Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Конференција пред Солнок

После тријумфа над екипом МЗТ-а у Скопљу кошаркаши Црвене звезде желе да остану на победничком колосеку. Црвено-бели имају лепу прилику за то с обзиром да им у госте долази мађарски Солнок, последњепласирана екипа регионалног такмичења. Додуше, Мађари имају идентиачан скор као и црвено-бели (2-4), али тренер Црвене звезде ДИВА Влада Вукоичић овог пута није бежао од улоге фаворите.

Утакмица седмог кола АБА лиге је на програму у суботу од 19 сати у дворани Пионир. Улазнице ће се продавати на благајни Пионира на дан меча од 16 сати и то по цени: 200 динара трибуне, 500 партер, 700 динара бела и плава ложа и 1000 динара ВИП ложа.

Занимљиво је истаћи да ће овај Звездин меч обележити и један јубилеј. Наиме, Вуку Радивојевићу ће дуел са Солноком бити 300. меч у црвено-белом дресу.

Такође, у екипи Звезде дебитоваће и Мајкл Скот придошлица из белгијског Остендеа, а у тим се враћа и Елтон Браун који је претхдони дуел пропсутио због породичних обавеза у Америци.

– Тешко се може нешто рећи о овој утакмици на основу табеле, јер и ми и Солнок имамо исти скор, али се на основу тога не може ништа велико закључити – почео је причу тренер Црвене звезде ДИВА Влада Вукоичић на конференцији за медије која је уприличена на Малом Калемегдану:

– Наше име, квалитет играча и узлазна путања са тренинга и утакмица нам даје за право да кажемо да смо фаворити на папиру. Када екипа игра добро, има добар резултат и добру позицију та улога фаворита се подразумева. Табела то не говори, али ми не бежимо од те улоге. Морамо бити свесни да нам неке ствари које су се десиле не иду на руку. Нисмо још сазрели довољно да можемо рутински, без максималног ангажовања да добијемо овакву утакмицу. Зато имамо велики опрез и респект према проитвнику, као и малу дозу умереног спортског страха. Јер, ако се мало не бојите противника, онда ни не можете да дате све од себе. Поштујемо Солнок, али и наш рејтинг и састав, тако да ћемо покушати да све то покажемо на терену – истакао је Вукоичић.

Стратег црвено-белих је потом детаљно анализирао ривала:

– Солнок је тим који има доста мађарских играча. Имају костур тима који је дуго заједно, прилично су искусан састав. Нарочито су јаки на бековским позицијама због квалитета и броја играча у ротацији. Променили су неке играче и још нису показали свој потенцијал. Један од наших задатака је да исконтролишемо те њихове спољне играче, поготово Балаша, Хорвата и Немета, а да испод коша добро чувамо Мартона Бадера, који је у овом делу лиге најпријатније изненађење од високих играча. Солнок је на прави начин искористио његов квалитет што показује његових 28,6 индексних поена по утакмици. Бадер им је један од најбољих играча који предводи центарску линију – истакао је Вукоичић и потом додао:

– Знамо шта нам је чинити у овој утакмици. Надам се да ће публика разумети нашу специфичну ситуацију јер смо и даље у негативном скору и требају нам мини серије победа. Ова утакмица нам даје могућност да подижемо самопоуздање, да дижемо себе и да дочекамо почетак Еврокупа у добром расположењу. Зато позивам публику да нас подржи, иако име проитивника овај пут можда и није тако атрактивно, али подршка са трибина нам је преко потребна.

Вест можете коментарисати и нанашем форуму.

Повезане вести

9 comments

homer нов 2, 2012 at 17:53

interesantno je da je pre neko veče, za vreme utakmice sa Galatom,Almond sedeo na klupi C.Zvezde i dobro se ispričao sa Mitrovićem i Milutinovićem !? Što bi rekao moj kumić, mi do sada nismo mogli da zadržimo igrače,bežali su od nas,jurili smo ih po aerodromu da nam ne bi pobegli, a sada ne možemo da ih oteramo 😆 😆

Nemojte da se iznenadite ako na kraju gospodin Čović prelomi i zadrži Almonda a otpusti Simonovića…..ovaj nikako da prokine, a Lazić sve bolji i bolji….svašta će biti u narednih nekoliko dana i utakmica.

Reply
Ivan нов 2, 2012 at 18:03

ODAKLE TI TO MAJKE TI DA JE ALMOND JOS TU I BIO NA UTAKMICI???LOZIS??

