Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели у Мадриду: Реал је фаворит, наше је да дамо све од себе

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одрадили су у четвртак тренинг у хали Александар Николић, након кога ће се упутити у Мадрид где их очекује утакмица 32. кола Евролиге са Реалом.

Меч у „Визинк Центру“ у Мадриду почиње у петак од 20.30 часова.

Црвено-бели након лошег издања у утакмици са Мегом желе да поправе утисак, иако у Шпанију путују некомплетни и на дуел екипи која је изузетно убедљива у лигашком делу такмичења.

Тренеру Јанису Сферопулосу, некадашњем играчу Реала данас првотимцу нашег клуба Адаму Ханги, као и целокупној јавности, јасно је да црвено–беле очекује изузетно тежак и захтеван меч у коме би домаћин и без свих наведених околности био велики фаворит:

Тренер Јанис Сферопулос: – Играмо против екипе која је фаворит за освајање Евролиге, која је уједно и шампион овог такмичења. Имају сјајан тим, али ми желимо да се боримо максимално у складу са нашим могућностима. Очекујем да се сви из тима боре за сваку лопту, за сваки посед. Јако ми је битно да се издигнемо после пораза који смо доживели у АБА лиги и да одиграмо комплетну утакмицу и у нападу и у одбрани.

Адам Ханга: – Играмо против тима који је првак Евролиге и који има сјајан тим. Знамо да играмо против најбољег тима у такмичењу и сходно томе очекујемо тежак меч. Знамо шта нас очекује, али не желимо да се предамо, већ да се боримо за сваку лопту и дамо свој максимум. Наравно да желимо да победимо, да је другачије не бисмо били професионалци. У Реал Мадриду сам провео две прелепе године, много лепих успомена, много трофеја и сигурно ће бити емотивно за мене. Ово је први пут да ћу играти против њих, али на крају крајева ми смо, понављам, професионалци и даћу све од себе.

Црвено–бели се одмах по завршетку утакмице у Мадриду враћају за Београд и почињу припреме за утакмицу са Подгоричанима и другу меч лопту за освајање првог места у АБА лиги.

Утакмица 25. кола АБА лиге са СЦ Дербијем из техничких разлога премештена је из Арене у халу „Александар Николић“ и играће се у понедељак од 18 часова.

The post Црвено-бели у Мадриду: Реал је фаворит, наше је да дамо све од себе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment