Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић: „Одмах се окрећемо Панатинаикосу“

Још једна победа црвено-белих у Аба лиги. Овога пута, у петом колу, савладан је мађарски Солнок резултатом 90:64. Кошаркаши Звезде су успели да се опораве од пораза у Евролиги и напорног пута из Израела, и наизглед рутински савладају незгодног противника.

radonjic_lokomotiva
Дејан Радоњић

Црвено-бели су од самог старта заиграли ангажовано, како у одбрани тако и у нападу, са циљем да веома брзо реше питање победника. Један од играча који је у фази одбране био нерешива енигма за противничке играче био је и увек борбени Бранко Лазић. Он је био задовољан победом и игром његових саиграча:

Честитке нашој екипи на још једној победи и доброј партији. Играли смо добро од самог старта, градили смо наш напад кроз добру одбрану. Постигли смо доста поена из контра напада. Имали смо мале падове у игри, али најважније је да смо успели да одржимо високу разлику и победимо – констатовао је Лазић.

Са друге стране, стратег црвено-белих, Дејан Радоњић, није допустио себи да превише размишља о извојеваној победи, већ је одмах по завршетку утакмице већ мислима био у наредном мечу:

После тешког пута и повратка из Тел Авива било је битно да водимо рачуна о ротацији, посебно имајући у виду нашу наредну утакмицу. Такође је било важно да приступ данашњем мечу буде на адекватном нивоу. Градили смо резултат, а висока предност нам је омогућила да направимо квалитетну расподелу минута и практично одмах почнемо да размишљамо о мечу са Панатинаикосом који нас очекује у петак – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

23 comments

west окт 29, 2013 at 18:56

Radonjiću marš iz Zvezde

Reply
Бранимир окт 29, 2013 at 18:42

Слажем се са многима који сматрају да нам игра није нарочито квалитетна и течна. Ипак досадашњи учинак у АБА лиги показује да је КК имао тијесан први пораз, што нам се вратило у Љубљани. док смо развалили учеснике Ф4. То дефинитивно показује да овај састав има добар квалитет, који не пружа ни 60 % од својих могућности. Постали смо размажени. Није нам довољно што на 1/2 разваљујемо легију странаца са 20 разлике, хтјели би да нам играчи лете по терену. Еуролига је посебна прича. Против Руса нисмо издржали притисак, дуго смо водили, Руси су нам парирали и дували за врат да би само пар наших грешака било кажњено у предност за коју нисмо имали вјере да је можемо стићи. Макаби је убацивао све што је бацио. Погађао је са трибина. Ту није буило одбране. Ипак, могли смо проћи достојанственије, али нас убијају црне серије, које Радоњић не зна да прекине.
Мислим да ће КК у наставку играти све боље. У АБА лиги немамо реалну конкуренцију, тако да је једно од прва два мјеста загарнтовано. У Еуро лиги је реално напасти 4. мјесто. Једноставно, потребно је бити бољи у међусобним односима са Л.Ритасом и Шпанцима. Мени је то сасвим реална прича.
Надам се да ће Радоњић издржати све притиске и да неће бити носилац или узрочник негативне атмосфере у Клубу како слутимо. Лично ми се чини да Звезда са собом носи тешке терете прошлости и захтјеве будућности који су претешки за ова његова нејака плећа. Да сам се питао не бих улазио с њим у ову игру, јер су ми боље алтернативе: Трифуновић, Обрадовић, Павићевић, Вукојичић, … Ивановић је прескуп. Али, када је већ ту, не требамо му саплитати ноге, док то сасвим не заслужи.

Reply
Spartanac окт 29, 2013 at 17:12

Nemamo tecnost u napadu nikako!!!!Nelson……….sta se desava sa covekom bre,poceli ovi iz solnoka da ga samog ostavljaju na trojci……

Reply
Realno окт 29, 2013 at 12:42

Sta reci, kada mnogima nisu valjali Rakocevic i Savovic momci koji su pogadjali trice, Savovic prvi skakac ABA lige, a o Igoru ne treba posebno trositi reci, onda sada ne preostaje nista nego trpiti ove prisutne.

