Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Прва победа у Регионалној лиги, савладан Јадран из Херцег Новог

Ватерполисти Црвене звезде остварили су прву победу у Регионалној лиги другог дана првог турнира групе од 1. до 5. места који се одржава на базену „Влахо Бато Орлић/11.април“. Црвено-бели су били успешнији од Јадрана из Херцег Новог 14:12, последњег дана очекује нас дуел против сплитског Јадрана, (петак 18:30).

Од првог завеслаја су црвено-бели диктирали темпо, имали контролу над утакмицом и доминирали. Јадран је успео да одржи прикључак до трећег квартала, али ниједном да озбиљно угрози нашу екипу.

Звезда је могла и раније да реши питање победника, али су хрватски арбитри беспотребним одлукама унели тензију и нервозу у утакмицу.

Бриљирали су Гаврил Суботић и Марко Радовић са по 4 гола, а Суботић је био посебно расположен и подизао публику на ноге својим потезима. Прва два гола је постигао упливавањем на два метра, плесао је у води, а затим је рутинском и ефектном егзекуцијом потврдио победу. Радовић је уз 4 гола имао и неколико асистенција и радује његово издање пред битне мечеве у Еврокупу.

Током првог полувремена видели смо гол за гол и вођство нашег тима од једног до два гола разлике, колико је и било после две одигране четвртине – 9:7. Звезда је преломила утакмицу серијом између две четвртине 4:0, а Јадран у последњој деоници успео да смањи минус и постави коначних 14:12. Владимир Мишовић се поново истакао са 13 одбрана.

Црвено-бели су престигли Јадран на табели и сада су четврти пред меч последњег дана турнира против сплитског Јадрана.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАДРАН ХН 14:12 (5:4, 4:3, 4:2, 1:3)
Београд, базен: СЦ „Влахо Бато Орлић/11.април“. Судије: Андреј Франуловић и Анте Бура (Хрватска). Искључења: Црвена звезда 6/11, Јадран 4/14. Петерци: Црвена звезда 1(1), Јадран 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Данковић 1, Марковић, Суботић 4, Васић, Гогов, Басара, Вукићевић 2, Семан 1, Милојевић 1, Радовић 4(1), Ивановић, Поповић. Тренер: Александар Филиповић

ЈАДРАН: Ђуровић, Колод 1, Вучуровић 2, Вукићевић 1, Вујовић, Д.Радовић 2, Нагаев 2, Гардашевић 1, Банићевић, Ступар, Гојковић 2, В.Радовић 1, И.Радовић, Вујичић. Тренер: Петар Радановић

The post Прва победа у Регионалној лиги, савладан Јадран из Херцег Новог appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment