Moja Crvena Zvezda
Архива

Robi i Ćosić pred Čukarički

Robi i Ćosić

Dva dana nakon pobede u polufinalu Kupa, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki i mladi štoper Uroš Ćosić u potpunosti su posvećeni nedeljnoj utakmici protiv ekipe Čukaričkog.

– Mislim da posle derbija i onakve utakmice, tenzije, svega što se dešavalo kroz 90 minuta, punog stadiona, će biti teško motivisati igrače za Čukarički. Mi smo svesni da nismo napravili apsolutno ništa ovom pobedom. Ispali smo iz kupa, možemo samo biti zadovoljni igrom i pobedom posle tri godine. Mislim da ćemo u nedelju opet morati da damo sve od sebe da pobedimo ovde na Marakani, a ja verujem da će moji momci i dati sve od sebe samim tim što sada jurimo prvenstvo, i moramo svaku utakmicu pobediti. Očekujem nova tri boda, kako bismo ostali u trci sa Partizanom, pošto oni imaju tri boda prednosti, ako naravno oni ne kiksnu pre toga. Ja verujem da mi nećemo – rekao je Prosinečki.

Uroš Ćosić kaže da mu mnogo znači pobeda nad večitim rivalom.

– Stvarno mi mnogo znači, opet kažem, probio sam led. Prva utakmica protiv Partizana mi je ipak bila najznačajnija u dosadašnjoj karijeri. Imam samo 18 godina, imao sam tremu, no probio sam led, pokazao da mogu da igram pred ovoliko ljudi i dao sam svoj maksimum kao i cela ekipa. Već odavno smo se okrenuli utakmici u nedelju, ne potcenjujemo nikog, idemo na pobedu kao i svaku utakmicu, bez obzira na njihovo stanje na tabeli. Mislim da smo ušli u dobru formu, ili ćemo na pobedu i opet kažem, nećemo nikoga podcenjivati.

Prosinečki planira da šansu pruži i igračima koji su manje igrali.

– Kod mene svi imaju minutažu, čak i neki koji je nisu imali proteklih godina, ili su imali jako malo minuta. Ja sam trener koji daje dosta šansi igračima koji pod nekim znacima navoda „nisu u prvom planu“. Sigurno ću neke igrače odmoriti samim tim što su odigrali veliki broj utakmica. Moram prvo videti stanje u ekipi, Mićko se povredio na derbiju i ima lakšu povredu ali najverovatnije neću moći da računam na njega. Kadu je izašao na poluvremenu jer je imao problema sa zadnjom ložom. Kaluđerović je isto dobio udarac, posle današnjeg i sutrašnjeg treninga ću videti u kakvom je stanju. Vilotu ću odmoriti. On je odigrao veliki broj utakmica u poslednje vreme. Posle svega što je prošao, presrećni smo što se vratio i što je sve ove utakmice odigrao. Ali, svejedno sam imao u planu da dam priliku nekim igračima koji nisu imali veću minutažu. Videću kada sa doktorom i svim igračima popričam, ali biće sigurno dva do tri igrača koji nisu igrali do sada. Pritom ne potcenjujući Čuku, nego jednostavno, ja sam i protiv Jagodine sedam igrača uveo i odigrali smo dobru utakmicu. Ja verujem u momke, i mislim da ovaj sistem na koji su se privikli, pomaže da bilo koji igrač da uđe, može dobro da odgovori na zadatke. Imamo igru, imamo atmosferu, fizički smo dobro spremljenji, što smo i protiv Partizana pokazali, i nadam se da ćemo tako da nastavimo, i da ćemo do kraja svaku utakmicu igrati sve bolje i bolje – rekao je Prosinečki.

Zvezdin trener kaže da i dalje ne računa na Adija.

– Ništa se nije promenilo. Ne računam na Adija ni u nedelju. Moraće mnogo da zapne.  Videćemo kako će se ponašati na treninzima, kako će trenirati –
jasan je Prosinečki.

Obaveštavamo sve navijače da će pre utakmice (od 15:00 časova) oko stadiona biti postavljeni štandovi, na kojima će se prodavati sledeći artikli:

Dres (odrasli): 1.000,00 din
Dres (dečiji): 1.000,00 din
Kačket: 500,00 din
Šal: 500,00 din
Majica 1.000,00 din

Ovu utakmicu Zvezdaši će uživo moći da prate i na web adresi www.zvezdatv.rs.

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.