Reply
milos окт 29, 2013 at 12:30

Ne kazem da ga bas treba kuditi, ali najavljivarti u tekstu Lazica kao neresivu enigmu je vise nego smesno, ajde malo da ne letimo medju oblacima, covek koji 4/5 svojih utakmicaa ima negativan indeks. Da li si ti gledao npr. u AReni utakmicu, kada je napravio 5 licnih, od cega 3 uz kos, 3 greske i to za recimo 7 minuta. Ma daaaaj, neresiva enigma za igrace SOLNOKA!!!!!
Radonjic mora pod hitno da ode, jer mi nista ne igramo. Blazicu, svaka ti cast, kao i Bobiju, nadam se da ce se crnci uskoro dozvati pameti i da cemo zabeleziti makar 2 pobede u Euroligi(za sada smo na putu da to bude nularica).
Price da smo do juce bili bla, bla, bla, ne piju vodu, jer je u ovaj tim ulozeno najvise para u regionu i adekvatno tome treba ocekivati i igre na terenu koje nesto obecavaju.

Reply
Marko окт 29, 2013 at 10:30

Cestitke na doproj partiji,igrali smo dobro od samog pocetka imali smo male padove u igri.O CEMU TI COVJECE PRICAS?Nisam od onih koji stalno kritikuju i nisu zadovoljni cak i kada se pobjedi,ali brate Solnok je najgora ekipa trenutno u Aba ligi.U prvom poluvremenu smo se mucili i u odbrani i napadu ali smo imali 10,15 razlike samo zato sto su oni i ako zazbiju nasu odbranu masili sve zivo.Da li znas da uigras napad,napravis neku akciju ocigledno da ne.Igraci rade sta im je volja,imaju previse slobode i vidimo na sta to lici.Da li mislite da svaka utakmica moze proci tako da nam lopta stalno kruzi i sve se spusta do Bobija,prvi koji ce takvu igru procitati je svinjosevic koje je razbio prosle sezone Radonjica.Samo spominje odbranu (koja i dalje nije na dobrom nivou) a o napadu covjek nista ne zna reci.Ok je to da se treba raditi na obrani i da je veoma bitna ali dzaba i ako je dobro odigras kad u napadu nemas nikakvih ideja.Tricu niko ziv pogoditi ne zna,a nekada se cak ni ne usudjuju pa Makabi nas je sa tricama razbio.Isto tako nenormalno je samo koliko smo protiv Makabija njihovim igracima ostavljali prostora za trice sto su oni nazalost pogadjali,ali onda sve kontam analizirace oni to i popraviti onda dodje neki jadni Solnok i nista po tom pitanju nije uradjeno.Zasto kao trener ne natjeras Amerikance na bolju igru jer su i dovedeni da prave razliku,nego kod Radonjica je sve opusteno na pazi nista pametno ne zna reci.E vidjecemo te sad u ove 3,4 teske utakmice sto slijede letjeces ti vrlo brzo iz Zvezde.

Reply
RUK окт 29, 2013 at 09:36

И тај очајни Солнок је имао проблем са тројкама, али су сви промашаји били такви да је лопта „излазила“ из обруча. Наши када шутирају сами на тројци промаше цео обруч и погоде конструкцију коша. Један њихов нам је синоћ дао тројку преко руке и то „без коске“.

Reply
Mani окт 29, 2013 at 09:16

Jedini problem Zvezde je sut za 3 poena!!! To nam nikako ne ide… A igra od pocetka postaje sve bolja i to ce biti ok, samo me brinu trojke!!!

Reply
IgorNbGd окт 29, 2013 at 11:18

Protiv Makabija da smo dali 7-8 trojki naspram njihovih 15 rezultat bi bio drugačiji, mogli smo se i pobedi nadati… Sve je nekako funkcionisalo osim tog šuta za 3, a ovi pogađali šta god su bacili… Protiv PAO nemamo šanse, neće biti velika razlika, ali mislim da pobede treba da tražimo u drugim utakmicama (nadam s da grešim!)… Da ono prvo kolo nije bila premijera posle ko zna koliko godina mislim da bismo imali veće šanse protiv Lokomotive. Elem, s obzirom da do pre 2 godine KK je bio maltene na rubu postojanja, ja sam prezadovoljan. Polako…

Reply
Бранимир окт 29, 2013 at 18:19

Зашто мислиш да немамо шансе? Наравно да гријешиш. Не да имамо шансе већ ћемо и побиједити. Извадио си се на крају, иако си био контрадикторни оптимиста. Драго ми је што си презадовољан. Ја сам задовољан.

