Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Ватерполо конференција за штампу пред Ф4

Дан пред почетак Фајанл-фор турнира ЛЕН Лиге шампиона у Хотелу М одржана је званична конференција за медије на којој су присуствовали представници ЛЕН-а, Ватерполо савеза Србије и тренери екипа учесника. Европском клупском ватерполу већ дуже време треба заокрет, промена на боље, не у смислу квалитета, већ организације, финансија, медијске пажње и публике. Утисак је после речи учесника да се енергија за такав преокрет осећа у Београду и сви се надају да би у петак и суботу врхуснким ватерполом, и пуним трибинама могао да се стекне моментум који ће гурнути клупски ватерполо напред. О томе сведоче и речи главног човека Европске федерације водених спортова задуженог за ватерполо Марка Бирија који је рекао да очекује врхунски догађај који ће изазвати светску пажњу.

Овај догађај и његова важност долазе у врло битном тренутку за ватерполо. Будући да је ово клупско такмичење, тим има већи значај за нас јер су клубови основа овог спорта и због тога ће Фајнал-фор у Београду бити врхунски догађај на светском нивоу. Због квалитета клубова, због значаја утакмица, али посебно због емоција које ће велики број публике унети на трибине очекујем одличан турнир. Београд је град ватерпола и велико је задовољство бити овде. „, казао је Бири.

Оње истакао и неколико техничких детаља који ће пратити такмичење, а који представљају велики искорак у организацији финала најјачег европског такмичења.

Акредитовало се око стотинак новинара што говори о великој пажњи коју је изазвао овогодишњи завршни турнир Лиге шампиона. О томе сведочи и података да ће десет Телевизијских станица преносити утакмице, а главни емитер Радио телевизија Србије радиће преносе утакмица са 12 камера, и у ХД технологији што је такође велики помак. Поред тога све утакмице биће преношене и на Интернет страници ЛЕН-а, и то је велика ствар будући да преко 60% публике која прати мечеве на тај начин долази из САД и Аустралије што сведочи о томе да ћемо присуствовати догађају који привлачи светску пажњу“, рекао је он.

У својству члана Бироа ЛЕН-а и као председник Партизана медијима се обратио Александар Шоштар који је истакао да је организација Ф4 стигла у Београд у правом часу.

Дуго смо прижељкивали организацију Ф4, и добили смо је у прави час јер имамо две екипе из града домаћина што се никада није догодило, а што је резултатима и игром потпуно заслужено, као и пласман Југа и Барселонете. Имаћемо прилике даприсуствујемо најквалитетнијем такмичењу и верујем да ће сви уживати“, ракао је Шоштар који је био у базену када је Ф4 последњи пут одржан у Србији, тачније у Бечеју 2000. када је домаћин и подигао пехар победника.

slika

У име Ватерполо савеза Србије добродошлицу је учесницима пожелео генерални секретар Марко Стефановић.

За овај турнир влада велика пажња јавности и то нам даје снаге да све урадимо на високом нивоу. У Београду су сви они који воде рачуна о ватерполу и имамо сјајан моменат за велики догађај. Желим свима да пожелим добродошлицу у Београд – престоницу ватерпола“, рекао је Стефановић.

После представника ЛЕН-а и домаће федерације пред медије су изашли тренери екипа, који су сложни у оцени да ће наступ пред пуним трибинама бити велики мотив и прави амбијент у борби за шампиона Европе.

Први је говорио тренер Партизана Владимир Вујасиновић, који је рекао да је његов тим млад, али да се неће задовољити пласманом у завршницу и, уважавајући квалитет ривала, играти на победу.

Бањица је наш базен и ми се сматрамо домаћинима. Имамо млад тим, и на почетку сезоне смо се потајно надали да би могли да стигнемо до пласмана на Ф4. Када смо то остварили, нећемо се ту зауставити. Знамо против кога играмо, познајемо квалитет ривала, али надамо се најбољем. Желим сутра да видим леп спортски амбијент, и очекујем подршку са трибина која нам пуно значи“, казао је тренер црно-белих.

Његов колега из Југа Веселин Ђухо истакао је задовољство што је Београд домаћин и оценио да је његов тим благи фаворит на такмичењу, али да ће то морати да докаже у базену.

Драго ми је да је Ф4 стигао у Београд из разлога што ће бити фантастичан амбијент који ће увеличати утакмице. Сви су нас пред такмичење прогласили за фаворите, али ми знамо квалитете ривала. На Ф4 сви имају шансе, Југ можда процентуално више него други тимови, али то ћемо морати да докажемо у базену“, казао је Ђухо.

Стратег црвено-белих Дејан Савић био је задовољан констатацијом тренера Југа и додао да је такмичење у Београду оно што треба ватерполо спорту.

Одушевила ме изјава Ђуха о Београду као домаћину Ф4. То је битна ствар за Србију, Београд и европски ватерполо који је последњих година у паду. Овде од учесника имамо Југ и Партизан који су колевка ватерпола на овим просторима, као и дебитанте Црвену звезду и Барселонету који су квалитетом заслужили да се нађу у овом друштву . Очекујем велику борбу, фер-плеј и одлично навијање. Сви они који не схватају да је ватерполо велики спорт имаће прилику да се увере у то у петак и суботу“, казаоје Савић.

Тренер шпанског шампиона Барселонете Сантијаго Фернандес казао је да је његов тим дошао да осети и ужива у сјајној атмосфери, али и да се бори за успех у години у којој клуб слави 100 година од оснивања.

Част нам је што се налазимо у друштву оваквих тимова. Ми славимо сто година од оснивања, а последњих десет смо напорно радили да дођемо до овог успеха. Свесни смо да нас чека атмосфера на коју нисмо навикли, и желимо да уживамо у њој и да се боримо за победу. Биће нам велико задовољство да играмо у Београду пред пуним трибинама“, казао је Фернандес.

Извор: vaterpolovesti.com

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

Delija Osvetnik мај 31, 2013 at 13:22

Момци вечерас смо свим срцем уз вас и бодрићемо вас до,ако бог да освајања ЛШ.СЕВЕР ЦЕЛИ САДА СЕ ВЕСЕЛИ 🙂 😀 😉 😈

Reply
miljan... мај 31, 2013 at 02:13

sutra 5000 stize delija…….godine prolaze moje……..ja cekam titule tvoje……i svakim danom sve vise volim te……..

Reply
marko bl мај 31, 2013 at 01:48

bice tesko do pehara ali realno moguce je..moramo da budemo pre svega pametni i ludi u poz smislu..u finale ulazimo 100 posto a onda pamet u glavu i muda do poda..napred zvezdo

Reply
Maksa мај 30, 2013 at 23:15

Ubedjen sam da uzimamo pehar.
Neko ce reci da sam pristrasan ali realno gledano zreb nam ide na ruku.
Realno, ova Barseloneta je autsajder u ovoj cetvorci, grobari ce da se napale i namucice Jug, mi glatko dobijamo ove i u finalu na krilima Delija kidamo vec izmoreni Jug.
Zvuci fanaticno ali moguce je.

Reply
simpaaticni brko мај 30, 2013 at 23:09

digni andro evro titulu!

Reply
Andrej мај 31, 2013 at 04:52

Andro Buslje ili Andrija Prlainovic ❓ 😉

Reply
Aleksandar мај 31, 2013 at 13:05

ili možda samo Andrej?

Reply

Leave a Comment