Moja Crvena Zvezda
Најновије

О љубави између Ње и нас

2Фудбалери и рукометаши су почели припреме, ватерполисти пре неколико дана освојили Куп. Кошаркаши се боре за Евролигу, а одбојкаши и одбојкашице доминирају у домаћим такмичењима, као и претходних година. Уз све то, свет из дана у дан задивљује подршка навијача, који и поред кризних и сушних година, неизвесног опстанка неколико клубова СД-а дају безрезервну подршку свом клубу.

Ми смо навијачи Црвене звезде, Делије, Цигани, Звездаши. Ми смо оно због чега се диве нашем фудбалском клубу у последњих 5 година, јер резултата нема. Ми смо исти они који су оне хладне зимске фебруарске вечери напунили Маракану у пријатељској утакмици како бисмо дочекали Робија и запевали му „Ужичко“. Ми смо прелазили километре да бисмо гледали свој клуб. Гледали смо га у Кули, када нам је забрањен приступ, гледаће га браћа из Републике Српске и вечерас у Лакташима, иако им није омогућено да купе карте и уђу у халу. Ми смо људи који ће спасити рукометни клуб, који је остављен на цедилу и осуђен на пропаст. Осим од својих навијача! Делије су ишле у Белорусију, Рен, Тромсо, Трондхајм како су знали и умели да би гледали свој клуб. Ми смо они који бодре свој клуб где год да крене.

А ви, који носите црвено-бело, окрените се ка нама. Играјте за нас, за нашу подршку, нашу љубав. Не само у званичним утакмицама. Током тренинга, припрема, рада у теретану будите свесни да пратимо сваки ваш корак и живимо за оних 90, 60 или 40 минута које ћете ви одиграти на паркету, трави и базену. Да због тих 40 минута у Пиониру људи долазе из Хрватске, Црне Горе, Републике Српске, Македоније… И када остану испред хале и врате се кући без гледања своје Звезде, враћају се поново! Помислите на нас који прелазимо километре да бисмо вас гледали, који се шверцујемо у возовима, штедимо за карту, гурамо се у редовима за исту. Са истом жељом и жаром од одласка на прву утакмицу, до десете, педесете или стоте…

20 godinaВолимо је због шездесет осам година дуге историје, због црвено-белих пруга на дресу, због прелепог грба. Волимо је због Звездиних звезда, због Маракане, због песме на северној трибини. Волимо је због Барија и Токија, због музеја препуног трофеја. Волимо је због Пиксијевих голова из корнера, због Робијевих лоб-удараца, због Дејових мајсторија, због оних Крупниковићевих маказица. Волимо је, а не можемо да кажемо зашто! Јер буди емоције, осећај припадности, привржености и оданости! Једноставно је волимо.

А онај ко Звезду не воли онолико колико је ми волимо то не може да схвати!

Сада, док тренирате, припремате се за наставак сезоне и јуриш на титулу мислите о ономе што вас чека када следећи пут изађете на терен. И борите се за грб, црвено-беле пруге на дресу, историју и величину клуба. Борите се за нас!

Јер можда ипак у нама лежи спас…

Повезане вести

14 comments

Radisa јан 19, 2013 at 19:53

Ljubav prema našoj Zvezdi nema granice,jer se Zvezda jednostavno VOLI 24 sati dnevni 356 dana u godini

Reply
DSCU јан 19, 2013 at 15:19

Sjajan tekst. Samo uzicko Robiju nismo pevali, pokusali smo, zapevali malo, ali su „vodje“ to brze bolje stisale.. Ko je bio na toj utakmici zna.. A u ostalom jesu oni poveli nekad tu pesmu?

Reply
Milovan јан 19, 2013 at 13:44

Znali neko neki link gde moze veceras da se gleda kosarka protiv Igokee

Reply
Slobodan јан 19, 2013 at 14:23 Reply
Milovan јан 19, 2013 at 14:36

Hvala

Reply
Bon-Bon јан 19, 2013 at 12:56

bice i vcrs podrske, kakve takve ali bice…Igokea-Zvezda

Reply
CzvBoys јан 19, 2013 at 12:56

Nisam primetio da imam ovolike dlake po rukama dok nisam procitao ovaj tekst.Najezio sam se sav.Odlican je,svaka čast!

Reply
milos јан 19, 2013 at 12:50

molio bih da pocnete da pisete malo o Lukicu, znam da znate dosta toga sto bi ga ocrnilo.

Reply
CZHN јан 19, 2013 at 13:18

Predlažem i naslov-Uspon i pad Vesićevog ćate!

Reply
delija9091 јан 19, 2013 at 13:28

Ili da pocnemo od Dzajica i onih 20 miliona kojih je maznuo u prvom mandatu.

Reply
milos јан 19, 2013 at 14:19

Slazem se da se pretresu svi, sigurno ni Dzajic nije cvecka, ali se on nije busao da je Najsbin, najveci pravslavac i poslednji kosovski vitez, pritom rekao bih da je Dzaja imao neke rezultate.

Reply
spawn јан 19, 2013 at 15:01

koje rezultate je imao(3 titule i 6kupova)od 95god kada su ukinute sankcije pa do 2004god dok nije otisao iz Zvezde…u evropi nije nista uspeo da uradi

delija9091 јан 19, 2013 at 16:31

Nema veze ko je imao rezultate a ko nije. Svi bi trebali da odgovaraju.

baba simana јан 19, 2013 at 12:48

sad procitah da je alarmantno stanje i u vaterpolo klubu.. prosto ne mogu da verujem da su sve finansije zavisile od dulica i da je njegovim hapsenjem po tom pitanju sve stalo.. uzgred potpuno nam je izgleda nesposobno i SD koje nije u stanju da nadje nekog sponzora koji ce finansirati klub..

Reply

Leave a Comment