Reply
dexy122 окт 29, 2013 at 08:44

Tesko da cemo ista moci protiv Panatinaikosa sa ovom igrom. Iako smo bili ubedljivi nije to izgledalo tako lepo. Solnok je bio zaista katastrofalan. Da su igrali barem kao Olimpija prosli put utakmica bi bila na jednu loptu.

Reply
marko окт 29, 2013 at 01:41

prvo pitanje zasto je sut za tri poena toliki problem zvezde..drugo pitanje zasto u napadu nema sistema i uigranih akcija brzog protoka lopte nego se na silu lopta gura u kos zato sto imamo kvalitetne pojedince..to je malo za el gosn radonjicu..trece pitanje zasto se nervirate samo u fazi igranja odbrane a u evropi ne mozemo nikome da pariramo u sutu za tri poena..i to je boljka

Reply
Бане окт 29, 2013 at 02:15

Хвала Богу да још неко види што и ја. Тим који игра ЕЛ не направи ни једну једину крштену акцију за 40 минута, него се лопта константно трпа под кош. Ни једна једина ситуација у којој је наш играч остао сам на шуту за 3 поена, а и тад тешко да има ко погодити. Чудни смо ми као народ, кад се добија, све је супер, кад се губи онда иде жестоко пљување. Зато кажем сад, игра нам је велика нула. Лако је с овом назови игром добити Солнок и остале тимове из АБА лиге (мада мислим да није довољно за све тимове), али за ЕЛ мора много много боље.

Reply
Fornicator окт 29, 2013 at 02:18

Tako je, Solnok je katastrofalan i nije nikakvo merilo. Igra opet izuzetno loša i bezidejna. Mora nešto da se menja, biće kasno…

Reply
veliki pravi zvezdas окт 29, 2013 at 01:02

Svaka cast na dobroj pobedi treneru kosaraska Crvene Zvezde Radonjicu ,samo bi trebao da svim igracima Crvene Zvezde reces da bolje igraju odbranu i jos nesto veoma bitno da ne dozvolis Panatenikosu da moze da sutira za tri poena tako lako i da naravno nema lakih poena ,idemo na pobedu Crveno beli protiv Panetenikosa 😀

Reply
Бранимир окт 29, 2013 at 01:25

Против кога?

Reply
Fornicator окт 29, 2013 at 02:16

Lupaj nepismenom minus, da nas ne bruka.

Reply
INĐIJA окт 29, 2013 at 01:01

Odlazi nesposobna!

Reply
Горан окт 29, 2013 at 00:46

Искористили смо предност у рекету и преко високих играча Марјановића, Катића, и Митровића на време направили разлику и касније мирно привели меч крају. Имали смо дупло више скокова од Мађара. Радује ме што је пред Панатинаикос Катић чини се коначно ушао у прави ритам остваривши двоцифрен иднекс корисности. Похвалио би и Блажића који је опет показао велико залагање, борбеност, и ефикасност на терену. Оно што ме забрињава је што слабо играмо одбрану на противничке бекове који су стално сами на линији 6.75. Локомотива и Макаби су се због тога надавали тројки против нас, док смо данас имали среће јер Солнок није толико квалитетан шутерски тим да би нас озбиљније угрозио шутевима са дистанце. Дакле не смемо дозволити Панатинаикосу да у петак слободно шутира тројке јер ако и њих крене шут као Макаби имаћемо озбиљних проблема да их зауставимо.

Reply
Fornicator окт 29, 2013 at 02:20

Vidi, ako ovako budu ostavljani na šutu, nema šta da ih „krene“ – takvi timovi to nemilosrdno kažnjavaju. Da nam se to ponavlja iz utakmice u utakmicu, stvarno je nedopustivo.

Reply
Горан окт 29, 2013 at 03:07

О томе причам. Макаби је погодио више тројки него што смо ми имали покушаја. И то су у већини случајева играчи остајали сами на шуту и неометано погађали.

Reply
NVO окт 29, 2013 at 00:22

„Jedan od igrača koji je u fazi odbrane bio nerešiva enigma za protivničke igrače bio je i uvek borbeni Branko Lazić.“ hahahah

Reply
jigsaw окт 29, 2013 at 11:33

Lazic je trebalo da bude odbrambena karika, medjutim od svojih misica je kao balvan. Mislim da mu imponuje kad igrac ide u prodor, a on ga oduva u duelu i padne i onda napravi blentavu facu ka sudiji u fazonu OVO FAUL, STA CU KAD SAM NAPUCAN ? xD

Reply

Leave a Comment