Moja Crvena Zvezda
Архива

Dekijev evro-gol i Vidićeva pobeda na Stamford Bridžu

Dejan Stanković

U najelitnijem i najkvalitetnijem fudbalskom klupskom takmičenju, Ligi Šampiona, Crvena zvezda ima dvojicu igrača koji brane njenu čast. To su kapiten Mančester JunajtedaNemanja Vidić i vezista Intera, Dejan Stanković.

Inter je svoju utakmicu igrao na „Đuzepe Meaci„, ili kako neki vole da ga zovu-„San Siru„(mada se ovaj naziv češće upotrebljava kada igra Milan) u Milanu, protiv nemačkog Bundesligaša Šalkea.

Kapiten reprezentacije Srbije, Deki Stanković u Seriji A je često bio na klupi, i ulazio kao rezervista, ali je u utorak bilo drugačije, i Srbin je počeo utakmicu. Na samom startu se odužio treneru Leonardu, i već u 26. sekundi meča postigao neverovatan gol sa oko 40 metara! Sve je počelo od duge lopte napred Kambijasa, zatim je golman Šalkea Manuel Nojer na vreme istrčao van svog šesnaesterca i izbacio loptu glavom ispred Dijega Milita. Tako odbijena lopta je „sela“ na nogu Stankovića koji ju je maestralno iz polu-voleja smestio u Šalkeovu mrežu.

Ipak, Nemci se nisu predavali. Posle jednog kornera sa desne strane, lopta je pala na glavu Grka, Kirijakosa Papadopulosa, ovaj šutirao pravo u golmana Cesara, a lopta se odbila do Matipa, koji nije imao problema da je smesti u praznu mrežu. u 33. minutu nero-azuri dolaze do novog vođstva preko Milita posle lepe akcije, da bi u 40. minutu Oliveira postavio konačan rezultat prvog poluvremena. U drugom delu se plavci totalno dominirali. Već u 53. minutu dolaze do prvog vođstva na meču preko Raula, posle par odličnih poteza Španca. Već četiri minuta kasnije su sve nade Intera bile izgubljene, posle auto-gola Ranokije. Ovaj mladi fudbaler je pokušao da preseče pas Šalke ispred svog gola, i nespretno je posla loptu u svoju mrežu. Konačni rezultat je postavio Oliveira u 75. minutu, upisavši se drugi put u strelce. Inter gotovo nema šanse u meču u Gelzenkirhenu, jer mu je potrebna pobeda od čak četiri gola razlike.

Gol Stankovića:

http://www.youtube.com/watch?v=xn11loyPDI4&feature=player_embedded

Nemanja Vidić je još jednom kao kapiten predvodio Mančester Junajted u novu pobedu, ovog puta protiv Čelsija u Londonu. Junajted je slavio sa 1:0, golom Vejna Runija. Mora se reći i da londonski klub nije imao sreće, i da je sudija morao da svira jedanaesterac u poslednjim minutima utakmica u korist plavaca.

Повезане вести