Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Изјаве кошаркаша након победе у Шпанији

Наши кошаркаши наставили су сјајну победничку серију ове сезоне, а овога пута жртва је био шпански Кахасол. Након неизвесне завршнице и победе у финишу продужетка, своје виђење меча дали су капитен, Игор Ракочевић, Бојан Суботић и Влада Вукоичић.

Игор Ракочевић:

– Забележили смо јако битну победу. Позитивна је стар што смо у овој утакмици научили лекцију, а да нисмо изгубили. Нисмо се најбоље сналазили на њихов пресинг и то ћемо у наставку сезоне морати да поправимо.

Како време одмиче играш у све бољој форми:

– Трудим се да на терену урадим сваки пут много квалитетних ствари за екипу. Своју игру не покушавам да базирам само на постизању поена, већ да активно учествујем у одбрани, асистенцијама, скоку. Све треба да нас храбри чињеница што је велики број играча ушао у добру форму. Драго ми је да сам и ја један од њих.

Бојан Суботић:

– Утакмица је била веома тешка, са много преокрета. Дозволили смо противнику да се врати иако смо практично имали добијен меч. Међутим, најважније је да смо на крају тријумфовали.

Био си један од јунака у финишу, како си видео завршницу меча?

– После промашеног слободног бацања Нелсона, реаговао сам инстиктивно и имао среће да ухватим лопту. Слободна бацања су ствар концентрације и рутине, увежбавамо их свакодневно на тренингу па сам у одлучујућим тренуцима био прецизан. Ова победа нам много значи, наставили смо тријумфалну серију и са много самопоуздања гледамо у наредне мечеве.

Влада Вукоичић:

– Најважније је да смо се са гостовања вратили са 2 освојена бода. Ипак, ова утакмица свима треба да нам буде добра школа за неке наредне мечеве. Имали смо добру лекцију шта може да се догоди уколико се опустимо, али на срећу ту лекцију нисмо скупо платили. Сигуран сам да ће после ове утакмице сви играчи схватити да морамо да поштујемо сваки секунд игре и у одбрани и у нападу. Док смо се тако понашали имали смо убедљиво вођство. Ипак, драго ми је да смо у продужетку показали да имамо снаге и карактер, и то је оно што је добро.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

13 comments

ZVEZDA OOOOOO нов 16, 2012 at 23:02

A ti samo hrabro bori seeeeee!!! Svaka cast majstori,idemo dalje..!

Reply
Stralle нов 16, 2012 at 17:15

По мени опет је био најбољи Нелсон, ја сам одушевљен тим ликом, кад нико нема даму он креће напред свака му част. НАПРЕД ЗВЕЗДО ЛУДО ВОЛИМ ТЕ!

Reply
xxx нов 16, 2012 at 16:37

Svaka čast Rakočeviću na partiji, preuzimao je odgovornost kad je bilo potrebno i vodio tim kao pravi kapiten, podsetio me je na njegovo zlatno doba kad je bio nezaustavljiv. Subotiću svaka čast na ovoj partiji, stvarno nas je spasao na kraju, ali realno igra toplo-hladno i to mi je glavna zamerka u vezi njega, ima kvalitet ali opet ne pokazuje to na svakom meču.

Reply
Petak trinaesti нов 16, 2012 at 14:09

Bravo momci tako se bori za grb!

Reply
Chinez нов 16, 2012 at 00:06

Subotic je jedan od talentovanijih krilnih centara u zemlji, po meni kalaibar i za reprezentaciju uz neophodan napredak.
Nejasno je zasto ga vecina na ovom sajtu pljuje i kritikuje?!
Iz nase lige sam tipovao da ce za reprezentaziju zaigrati Nedovic, Andjusic, Lucic i Subotic. Omanuo sam za Subotica, ali verujem da ce u skorije vreme zasluziti pziv u reprezentaciju.
Kako god, on je prakticno odlucio jucerasnju utakmicu, ne mislim na poslednje trenutke, nego sa celu partiju i ucinak, odigrao je kad je trebalo, pogadjao kad nismo imali resenje u napadu.
Vuk se vratio u dobru formu ima dosta dobru pik igru i dosta dobra resenje ka je udvojen.

Reply
Ivan нов 16, 2012 at 16:17

Dobar je i koristan,podize formu,ali ne treba ga sad dizati u nebesa!Mozemo da se lazemo da je ekstra klasa ali nije,tek za reprezentaciju nije.Bice on dobar igrac ali nikad reprezentativnog kvaliteta.Daj Boze da me demantuje,ali tesko..Subotic hehe 🙄

Reply
dr нов 15, 2012 at 23:13

Vazno je da smo pobedili. Ali nikad mi nisu bile jasne odluke kada protivnik ima zadnji napad i vodis 3 razlike i ne pravis faul?! Evo recimo jos uvek ne mogu da verujem da 2002 godine protiv amerike nismo pravili faul na +3 nego smo pustili Redzija Milera da sutne koji je najbolji trojkas bio. Juce kad sam video da ne pravimo faul poludeo sam 🙂

Reply
Andrej нов 16, 2012 at 02:56

Samo jedna ispravka, sutirao je Andre Miler, a ne Redzi, a sve ostalo se slazem.

Reply
milos нов 15, 2012 at 22:46

momci kapa dole svaka cast svi smo vas kritikovali ali vi ste borci rakoce ti si pravi primer kapitena gines boris se kad ti ne ide nerviras se ti si car samo napred

Reply
CZHN нов 15, 2012 at 22:34

😀 Ako je Borha bio Borivoje,logično da ovaj bude mali Braunović.

Reply
homer нов 15, 2012 at 21:52

rutinski,nem’o se folirate 😎 😎

Reply
Darko нов 15, 2012 at 21:34

https://si0.twimg.com/profile_images/2755815301/96d1954f4637259ca6dccc56a195adc3.jpeg Jel si meni cini ili je Braunova beba malo belja nego sto treba 😀 😀 😀

Reply
Aleksandar нов 15, 2012 at 22:02

Ma cini ti se.. 😆

Reply

Leave a Comment