Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаПрипремеФудбал

Чепзановић: Мислим да ћемо бити на жељеном нивоу до 18. јула

cebzanovicЧесто смо били сведоци физичке неприпремљености фудбалера Звезде у скоријој прошлости, што је био један од узорока лоших игара. Нарочито се то примећивало на европским утакмицама, где је била видљива разлика у физичкој припремљености Бордоа или Рена и наших фудбалера.

Кондициони тренер Владимир Чепзановић обавља већ друге припреме са фудбалерима Црвене звезде. Он је извештачу „Моцарт спорта“ покушао да објасни новонасталу ситуацију:

Специфична ситуација је сада. Радимо добро, атмосфера је одлична, али имамо само четири недеље до прве утакмице, а притом идемо и на турнир у Швајцарској, па смо фактички две недеље у припремном периоду. Морали смо све мало другачије да конципирамо.

Специфична је и ситуација са младим играчима, који су тек прошле недеље завршили сезону у лигама млађих категорија:

Мој предлог је био да одморе и више од ових пар дана. Превише су млади за овакве напоре. Али, клинци се заиста сјајно понашају.

Пред нашим кондиционим тренером је тежак задатак- припремити екипу за дуел са ИБВ-ом, који је одиграо већ 8 утакмица у шампионату Исланда:

Да, у смислу спреме нам исландски противник није баш савршен, јер до 18. јула не можемо очекивати највиши ниво спортске форме. Али, како момци раде, како се понашају, мислим да неће бити проблем да их доведемо на неки жељени ниво.

Он ја затим објаснио и када би екипа требала да достигне жељени, такмичарски ниво физичке припремљености:

Негде тамо после шесте недеље припрема, дакле на време за почетак првенства 10. августа. Тада ћемо бити скроз спремни. Једноставно, морамо да се прилагођавамо светским трендовима, а и највећи клубови на планети, додуше због турнеја и бројних утакмица по Азији и где већ све, смањују дан припрема, па морамо и ми. Нема висе оног српског да припреме трају шест до осам недеља. Сада све мора да се убрза.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

16 comments

veliki pravi zvezdas јун 26, 2013 at 19:09

Evo ko bi trebao da bude kondicijoni trener u nasoj Crvenoj Zvezdi Zirojevic jer on da pripremi dobro igrace ,hajde upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajom angazujte kondicijonog trenera novog Crvene Zvezde i bez brige sto se tice spremnosti ima da igraci Crvene Zvezde pucaju od snage na svim mecevima u Evropi pa i domacim takmicenjima ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
zvezdas јун 26, 2013 at 14:48

ne slazem se sa onim koji je pisao ovaj tekst samo oko jedne stvari a to je da smo bili protiv bordoa fizicki inferiorni…secam se da smo u te dve utakmice bas odlicno bili spremni za trcanje i duele i uopste se nije primetila velika razlika u spremnosti izmedju njih i nas,ali tad je kon.trener bio radakovic ako se ne varam i onda ga je sale grc jankovic sklonio i doveo nekog svog indijanca i onda od tada smo konstantno bili u padu po pitanju fizicke spreme

Reply
P.S_delija јун 26, 2013 at 14:57

Ne braci nije Radakovic, nego Robi on je bio taj koji je donosio energiju i zbog njega su svi davali sve od sebe.

Reply
zvezdas јун 26, 2013 at 20:45

ni robi protiv bordoa nije bio trener…a isto tako ne mozes samo na osnovu volje da ti trcis kao lud moras biti spreman fizicki da to izdrzis pa da das maximum,robi ih je motivisao da izvuku sve iz sebe ali ih je ovaj spremao

Reply
dexy122 јун 26, 2013 at 13:25

Mislim da je onaj tim sa Gumom Bogdanovicem, Brigelom i trenerom Pizonom. Bio drugi samo zbog fizicke pripreme i zbog Zvezdastva. Kad se setim kako su oni kidali do 80 minuta protiv Tbilisija. Ne mogu sad da se setim ko je bio tada kondicioni, ali on je definitivno dobar. Mislim da je napravio i neku napravu za vezbe.

Reply
ЦЗХН јун 26, 2013 at 13:10

Најслабија карика!

Reply
Aleksandar јун 26, 2013 at 12:34

Cepzanovic „misli“ da ce biti na zeljnom nivou. :facepalm:

Reply
вокс јун 26, 2013 at 14:38

баш сам сад то хтео да прокоментаришем, какав је он то професионалац кад “МИСЛИ“ да ће играчи бити на жељеном нивоу? кад бих им ја одржао један мој тренинг 80% њих би пало у несвест

Reply
djuka јун 26, 2013 at 12:26

Radakovic je za tebe tata!

Reply
Petar јун 26, 2013 at 13:40

I mama!!! Secam se kako smo kod Radakovica gazili protivnie posle 70-minuta. Poceo sam i da se salim sa tim kad j enesto neizvezno i to, uvek kazem sacekaj 70 minut i uvek munemo gol posle 70-og…

Reply
asfg јун 26, 2013 at 12:26

I ponovo ista priča. Svake godine čitamo isto, i onda dođu utakmice i gledamo igrače kako se vuku po terenu i kako nakon 70 minuta ne mogu ni da stoje na nogama, a ne da potrče.
Čekamo još izjavu nekog fudbalera: ‘Nikad teže pripreme’.

Reply
Zvezda pre svega јун 26, 2013 at 13:17

hahaha….. svake godine se ista prica,ma i mi sto pratimo ovo smo jos gori!

Reply
pera јун 26, 2013 at 20:09

Kako ne bi bili kao babe kad nemaju trening snage na nivou timova sa kojima igraju. Ovaj dečko bi po meni trebao da odradi cele pripreme a kad krene sezona bar 15 dana na usavršavanje u klubovima recimo Nemačke da vidi kako se to igrači istreniraju da trče 90 minuta. Samo znanje koje se stiče kod onih koji ga imaju i ambicija trenera za fizičku pripremu donose boljitak ekipe. Ostalo je talenat i umeće trenera.

Reply
andjela јун 26, 2013 at 12:26

cebzan carina!!

Reply
milos јун 26, 2013 at 12:08

Mislim da smo mi jedini prvoligas na svetu u kome je fizicka sprema jos uvek tema

Reply
jovan89 јун 26, 2013 at 12:01

da li ima neko link danasnje utakmice ???

Reply

Leave a Comment