Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиКошаркаКошарка

МЦЗ интервју – Александра Црвендакић: Надам се титули већ ове сезоне

ivica-v-5

Кошаркашица Црвене звезде и млада репрезентативка Србије Александра Црвендакић била је љубазна да одговори на наша питања, те је пред вама веома занимљив интервју, уживајте!

Како си задовољна претходном сезоном?

Јако сам задовољна претходном сезоном, направиле смо велики успех иако смо били једна од најмлађих екипа, која је уз то била тек окупљена. Доста младих играча је дошло у Звезду претходне сезоне и надам се да ћемо бити још бољи за ову сезону.
Претходне сезоне биле смо прве у првој А лиги Србије, а после плеј-оф-а четврте у Србији. Што се тиче мог учинка, мислим да сам доста помогла екипи претходне сезоне и сматрам да у Звезди имам све услове за даљи напредак.

Каква је сарадња са стручним штабом? Саиграчицама?

Сарадња са стручним штабом је одлична, јер се већина стручног штаба налази и у репрезентацији. Претходне сезоне тренер нам је био Зоран Ковачић кога знам од раније у репрезентативним водама, јако га поштујем као тренера и драго ми је што је дошао у Звезду. Такође велику подршку имамо од Небојше Човића који нам је обезбедио одличне услове за рад.
Што се тиче играчица, хемија екипе је стварно била на високом нивоу! Неке од нас се и приватно дружимо. Искусније играчице су ми увек давале савете и подршку на терену.

CrvendakicКолико дуго си у Звезди и какви су били твоји кошаркашки почеци? Откуд баш кошарка?

У Звезди сам од децембра 2011. године. Своје прве кошаркашке кораке сам направила у ЖКК Лозници са 9 година. Одлучила сам се за кошарку јер сам била доста виша од мојих вршњака.Тренинзи су ми били јако занимљиви и врло брзо сам заволела кошарку. Касније су почела такмичења која су ме само још више натерала да тренирам и радим боље. Наравно, било је ту успона и падова чак сам у неким тренуцима, док сам почињала да тренирам, хтела да одустанем али сам имала јако велику подршку породице.

Да се не бавиш кошарком, којим спортом би се бавила?

Јако тешко питање. Нисам никад размишљала о томе, једноставно не бих могла себе да замислим у неком другом спорту.

Шта очекујеш од предстојеће сезоне? Какве шансе Звезда може сада да има, обзиром да је Партизан из дана у дан све слабији? Ко су други ривали?

Од предстојеће сезоне очекујем да ћемо бити још бољи, јер сматрам да имамо јако квалитетан и млад тим који је на окупу већ више од годину дана. Као што сам рекла, мислим да са овом екипом можемо да вратимо Звезду тамо где јој је и место, тј. да постанемо прваци државе у сениорској конкуренцији. Ове сезоне почињемо да играмо Јадранску лигу. Противнике још не познајемо добро али трудићемо се да се покажемо у најбољем светлу.

Шта након Звезде? Има ли жеље за одласком у иностранством? WНБА можда једног дана?

Још је рано да размишљам о томе. Звезда ми стварно пружа максималне услове за даљи кошаркашки развој. Жеља ми је да играм Еуролигу једног дана. Највише бих волела да то буде са Звездом. Сан сваког играча је да заигра у WНБА па и мени наравно

ivica-v-21Играш на позицији крила? Имаш ли узора, на својој позицији, или уопште?

Претежно играм на позицији крилног центра, али зависи од тактике тренера и од поставке петорке могу да играм и бека.
Немам узора али волим да гледам доста европских врхунских играчица док играју.

Пратиш ли мушку кошарку, долазиш ли на утакмице мушке екипе?

Пратим, наравно када ми обавезе у сколи и клубу дозволе. Више пута се десило да цео женски тим дође да подржи наше кошаркаше.

Јеси ли навијач Звезде, или је Звезда за тебе само један од клубова у каријери?

Од малена сам навијач Звезде. Сећам се да је мој први кошаркашки дрес који сам добила на поклон од родитеља био Звездин. Наравно, као и сваком детету тад ми је био сан да једног дана играм у црвено-белим дресовима.

Била си МВП завршног турнира за јуниоре ове године, где је Звезда освојила титулу, како то коментаришеш? Може ли ваша генерација наредних година до трофеја и у сениорској конкуренцији?

Сјајно смо одиграле завршни турнир, све играчице су се веома добро показале, заслужено смо стигле до златне медаље у кадетској и у јуниорској конкуренцији. Освојене индивидуалне награде за МВП-а не бих могла да освојим без мојих саиграчица јер само колектив може избацити појединца. Наравно да ова генерација може до сениорских трофеја наредних година, али ја се надам да ћемо и ове године узети титулу.

Crvendakic2Каква је Александра приватно, чиме се бавиш ван терена..?

Приватно сам као и свака друга тинејџерка. Слободно време проводим са друштвом, не излазим често јер ми обавезе то не дозвољавају.

Имаш ли неку поруку за навијаче, нису вас пуно пратили претходне сезоне..? Колико би вам значила подршка са трибина?

Овом приликом хтела бих да се захвалим навијачима из Лознице који су нас подржали на пар првенствених утакмица као и навијачима из Сокобање који су били уз нас током целог финалног турнира у Сокобањи.
Позвала бих овом приликом наше навијаче да нас подрже у наредној сезони, јер ће нам подршка јако пуно значити. Навијачи су ипак 6. играч на терену.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

dexy122 јул 25, 2013 at 15:25

Opa svaki dan bar jedan intervju. Lepo. Ocekujem Covica ili Radonju u sledecem.

Reply
Драган јул 26, 2013 at 08:14

У плану су, али ипак иде нешто друго пре тога, током викенда.

Reply
Zvezda Velikan јул 25, 2013 at 12:45

Bravo! Nije dovoljno da igra jedna C.Zvezda samo sa tinejdžerkama, nego nam trebaju i iskusne igračice, treba se pojačati ako mislimo nešto ozbiljno da uradimo, a mislimo!
Uzimajte ove iz Partizana, borite se za njih, pola njih je igralo u Zvezdi… Ajmo borimo se…

Reply

Leave a Comment