да ће бити осцилација, али на мени је да се потрудим да оне буду што мање и да прођу што неприметније – истакао је Митровић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

veliki pravi zvezdas нов 20, 2013 at 20:37

Idemo samo napred na pobedu Mitrovicu i svi kosaraski nase Crvene Zvezde ,vratite im Mitrovicu za onaj poraz u Areni ,napred samo Crvena Zvezdo na pobedu prekosutra tamo u Moskvi 😀 😀 😀

Reply
Delija peXX нов 21, 2013 at 13:01

Ti si BOG!!!
To kako ti napises,retko ko moze,postajem tvoj FAN …svaka cast brate,moram svaki put makar 2-3 puta da procitam da bih shvatio! 😀 :facepalm:
Nista lose ne mislim,naprotiv bas ….LEGENDA SI!!

Reply
Звезда шампион! нов 20, 2013 at 20:16

Ма кави фаворити,има да плачу бреееее

Reply
Realan Zvezdas нов 20, 2013 at 15:51

Malo vezano sa ovom vescu ali kaku cemo tek reprezentaciju imati mi, samo da bude neki normalan selektor 😈

Reply
Sladajac нов 20, 2013 at 15:49

Peoizvodnja mladih igraca?, pa ne bi se reklo Luka je pre 2-3 sezone nastupajuci za Hemofarm protiv nas bio igrac utakmice napunio nam kos do vrha, Gagic je za njega bio malo dete a sada je clan reprezentacije a Luka je stagnirao sad se polako vraca a kod Vukoicica bi prosao ko Andrija Milutinovic i Bojan Radetic sto su prosli!!!…

Reply
Realan Zvezdas нов 20, 2013 at 15:52

Nemam nameru da se raspravljam ali Vukoicic je po mn bolji od Radonjica, Radonjic ima duplo jacu ekipu od Vladine, ako hocemo realno

Reply

Leave a Comment