Reply
Ivan нов 2, 2012 at 18:05

Odakle ti to majke ti da je Almond jos tu i da je bio na utakmici???Lozis?? 😀

Reply
homer нов 2, 2012 at 18:33

ne ,ne ložim i nisam nikada. na utakmici je bilo dvadesetak ljudi koji uvek i sve prate što ima veze sa zvezdom! postoje dve-tri varijante zbog čega je još uvek tu,ali ja ipak ne bih hteo dalje da komentarišem…. dođi sutra na tekmu i videćeš da ne ložim. ne kažem da će igrati,daleko od toga!

Reply
forza stella rossa нов 2, 2012 at 16:36

Lagano cemo dobiti i madjare i francuze!!Pravo lice cemo pokazati protiv grobara i zalepiti onu decurliju za parket!!!!

Reply
Heroes нов 2, 2012 at 16:08

Jbt, kako to da partizan svake godine menja igrace i opet momci cepaju i ginu i nose se i sa najjacima, mrzim ih ali su za svetlosnu godinu ispred nas

Reply
qwerty нов 2, 2012 at 17:22

sistem uvek pobedjuje, to sam ja naucio dok sam trenirao kosarku.

Reply
czvpop нов 2, 2012 at 15:31

Nema tu sta mnogo da se prica, ovo mora da se dobije inace mozemo da se pozdravimo sa F4… Ima jos dosta utamica do kraja, ispustili smo neke utakmice koje smo realno mogli da dobijemo (Igokea i Cedevita), tako da ekipe ovakvog imena i kvaliteta moraju da se dobijaju i u Pioniru, a i na strani…ako mislis da budes u top 4. Mi posle ove utakmice igramo derbi, pa nam dolazi Krka…treba ici mec po mec, ali po meni ako se dobije derbi, realne su sanse da vezemo 3 pobede sto nas dovodi u pozitivan skor, tako da ce onaj ocajan start biti izvucen na neki nacin… Sad, nece biti lako dobiti derbi, ovi stvarno igraju dobro, mada su opet po mom misljenju individualno daleko slabiji od nas… Po meni, nas najveci problem je sto imamo dosta dobrih individualaca, ali smo timski jos uvek slabi… Neorganizovani smo u odbrani totalno, pa i oni Makednci su nam pokupili brdo ofanzivnih skokova i po 2 – 3 napada u nizu…to protiv jacih timova ne sme da se desava… Da ne pricamo o slobodnim bacanjima, gde jedan Savovic i Simonovic koji vec godinama igraju tu kosarku u ozbiljnim timovima, ceo zivot izvode bacanja i niko ne moze da pogodi 2 od 2…meni je to neshvatljivo, zaista… Ne mozes ti sa tolikim iskustvom sebi da dozvolis takve stvari… Strasno je kada utakmicu izgubis jer si promasio 10 bacanja…to je vrlo iritantno… Daj im 2 dana treninga neka samo sutiraju bacanja, pa bre ako nista to moze da se navezba….ne sme to da nam se desava… Po meni, vrlo prijatno iznenadjenje u poslednje vreme je Vuk Radivojevic… Mislim da Vuk moze dosta da nas povuce, cini mi se da se vratio u dobru formu, ne treba zaboraviti da je decko ranije bio pozivan u reprezentaciju…. Sigurno je u ovom momentu plej koji najbolje organizuje igru…ima solidan sut, popravio je i kretanje dosta koje ga je mucilo posle povrede… Nelson je solidan igrac, moze da prodje lako 1 na 1 i na ulaz da resava, atleta je, ali takodje ima problem sa bacanjima sto je za pleja/beka sramotno… Cvetkovic je tu, mlad je, napredovace dosta…konacno dobija sansu… Najvise ocekujem od Vuka trenutno, da trgne ekipu, da organizuje napade bolje, da nam se napadi ne svode na individualna resavanja samo, vec i da konacno neko nekada ostane sam u sutu za 3…imamo bre solidne sutere, a niko vola ne moze da ubode… Maksimalna ozbiljnost svakog igraca, prazni hodovi koje imamo u svakoj utakmici do sada moraju da se smanje…Crvena Zvezda u ovakvoj ABA ligi ne sme sebi da dozvoli da za cetvrtinu postigne 10 poena! Najvise sam razocaran Simonovicem, ocekivao sam dosta od njega, a on za sada nije uradio apsolutno nista! Da pobedimo ove, da derbi docekamo u pobednickom ritmu, ako dobijemo derbi…tu smo, u borbi za vrh! Pozdrav…

Reply
Aleksandar нов 2, 2012 at 15:18

malo je bzvz sto nisu trazili da se ili Zvezda- Jagodina ili Zvezda – Solnok pomeri da ne bude bas u isto vreme ali sta da se radi -.-

Reply

Leave a Comment