Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Рукомет: Црвена звезда – Црвенка

Рукометаши Црвене звезде у недељу играју утакмицу 21. кола Меркур Супер лиге Србије. Као домаћини дочекују екипу Црвенке.

img_2028Црвена звезда се састаје са екипом која је последња на табели тако да и једне и друге очекује тешка борба, јер су обема екипама неопходни бодови како би опстали у елити. Црвено-бели су 12. на табели са свега 11 бодова (-8), а ривал има само бод мање и заузима 14. позицију.

У првом делу првенства Звезда је однела победу у „шећерном граду“ после тешке и неизвесне утакмице (26:28). Црвено-бели су сада знатно ослабљени у односу на први меч јер су екипу напустили Бобан Живковић и Никола Докић, као и зимско појачање Бранко Ољача. Наша екипа има серију од пет кола без победе, тако да је освајање бодова у недељу императив.

У изјави за наш портал, садашњи капитен Никола Шљиванчанин изнео је своја очекивања и позвао навијаче да дођу на утакмицу и пруже екипи неопходну подршку.

-Очекујем борбу, очекујем победу, очекујем два бода. Победа не сме да дође у питање. Морамо да се боримо до краја. Очекујем и навијаче, пуно би нам значила подршка. Искрено се надам да ћемо им се одужити победом у недељу, једноставно морамо.

Шљиванчанин је искористио прилику да се захвали навијачима који су били у Зајечару, бодрили тим и уручили им новчану помоћ.

-Одушевљен сам њиховим гестом. Не знам како да им захвалим. Финансијски аспекат није битан, већ сам њихов гест. Дочек пре и после утакмице и велика подршка коју су нам пружили током саме утакмице. Желимо да им се одужимо победом у недељу и да променимо бодовни салдо на боље. Надам се да ће бити присутни у „Шумицама“.

Нашим момцима је неопходна подршка у недељу. У Београду скоро увек играју пред празним трибинама. Ситуација у клубу је тешка и ови млади играчи се тешко носе са тим али ипак остају верни грбу и Црвеној звезди. Квалитет екипе је такав да би било реалније да се боре за врх табеле, а не за опстанак у лиги. Некада су други фактори јачи од спорта и љубави према клубу.

Недеља, 31. март у 18 часова, СРЦ „Шумице“.

ИДЕМО ЗАЈЕДНО! ИГРА ЗВЕЗДА!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

INĐIJA мар 30, 2013 at 22:51

Nista osim POBEDE!

Reply
Nikola мар 30, 2013 at 22:21

Idemo svi u Sumice!!! Inace, koliko kosta karta?? 😀

Reply
laki мар 30, 2013 at 23:48

200 din, ako se nesto nije promenilo.

Reply

Leave a Comment