Moja Crvena Zvezda
Архива

Četiri odbojkašice odlaze

Odbojkašice Crvene zvezde

Odbojkašice Crvene zvezde su prema svim očekivanjima više nego ubedljivo stigle do duple krune u Srbiji i time ponovile rezultat iz prethodne sezone, a nakon prošlosezonskog finala CEV kupa, ove godine su zaustavljene u polufinalu istog takmičenja. Uz to crveno-bele devojke su više nego korektno nastupale i u Ligi šampiona, a nedostajalo im je samo malo više sreće kako bi rezultat i u elitnom takmičenju bio fantastičan. Uz sve to ostvaren je i neponovljiv niz od 62 uzastopne pobede.

Nakon svega navedenog ne čudi da su odbojkašice Crvene zvezde na meti mnogih evropskih timova. Evropsko uhlebljenje ovoga leta naći će četiri devojke koje su obeležile prethodne dve odbojkaške sezone: Sanja Malagurski, Bojana Živković, Jelena Blagojević i Nađa Ninković.

Sanja Malagurski je pre dve sezone stigla među crveno-bele iz inostranstva. Došla je kao vanserijsko pojačanje, ali je teža povreda odvojila od terena prethodne sezone. Svoj puni doprinos u crveno-belom dresu dala

Sanja Malagurski

je u nedavno završenoj sezoni.

– Imala sam maler da se prethodne sezone teže povredim i propustim celu sezonu. Ali svi problemi se ne mogu porediti sa svim lepim što sam doživela sa saigračicama, druženjima, organizacijom kluba i naravno trofejima. Došla sam u Crvenu zvezdu kako bi se ostvario jedan projekat koji je u potpunosti ostvaren. Tome u prilog idu i 62 uzastopne pobede u domaćem šampionatu. Ovu ekipu je krasilo neverovatno zajedništvo. Žao mi je što odlazim, ali sigurna sam da ćemo se u Evropi sve ponovo sresti, ako ne u istom timu, onda barem sa druge strane mreže. Najemotivniji trenutak doživela sam na kraju prethodnog šampionata. Bila sam povređena i nisam igrala. Nakon poslednjeg meča finala playoff-a, Jelena Blagojević, Nađa Ninković i Stefana Veljković obukle su majice na kojima je pisalo „Ovo je za tebe“. Nije bilo svrhe kriti suze i to ću pamtiti celog života.

Bojana Živković je pre pet sezona napustila redove tadašnjeg šampiona ekipe beogradskog Poštara i preselila se u Crvenu zvezdu.

Bojana Živković

– Najlepši deo karijere provela sam u Crvenoj zvezdi. Za mene je taj san trajao čitavih pet godina. Izabrala sam ovakav put i da mogu ponovo da biram, ponovo bih to učinila. Sada je došlo vreme da gradim i internacionalnu karijeru. Sa Zvezdom sam osvojila toliko toga. Odlazim srećna jer sam pružila svoj maksimum, a opet i tužna jer nijedan rastanak nije lak. Zvezda će imati i dalje dobre generacije. Jer i mi smo nekoga nasledile. Nije Zvezda tek tako jedno od najboljih sportskih društava u Evropi, a ja sam srećna što sam bila njen deo. Crvena zvezda je moj klub i u buduće ću pratiti sve ono što se dešava. A da li ću jednog dana ponovo obući crveno-beli dres? Ko zna?

Jelena Blagojević je odrastala gledajući Anju Spasojević i želela je da jednog dana krene njenim stopama.

– Crvena zvezda mi je prevashodno uzela mnogo slobodnog vremena. Ali se

Jelena Blagojević

zbog toga nikada nisam žalila. U Zvezdi sam stekla potpunu i igračku i ljudsku afirmaciju. Kao klinka sam imala tri velike želje. Sanjala sam da zaigram u Crvenoj zvezdi, budem njen kapiten i osvojim šampionsku titulu. Sva tri sna su mi se ostvarila. A poseban osećaj je kada dobijate šampionski pehar. Sada odlazim nakon četiri prelepe godine, ali kako naš trener Pavličević kaže, imaće Zvezda i dalje zlatne generacije. Pobede će se nastaviti i u to niko ne treba da sumnja.

Nađa Ninković je pored toga što je vanserijska odbojkašica, poznata i po tome što je ćerka poznatog glumca Slobodana Bode Ninkovića.

Nađa Ninković

– Nisam imala nikada pritisak zbog poznatog oca, ali sam želela da izgradim sopstveno ime. Sa 14 godina sam stigla u Crvenu zvezdu, a već sa 15 godina priključena sam prvom timu. Zbog svih osvojenih trofeja ne mogu biti nezadovoljna, jedino mi je donekle žao što nismo uspele da zabeležimo barem jednu pobedu u Ligi šampiona. Međutim, dale smo svoj maksimum i niko ne može biti nezadovoljan. Sada imam želju da se oprobam i „napolju“. Želim da vidim i kako to izgleda. Ali ipak moram izdvojiti u crveno-belom dresu završnicu Kupa CEV koje je održano u Pioniru. Ti mečevi i neverovatna podrška publike ne mogu se zaboraviti.

Ove četiri devojke zlatnim slovima će biti upisane u istoriji Odbojkaškog kluba Crvena zvezda. Zaslužile su da se oprobaju i u inostranstvu. A svima nama ostaje nada da će mlađe devojke koje kucaju na vrata prvog tima nastaviti uspešan niz.

Devojke, neizmerno hvala.

Повезане вести

8 comments

Comments are closed.