Moja Crvena Zvezda
Архива

„Tvoj Bari, tvoje slavlje“

FK Crvena zvezda poziva sve svoje navijače da se aktivno uključe u akciju „Tvoj Bari, tvoje slavlje“ koja se odnosi na proslavu 20 godina od osvajanja titule prvaka Evrope u Bariju 1991. godine. Najduhovitije, najbolje i najoriginalnije očekuju vredne nagrade za ono što će osmisliti 29. maja 2011. godine.

Darko Pančev. Crvena zvezda je šampion Evrope. Crvena zvezda je pobednik Kupa evropskih šampiona…“ Legendarne rečenice Milojka Pantića svakog 29. maja zvone u našim ušima, teraju osmeh na lice i čine da se svaki Zvezdaš oseća ponosnim i bemsrtnim. Jer, pre 20 godina naš klub se upisao velikim slovima u istoriju evropskog fudbala, velikim slovima stoji CRVENA ZVEZDA na peharu Kupa šampiona, „klempavko“ je bogatiji za ime kluba koji svi volimo i za koji živimo…

Iz godine u godinu, zauvek, obeležava se i obeležavaće se dan kad je Zvezda postala „totalno drugačija od drugih“. Klub proslavi, dodeli plakete, igrači te generacije se sete najlepših i najtežih momenata, navijači, uz pivo, prepričaju klincima koji dolaze… Vreme je za planetarnu proslavu, vreme je da „gori“ svuda gde Zvezdaša ima… Vreme je za nešto posebno…

Hajde da ovog 29. maja 2011. godine, kad obeležavamo dve decenije, napravimo nešto drugačije, nešto nesvakidašnje, nešto Zvezdaški… Neka zna cela planeta da je „crveno slovo“ u kalendaru. Neka svaki Zvezdaš, gde god da je, zajedno sa drugovima, organizuje svoju proslavu 29. maja. Lokalnu. Osmislite akciju, napravite koreografiju, „zatvorite“ svoju ulicu na nekoliko minuta. Odigrajte fudbal između dve cigle u Zvezdinim dresovima, dodelite jedni drugima pehar KEŠ-a od kartona… Popalite alarme na kolima, napravite grb Zvezde od ljudskih tela… Neka klinci u vašoj porodici pevaju Zvezdine pesme… Otputujte u Bari, opet… Čitav taj dan provedite sa crveno-belim obeležjima (na poslu, u kolima, u gradskom prevozu, pozorištu, bioskopu…). Otiđite u lokalni kafić, nabavite DVD iz Barija, odgledajte utakmicu opet i navijajte kao da se sada igra… Neka orkestar na krovu vaše zgrade svira himnu Zvezde.
Napravite video, slike, sačuvajte svoju uspomenu… Gde god da ste. Melburn, Sidnej, Čikago, Toronto, Rio, Minhen, Štokholm, Rim, Madrid, Pariz, Beograd, Novi Sad, Niš, Užice… 29. maja 2011. godine budite svi u crveno-belom. To je Zvezdin dan, Zvezdin datum… Hajde da ga proslavimo kako umemo.

Potrebno je da svoje video snimke, slike i tekstove proslave pošaljete na e-mail proslava@crvenazvezdafk.com, do 15.juna 2011 godine. Komisija predvođena predsednikom Vladanom Lukićem odabraće najbolje i proglasiti pobednika do 1. jula 2011. godine.

Najbolji će dobiti sledeće nagrade:

1. Petorica organizatora (dogovorite se među sobom) putuju sa Zvezdom na prvo evropsko gostovanje o trošku kluba.

2. Petorica organizatora dobijaju originalne dresove FK Crvena zvezda.

3. Petorica organizatora dobijaju svaki po dve sezonske karte za severnu tribinu za sezonu 2011-2012.

I zapamtite – Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni – zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan…To je naše društvo… (Ljuba Tadić).

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.