Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Џенкинс: „Зову ме Ђенка..“

По расположењу и понашању Чарлса Џенкинса није могло да се наслути да је тек неколико дана у Црвеној звезди Телеком, а камоли да је први пут у Европи. Константно насмејан, али и веома посвећен свим задацима које му на тренингу задаје тренер Радоњић, Американац је изгледао као да је неколико година у црвено-белом дресу. Препун утиска након тренинга, Џенкинс је усхићено причао:

Dzenkins– Све ми се свиђа овде. Саиграчи су сјајни и стручни штаб такође. Ово је први пут да сам у Европи и заиста се осећам пријатно. Дошао сам у Звезду да урадим све што тренер од мене очекује. Спреман сам да радим веома напорно на тренинзима, а да на утакмицама учиним све што ми саиграчи и тренер кажу – започео је причу сјајни бек.

Иако је познат као расан стрелац, о чему најбоље сведочи да је најбољи стрелац у историји универзитета Хофстра, Џенкинсу ни игра на другом крају терена није страна. Он каже да је упознат да тренер црвено-белих Дејан Радоњић захтева да његова екипа игра јаку одбрану:

– За ово мало времена успео сам да приметим да тренер Радоњић форсира чврсту одбрану. Мислим да ћу успети да одговорим тренеровим задацима у том делу игре – рекао је Џенкинс, а затим поменуо Нелсона као некога ко му највише помаже да се прилагоди новој средини:

– ДеМаркус ми највише помаже што је и логично јер је он Американац, а већ је дуже времена у клубу. Од српских играча највише комуницирам са Марком (Симоновићем), Бобом (Марјановићем) и Борисом (Савовићем).

За мало времена колико је у Црвеној звезди Телеком, сада већ популарни Ђенка, није стигао да научи пуно речи на српском. Ипак, једну, али вредну зна:

-На српском за сада знам да кажем само ‘’Звезда’’. Такође, научио сам и име једног јунака из српског филма – Ђенка. Управо је то мој нови надимак, настао од мог презимена Џенкинс. То су смислили саиграчи повезавши тог филмског јунака и моје презиме – завршио је са осмехом разговор амерички бек.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Deremo ih авг 26, 2013 at 10:12

DjENKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT авг 25, 2013 at 17:36

Brat klasicni… 😀

Reply
veliki pravi zvezdas авг 25, 2013 at 15:23

Samo napred da nam vratis trofeje u nas KK Crvenu Zvezdu Dzejnkinsu 😀 😀 😀

Reply
torh авг 25, 2013 at 15:23

samo nemoj da te spale 😉

Reply
mariachi авг 25, 2013 at 15:51

hahahhahahha 😀

Reply

Leave a Comment