Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

АБА: Црвено-бели дочекују „рањену“ Цибону (17 сати, АС 1)

У 23. колу АБА лиге, састаће се освајачи националних купова у Србији и Хрватској, Црвена звезда и Цибона. Два тима се налазе у потпуно различитим позицијама, један се бори за опстанак, један за прво место.

540892_10200594919217342_1899593695_n

Цибона се налази у врло тешкој финансијској ситуацији, много играча је продефиловало кроз клуб ове сезоне, од битнијих играча Машић је отишао у Цедевиту, Зубчић у Лијетувос Ритас, док су клуб напустили и Американци Џастин Хемилтон, Џермејн Андерсон, Демонд Твити Картер, Смуш Паркер и Дастин Вер! Звучи невероватно, али тако је. Цибона је успела и да се појача, довели су 36-годишњег Сандра Ницевића, група бизнисмена је платила Загребу обештећење за Дарија Шарића, док су успели да нађу новац и ангажују доскорашњег плејмејкера Прокома, 31-годишњег Џерела Блесингејма.

Све те промене у клубу, одласци и доласци играча утицали су на резултате клуба у овој сезони. Цибона игра са доста осцилација, што је донекле и разумљиво, променили су и тренера у новембру (Мршић отишао, Луц дошао), али очигледно да финансије спречавају играче да тренирају и играју како сви од њих очекују. Дешавало се ове сезоне и да за целу недељу екипа одради тек 2-3 тренинга, потпуно неспремна оде на утакмицу и шта очекивати у таквим ситуацијама?!

270099_444933838900851_311795259_nЦибона игра са јако мало играча у ротацији, примера ради Блесингејм је у Крагујевцу играо 45 минута, Кус 44 минута, Д.Ј Строубери 41 минут, Розић 36 минута… Све се то осећа у игри Цибоне, играчи су исцрпљени углавном, да би одиграли како треба потребно је доста енергије и концентрације, али и среће против јачих ривала.

Цибона форсира игру 2 на 2, у којој је у улози асистента углавном Блесингејм, а егзекутор Андрија Жижић. Њих двојица јако добро сарађују, буквално су сами победили Широки у Широком Бријегу недавно, а сваки напад су решавали у игри 2 на 2. Одличну сезону игра и Д.Ј Строубери, феноменални бек шутер. Када има свој дан, није га лако зауставити. Може да шутира из дриблинга, преко руке, у стању је да снажно крене ка кошу, а јако тело му омогућава да постане врло неугодан приликом улаза.

Проблем Цибоне је у одбрани, примају превише поена, немају довољно свежине, а велике проблеме имају и у скоку. Осим Дарија Шарића, нико у редовима тима из Загреба није показао константност у том сегменту игре.

Велики проблем за Цибону сигурно ће бити изостанак Андрије Жижића, који због повреде леђа није отпутовао у Београд.

Са друге стране, Црвена звезда је коначно имала „слободну недељу“, играчи су имали времена да се одморе и спреме за завршницу АБА лиге. Осим Мајка Скота, који и даље има проблема са повредом леђа, сви остали играчи су спремни за данашњи сусрет.

Дуел Црвене звезде и Цибоне на програму је данас од 17 часова, уз директан пренос на Арена спорт 1 каналу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Djoksonidis мар 2, 2013 at 15:50

Bice 15+ razlike! Odoh u Pionir. Zvezda oOoOoO

Reply
Zvezdin sin мар 2, 2013 at 14:23

Kosarkaski velikan C.Zvezda nikome ne prasta! Sledi deklasiranje Cibone iako su dosta respektabilna ekipa.
Delije, svi u nas hram kosarke!

Reply
emirko svemirko мар 2, 2013 at 13:43

E ljudi nzm koliko bi vi voleli ali ja msm da je Stimac dosta napredovao u banvitu i voleo bih kad bi ga doveli za Superligu kakva je to lozana moze da digne publiku jednim potezom a to je potrebno u derbiju, jos nesto uvek je ginuo na parketu a to je za postovanje sta vi mislite?

Reply
Raka Delija мар 2, 2013 at 13:41

Za one koji nemaju Arenu prenos će biti i na RTS2. 😉

Reply
perus мар 2, 2013 at 13:51

за оне који нису из београда! остали у пионир 🙂

Reply

Leave a Comment