Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

КК поново домаћин Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре

КК Црвена звезда ДИВА поново ће бити домаћин Евролигиног квалификационог турнира за јуниоре који ће се од 22. до 24. фебруара 2013. играти у дворанама Баскет сити и Баскет ленд на Чукарици. У групи А такмичиће се Црвена звезда ДИВА, Бенетон Тревизо (Италија), АЛБА Берлин (Немачка) и Мега Визура, док ће у Б групи бити Партизан МТС, ИНСЕП (Француска), УСК Праг (Чешка) и Цедевита (Хрватска).

По две првопласиране екипе из обе групе избориће учешће у полуфиналу, а победник овог турнира учествоваће на завршном фајнал-ејту Евролиге који се од 10. до 12. маја 2013. године одржава у Лондону. Црвена звезда ДИВА брани трофеј освојен прошле године у драматичној завршници када је у финалу савладан Партизан резултатом 74:73.

ПРВО КОЛО (22. фебруар) – А група: Алба – Црвена звезда ДИВА, Бенетон – Мега Визура. Б група: ИНСЕП – Цедевита, Партизан МТС – УСК. ДРУГО КОЛО – А група: Црвена звезда ДИВА – Бенетон, Мега Визура – Алба. Б група: Партизан МТС – Цедевита, УСК – ИНСЕП. ТРЕЋЕ КОЛО (23. фебруар) – А група: Мега Визура – Црвена звезда ДИВА, Алба – Бенетон. Б група: Цедевита – УСК, Патизан МТС – ИНСЕП. ПОЛУФИНАЛЕ: А1 – Б2, Б1 – А2. Утакмице за пласман (за пето место, за треће место и финале) играју се 24. фебруара.

Као и прошле године, последњег дана турнира биће организовано такмичење у закуцавању и брзом шутирању тројки. Подсећамо да су прошле сезоне у оба такмичења победе однели Звездини јуниори. Брано Ђукановић је био најбољи тројкаш, док је Огњен Добрић победио у такмичењу у закуцавању.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment