Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Рукометаши срушили „шећерни град“

Бобан Живковић на данашњој утакмици

Рукометаши Црвене звезде су на врло тешком гостовању у Црвенки савладали истоимену екипу са 28:26 (12:13).  И без предводника у нападу, Докића, који је био ровит, млада екипа Звезде се изборила са притиском, и дошла је до вредних бодова.  Предводник плавих, на данашњој утакмици, био је Стефан Ћирић, који је седам пута затресао мрежу противника, а одмах за њим су били Бобан Живковић  са пет, и Никола Шљиванчанин и Урош Милошевић са четири поготка.

Хала: „Слободан Мишковић Чиле“ , Црвенка

ЦРВЕНКА-ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 26:28(13:12)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Докић, Брајовић 1, Лековић 3, Иванишевић (г), Анђелић 3, Ћирић 7, Шљиванчанин 4, Живковић 5, Милошевић 4, Цупара (г), Шотић 1, Антељ, Милутиновић

На самом почетку утакмице вођена је уједначена борба и играло се гол за гол. Ипак, како је време одмицало, рукометаши у бордо дресовима правили су све већу и већу разлику. Након десет минута игре, Црвенка је водила са 5:4. Других 10 минута првог полувремена били су најслабији период за Звезду. У овом делу, наши момци су успели да дају само један гол, а у истом нису искористили предност од два играча више у једном тренутку, једну ситуацију 1 на 1, а два седмерца нису материјализовали Никола Докић (који је само тад ушао у игру) и Божо Анђелић. Црвенка је то зналачки казнила, и ношена бучном публиком, стигла је до 10:5 након двадесет минута игре, што је уједино била и највећа предност домаћина на мечу. Након тог вођства Црвенке, наши рукометаши су схватили да је „враг однео шалу“ и почели су да играју своју игру. Звезда се потом вратила у игру одличном игром целог тима, а појединачно се највише истакао Стефан Ћирић. Београђани су у последњих десет минута првог полувремена скоро анулирали предност домаћина, и на одмор се отишло са предношћу Црвенке од само 13:12. Тада је већ било јасно да ако Звезда тако настави да игра, Црвенка нема шта више да тражи у мечу.

И тако је и било све до последњих пет-шест минута, када је Црвенка кренула на све, или ништа. До тог момента, Звезда је контролисала меч, успешно заустављала противничке нападе, а у својим је била врло ефикасна, и на пет минута до истека времена водила је са 26:22. А онда, пошто је публика сматрала да судије помажу Звезди, дворана „Слободан Мишковић Чиле“ је експлодирала. Наши рукометаши су подлегли притиску, и уместо да рутински меч приведу крају, дали су Црвенки трачак наде да може макар до бода, након што је домаћа екипа смањила резултат на 25:26. Ипак, након искључења домаћег играча, који је са правом послан на хлађење због преоштрог старта, Звезда се попела на +3, и на крају заслужено је славила. Након врло лепе утакмице за посматрање, Звезда може бити задовољна, јер је однела бодове са „врућег“ гостовања, а у наредним колима нема посебно тежак распоред.

За крај, своје прве утиске су нам пренели играч утакмице, Стефан Ћирић, одлични голман, Тибор Иванишевић и шеф стручог штаба, Ненад Перунчић.

„Црвенка је традиционално тешко гостовање. Ипак, ми смо одлично одиграли и на крају заслужено победили. Јесмо, можда мало лошије ушли у утакмицу, али смо после успели то да надокнадимо својом борбеношћу и тимском игром. У наставку нас очекује нешто лакши распоред, и верујем да ћемо против екипа из доњег дела табеле успети да остваримо добре резултате.”, рекао је Ћирић.

Голман Иванишевић, који је данас, такође био један од јунака, изјавио је следеће:

„На почетку утакмице нисмо успели да испунимо задатке које смо поставили себи у свалчионици. Противник је мотивисано ушао у меч и то је довело до вођства од пет голова разлике. Раније смо такође били у ситуацијама да јуримо резултат и овог пута нам је то пошло за руком. Успели смо да смањимо њихову предност до краја првог дела. Средином другог полувремена смо повели и чували ту предност. Пресудила је добра одбрана и неколико голово у преломним тренуцима.“

Популарни „Перун“ био је нешто опширнији:

„Презадовољан сам након ове победе. Било је, као и увек, тешко у Црвенки; као и увек увек неизвесна утакмица, прошле године смо и поражени овде, као и увек одлична школа. Увек овде ничу неки нови клинци, да више не могу да похватам који је који, а са друге стране опет млади момци, тако да мислим да је била добра утакмица за гледање. Што се блиске будућности тиче, највише бих волео да до јануара останемо без повређених играча. То нам је и био највећи проблем данас, играли смо без Докића, који је наш вођа у нападу, и самим тим могу бити још задовољнији победом. И мали Павић је већ завршио за ову годину. До следеће године иде на операцију укрштених лигамената, а он нам је такође врло битан играч. Стога бих највише волео да се нико не повреди до јануара, а онда ћемо на неким позицијама довести појачања, чисто да бисмо имали довољан број играча.“

Утакмици присуствовао: Немања М.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

milos 90 нов 10, 2012 at 12:47

Bravo momic,sada smo u vrhu tabele!!! 😀

Reply
Djoksonidis нов 10, 2012 at 01:55

Nakon loseg starta, idemo ka vrhu tabele! U drugom delu sezone imamo samo tesko gostovanje u Sapcu i utakmicu vise kuci.. Vraca se Dokara, bice jos pobeda!
Zvezda oOoOoO

Reply
milenko нов 9, 2012 at 22:59

bravo i sve cestitke i samo tako nastavite

Reply
Делије Чачак нов 9, 2012 at 22:44

Bravo Momci, samo tako nastavite !!! 😀

Reply

Leave a Comment