Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Рукометашице савладале Раднички 34:31

У последњој утакмици 7. кола рукометне Суперлиге Црвена звезда је савладала Раднички у „Шумицама“ са 34:31 (16:16).

Иако последњепласирани тим Суперлиге, Раднички је боље отворио утакмицу и неретко био у предности током првог дела игре. Добро су играле гошће у одбрани, користиле деконцентрацију наших играчица пред својим голом и немилице тресле мрежу Марије Чолић.

Међутим, како је меч одмицао, разиграле су се у нашим редовима Катарина Радовић и Данијела Мистрић, које су у првом полувремену постигле по пет голова, и успеле да донесу преокрет и вођство нашем тиму. Ипак, гошће у последњим секундама првог дела игре постижу погодак и на одмор одлазе са нерешеним резултатом.

На почетку другог полувремена гледали смо исту слику као и током првог дела игре. Играло се гол за гол све до 35. минута, када је на семафору стајало 20-19. Наредних пет минута нити један тим није успео да постигне погодак, да би потом кренула сјајна серија Црвене звезде од чак четири гола за редом. За четири минута наш тим је постигао четири гола, није примио нити један, и у тим тренуцима направио одлучујућу предност на овој утакмици када је стигао до резултата од 24:19.

Наставиле су изабранице Славенка Жерајића и у наставку у истом стилу, а у 51. минуту Звезда је имала чак осам голова предности, када је на семафору стајало 29:21. Ипак, стале су тада наше играчице, спустиле ритам као да је утакмица већ готова. Опуштање у нашим редовима су искористиле гошће, заиграле боље и успеле да до краја смање резултат на свега три гола заостатка, и тако заврше овај меч са ипак подношљивом разликом од 34:31.

Блистале су у нашим редовима Катарина Радовић са чак 13 и Данијела Мистрић са 11 постигнутих голова. Аманда Марић је постигла седам, а свакако не треба занемарити ни учинак сјајне Марије Чолић која је имала чак 16 одбрана и умногоме допринела новим бодовима нашег тима.

Код гостију су се истакле Блануша и Гаровић, као и на голу Исаиловић.

Наш тим након ове победе заузима шесто место на табели са седам освојених бодова.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment