Moja Crvena Zvezda
Архива

Janković i Dostanić o derbiju i tituli

Aleksandar Janković i Ratko Dostanić, bivši treneri Crvene zvezde, u izjavi za Blic, komentarišu nedavno odigrani večiti derbi, šanse za osvajanje titule, ali i vraćaju film perioda kada su oni bili treneri. Janković, trener za kojeg mnogi navijači smatraju može biti ponovo na klupi našeg kluba u budućnosti, smatra da je Zvezda u psiholosškoj prednosti.

O šampionu će odlučivati više psiha, nego forma igrača. Po viđenom u sredu, ona je na strani Crvene zvezde. U nesreći zbog ispadanja našla je sreću u povratku samopouzdanja. Crno-beli su u sreći zbog prolaza dobili opomenu i lekciju koja je potresla ceo klub, a nije skupo plaćena.
Janković misli da sledeći derbi u prvenstvu, neće biti jedini meč koji će odlučiti, već je tu još dosta posla da se odradi.
Partizan ima težak raspored, ide Spartaku, pa čeka Vojvodinu, Zvezda ide Metalcu. Tri boda naizgled nije mnogo, ali ja sam šest meseci jurio toliku razliku i nisam je stigao. Nešto drugo ide na vodu Partizana: u derbi će ući mirniji jer mu ‘igraju’ dva znaka, dok Zvezda juri samo pobedu. Ipak, ne pamtim godinama da je derbi prelomio prvenstvo, pa nam svakako sledi dramatičan finiš.

Ratko Dostanić, iako se nije baš istiakao u svom trenerskom mandatu, još uvek je u klubu i pkušava da kao sef omladinske škole, stvara budućnost Zvezde. Kaže da svako ima pravo na nadu.

„Do titule se dolazi preko igre, a Crvena zvezda je u ovom trenutku ima, za razliku od Partizana. Sistem igre koji forsira daje rezultate. To je jasno pokazao revanš u Kupu, što će se odraziti i na prvenstvenu trku. Još nešto: Zvezdini igrači su silno ohrabreni jer su prekinuli lošu tradiciju, dok su crno-beli u silaznoj putanji. Ako Zvezda zadrži sadašnju formu i spreči izenenađenje na utakmicama sa “malima”, biće u najmanju ruku u jednakoj poziciji kao rival. Tri boda nisu mnogo, važno je samo da ne poleti previše i ne potceni Partizan. Reč je o iskusnoj i stabilnoj ekipi koje je čvrsto na zemlji. Ukratko: i jedni i drugi imaju pravo na veliku nadu.“

Повезане вести