Moja Crvena Zvezda
Архива

Novosti: Maikon sve bliže dresu Zvezde

Maikon Markeš

Prema pisanju „Novosti“, fudbaler Lokomotive Maikon Markeš Bitenkur blizu je dolaska u Crvenu zvezdu na pozajmicu. Maikon je pre nešto više od godinu dana stigao u Moskvu iz Fluminezea (34 utakmice, 2 gola), i u dosadašnjem periodu nastupio na 26 utakmica, postigavši pet golova. Reč je o nekadašnjem članu mlade selekcije Brazila, za koju je pružao kvalitetne partije.

Ovaj transfer ipak, realno gledajući, malo je verovatan. Prvi razlog je visoka plata Maikona, koji je za 3.5 miliona evra stigao u Lokomotivu, i gde se ne može reći da nije igrao. Samo tokom ovog proleća odigrao je deset utakmica i postigao dva gola, te se postavlja pitanje zašto bi ga čelnici Lokomotive uopšte slali na pozajmicu.

Druga bitna stavka jeste pozicija na kojoj bi igrao Maikon. Reč o klasičnom centarforu nije, „karioka“ više igra po desnom krilu, a Crvena zvezda na tom mestu ima nezamenjivog Borhu. Novo eksperimentisanje sa dešnjakom na levoj strani je sigurno nešto u šta se Prosinečki neće rado upuštati, a već je više puta rečeno da su želje trenera klasičan centarfor i levo krilo koje se najbolje snalazi sa levom nogom.

No, sačekajmo još malo, videćemo ubrzo da li će se pojaviti neke nove informacije, ili će ova priča polako utonuti u zaborav, kao i neke druge koje su se pokazale kao netačne i nerealne.

 

Повезане вести

32 comments

Comments are closed.