Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Радоњић: „Ово што смо до сада направили је јако добро“

pripreme kk

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одрадили су први тренинг на старту припрема за наредну сезону. Тренер црвено-белих Дејан Радоњић у дворани у Железнику првог радног дана на располагању је имао десеторицу играча који су тренирали пуна два сата.

Радоњић је могао да рачуна на Бориса Савовића, Марка Симоновића, Бранка Лазића, Александра Цветковића, Бобана Марјановића, Николу Ребића, Душана Ристића, Марка Гудирића, Огњена Добрића и Николу Чворића којима је био и придодат Никола Марковић, некадашњи крилни-центар црвено-белих који је прошле сезоне играо на позајмицу у новосадској Војводини. Због повреда су тренутно ван строја талентовани јуниори Марко Тејић и Брано Ђукановић који би трензима екипе требало да се прикључе на Златибору.

По речима тренера Радоњића амерички интернационалци Демаркус Нелсон, Блејк Шилб и Чарлс Џенкинс са тренинзима ће кренути 20. августа.

– Имамо доста нових младих лица на тренингу, али не због чињенице да тренутно имамо мањак играча, већ због тога што смо имали идеју да стратешки кренемо у нешто што ће бити јако битно у наредним годинима. Желимо да имамо кунтинуитет у раду са млађим селекцијама, а генерација играча рођених 1995. године је веома талентована, а Звезда ће се трудити да у будућности играче за први тим црпи из својих ресурса и сигуран сам да ћемо направити искорак у том правцу. Предстоји нам базични део припрема, надам се да неће бити повреда што је најбитније – рекао је Дејан Радоњић многобројним новинарима који су испратили завршетак премијерног тренинга Црвене звезде Телеком.

На питање колико је задовољан појачањима и да ли ће бити још неких трансфера, стратег црвено-белих је рекао:

– Ово што смо до сада направили је јако добро. Имали смо много посла око скаутинга који смо почели да радимо још док је сезона трајала. Ту смо урадили много квалитетних ствари, направили праве потезе, а онда у некој смиренијој варијанти смо гледали шта још тржиште може да нам понуди. Успели смо да потпишемо Чарлса Џенкинса, сачекали смо да изађе из НБА уговора и да његова вредност буде за нас много повољнија него у ситуацији када је био много активнији на тржишту Европе. Видећемо у наредном периоду како ћемо одреаговити када је у питању позиција центра, али надам се да ћемо нешто конкретније моћи ускоро да саопштимо. Тренутно, ту нема неких конкретних дешавања.

Радоњић је констатовао да је тим практично комплетиран, односно да су реализоване основне замисли:

– Нико не може да буде сигуран шта све може да се догоди, али се надам да неће бити потребе за накнадним реаговањем када су трансфери у питању. Такође, могу да потврдим да у овом тренунтку одлазака из клуба неће бити.

Када су планови за рад у наредном периоду у питању Радоњић је рекао:

– У овој почетној фази покушаћемо да што више тога направимо са млађим играчима. Када се амерички интернационалци и репрезентативци буду прикључили трудићемо се да урадимо што је могуће бољу припрему за остварење наших циљева. Учинићемо све да направимо корак више у односу на прошлу сезону, али то неће бити лако, јер су такмичења квалитетнија негио прошле сезоне – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Damir авг 7, 2013 at 11:12

Volio bih da sam u krivu ali mislim da nam je trener najslabija karika!

Reply
Majstor авг 6, 2013 at 21:31

Dok nam je ovaj pogubljeni trener necemo viditi nikakve vajde

Reply
Milos авг 6, 2013 at 18:23

Treba nam cetvorka koja zna dobro da odigra ledjima od kosa..

Reply
Doctor авг 6, 2013 at 16:34

Volio bih da dodje igrac tipa Robertsa, takav igrac nam treba! Srecno Dejane da se zajdeno radujemo ove godine, kao sto smo sa Dejanom Savicem 😀

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 6, 2013 at 16:09

svaka cast kako Dr.Covic radi prelazni rok..maestralno..cuti i radi i kad dovede to je pravo pojacanje a ne ko FK samo dovodi da bi doveo a osim Nineta sve promasaji

Reply
rm авг 7, 2013 at 00:50

Taj Covic daje pare, naravno da ce i dovesti kvalitetno pojacanje. Sto nisu pre dve sezone dovodili kvalitetna pojacanja?
Naravno sad ce krenuti pljuvanja da sam grobar, izdajnik i sl. a u stvari sam samo realan. Taj Covic je jedna velika lopuza i to je cinjenica, i mislim da ne moram dalje da objasnjavam. Ako ipak bude bilo potrebno voljan sam da nastavim samo recite.

Reply
Zen авг 7, 2013 at 06:02

Neka ‘fala. Samo gubiš vreme pričajući gluposti. :mrgreen:

Reply
torh авг 6, 2013 at 16:04

Opa prvi dan priprema i odma 2 sata , lepo lepoo … 😀

Reply
DELIJE SEVER авг 6, 2013 at 15:57

Ima li neko informacije ko je moguce pojacanje na petici?

Reply
torh авг 6, 2013 at 16:06

Verovatno ce biti neki igrac koji moze da igra i na 5 i 4 . Tako cemo unutra imati 5 igraca ( Rasko , Bobi , Luka , Savovic i pojacanje )

Reply

Leave a Comment