Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Најава: Дерби, субота 17h

vaterpolonajavaЦрвена звезда је дала све против Про Река, била надомак још једног невероватног подвига, али нажалост и храбри падају. Велика штета и туга је што се овакав тим, првак Европе, окреће само домаћим оквирима шампионат и куп, само зато јер неко жели да се игра. Иронија је што ће се у суботу са Ташмајдана послати нова слика шта је ватерполо као спорт изгубио. А губи и даље шиканирањем Црвене звезде.

Не треба се пуно освртати на меч против Про Река и окретати назад, неће помоћи, неће ништа донети. За један трофеј нам је одузета прилика да га одбранимо, на неки начин, остала су два јако битна. Вечити дерби“ је пред нама, што је најбитније. Дејан Савић ће највећи изазов имати у томе да психолошки припреми екипу за меч после испадања од Про Река. Осим дешавања ван базена која су ван разума.

Вечити ривали“ су се ове сезоне определили за јако млад и јако талентован тим који се челичио и стасавао прошле сезоне на завршници Купа и Ф4 Лиге Шампиона, где су заузели четврто место, али показали зубе много, много искуснијем, јачем и скупљем Југу и Барселонети. Али, што је и најбитније, учили од великог мајстора Владе Вујасиновића. Тим је знатно измењен. Окосници тима придодани су момци из филијале – Бањице. Тим предводе репрезентативци Србије и Црне Горе – А и јуниорски, Душан Мандић, Гаврил Суботић, Милош Ћук, Никола Дедовић, УрошЧучковић, уз центра НемањуВица, који се истакао у Лиги Шампиона прошле сезоне, талентованог ОгњенаСтојановића, Драшка Гогова, Рацкова, Танасковића... који су придодани из филијале, Бањице. На голу је Живојиновић а други голман је Ристичевић, такође из Бањице. Из клуба је отишло пола тима, буквално – голман, капитен и репрезентативац Слободан Соро до краја године наступаће за бразилски Флуминенсе, као резултат сарадње Партизана са бразилским клубом и у циљу популаризације ватерпола у Бразилу пред Олимпијаду у Рио де Жанеиру 2016. године, а затим се враћа од Нове године у клуб. Затим, репрезентативац Србије Стефан Митровић (Солнок), репрезентативац Црне Горе Предраг Јокић (Дебрецин), Иван Басара (Раднички КГ), центри Петар Филиповић и Милош Вукићевић… У првом колу су поклекли против Радничког (11:8) а затим забележили две победе над Бањицом (15:6) и Дунавом (16:2), против кога су углавном наступили играчи из Партизана 2. У Крагујевцу су пали у трећој четвртини, али имаће шта да покажу у Лиги Шампиона, где су такође у групи са Крагујевчанима. Осим Црвене звезде и Радничког, Партизан се рачуна као трећи „сигуран“ учесник за завршницу Купа и плеј оф шампионата. Сигурно је да ће млад и талентован тим на челу са великим Владом Вујасиновићем бити тврд орах свима, али требаће времена да се уиграју.

Прошле сезоне смо уживали у три феноменална дуела. У првом мечу у првенству Црвена звезда је славила 8:5, а затим и освојила први трофеј после 20 година, и прву од три круне у сезони, победом после продужетака 9:8 у финалу Купа на Бањици. „Комшије“ су се реванширале у другом мечу првенства и нанели једини пораз тиму Дејана Савића у регуларном делу првенства, 8:7. Црвена звезда улази у серију великих мечева. После Про Река и „Вечитог дербија“ следи двобој против Радничког у шампионату у Крагујевцу, а затим и у Бечеју за Суперкуп Европе и шанса за четврти трофеј у години. Ватерполо Бајерн из Минхена.

Карте су у продаји од данас по цени од 200 динара. Данас се од 13 до 17 часова продају испред улаза у СД Црвена звезда, док ће се у суботу продавати на благајни Ташмајдана у истом периоду. Сјајна припрема за кошаркашки дерби у понедељак, када су „комшије“ домаћини. У фудбалу смо славили, време је да преокренемо резултат. „Комшије“ су славиле у одбојци, у мушкој конкуренцији, и женској кошарци, као и у женској одбојци у борби за Суперкуп, али наше девојке прилику за реванш имају већ следеће недеље у шампионату. Да се зна ко је ко. Чињеница је да Београд има два учесника Ф4 у ватерполу, два Евролигаша у кошарци, међу 5 највећих и најпознатијих градских, фудбалских дербија и ривала.

На срећу, дерби ће се играти на Ташмајдану, јер је апел Црвене звезде због казне од три меча забране играња уважена. Ако ЛЕН не размишља, барем ми да мислимо сами о себи. Дејан Савић је после меча са Про Реком рекао „Главу горе, идемо даље!“. Нема времена за туговање, идемо даље.

СВИ НА ТАШ!

 Субота, 16.новембар

Црвена звезда – Пaртизан

 17 часова, Ташмајдан

 Београд

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

aleksandar нов 16, 2013 at 16:29

Idemo momci hrabro u nove pobede

Reply
emirko svemirko нов 15, 2013 at 23:18

Nek veceras svako zna da je zvezdina pobeda, novi sampion i titula nasa ZVEZDA je opet najbolja… Za vecnu slavu za pobedu za samo NASU ZVEZDU CRVENU, pesma nek grmi odjekuje napred zvezdo ja ludo volim te!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Reply
.. нов 15, 2013 at 23:17

Malo mi se kenja od ovakvih najava, kao nase komsije bla bla bla, ma dokle cemo mi da budemo gospoda pred neljudima….

Reply
mikica нов 16, 2013 at 16:28

a zasto ti admine ne najavis na vreme vaterpolo utakmicu uvek sve u zadnji cas zamisli i koji smo u inostranstvu na sluzbenom putu u bolnici…odvojeni d vesti bez interneta na primer i vrattim se pre pola sata sa puta i vidim derbi za pola sata pocinje vodis li ti ovu stranicu za sve druge a za vaterpolo na kraju????mozda bih nekome javio da mi kupi kartu i prvo na tas otisao stvarno nma smisla to sam vec vise puta primetio jako kasnis sa bilo kojim vstima iz vaterpola sto je NEDOPUSTIVO ako vec ovu stranicu vodis

Reply
Deremo ih нов 15, 2013 at 22:59

Svi na Taš, ko je ZVEZDAŠ.

Reply
Kastro нов 15, 2013 at 19:09

Ajde momci idemo do pobede

Reply
Andrej нов 15, 2013 at 18:56

Vaterpolistima je sad najpotrebnija podrška!

Reply

Leave a Comment