Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаРегионална лига

Дебитују Миловановић и Смиљанић

Врло важан меч предстоји кошаркашима Црвене звезде овог викенда. Црвено-бели у суботу од 17 сати у Спортском центру Борис Трајковски у Скопљу гостују македонском шампиону екипи МЗТ-а.

Експедиција црвено-белих у главни град Македоније допутовала је у четвртак касно увече, а састав Звезде делимично је измењен у односу на последњи дуел са Игокеом. Новајлије у тиму су Иван Смиљанић и Милан Миловановић. Смиљанић ће заузети место Мориса Алмонда са којим је споразумно раскинут уговор, док ће Миловановић на центарској позицији заменити Елтона Брауна који је због породичних обавеза отпутовао у Америку:

– Браун је унапред договорио одлазак у Америку. То је било унето и у један од чланова уговора с обзиром да се радило о порођају његове супруге. Добио је прво дете и клуб му је изашао у сусрет, а он се у Београд враћа крајем седмице. У ишчекивању новог појачања у овом тренутку смо се одлучили да прилику добије Иван Смиљанић – објаснио је тренер Црвене звезде ДИВА Влада Вукоичић.

Стратег црвено-белих потом се фокусирао на дуел са МЗТ-ом:

– Ово гостовање, као и свако у друго у АБА лиги није лако. С обзиром да имамо негативан скор то још више повећава нашу мобилност и мотивацију. Уз све то имамо на уму и чињеницу да је МЗТ ове сезоне први пут на Јадрану. Годинама су покушавали да уђу у регионално такмичење, коначно су дебитовали и сигурно имају велики мотив и амбицију да се покажу, поготово против тимова који су атрактивни и звучни као што је Црвена звезда. Желе да докажу да вреде и зато нас чека јако тешка утакмица.

МЗТ је променио тренера, а уместо Александра Тодорова на место шефа стручног штаба доведен је Алеш Пипан. Сплетом околности Вукоичић добро познаје македонског шампиона:

– Док сам био тренер Мега Визуре прошле године сам био у прилици да на Мемроијалу Пива Ивковић у Београду водим екипу против МЗТ-а. Тада сам имао прилике да се упознам са квалитетима већине садашњих првотимаца Стојановског, Мијаиловића, двојице Американаца, али и све остале играче врло добро знам. МЗТ је екипа која је добро попуњена од плејмејкера до центара. Имају јако наглашену агреисвну игру у транзицији, брзо завршавају нападе. То можда делује исфорсирано, али то је гајио претходни тренер и они су се у томе врло добро сналазили. Без обзира што су променили тренера сви играчи су навикнути да брзо долазе у позицију за шут. Промена тренера ће унети одређене новине у игри, али колико ће екипа то да прихвати и да реагује то је увек знак питања. На нама је да добром игром наметнемо иницијативу – поручио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

7 comments

CZHN окт 26, 2012 at 16:41

A možda se ispostavi da ste vi najveća pojačanja…Hrabro!

Reply
Dejan CZ окт 26, 2012 at 14:41

Gde je Andrija i njega su najavljivali a sada nista

Reply
VESICU ODLAZI! окт 26, 2012 at 14:38

Evo prilike momcima da pokazu sta znaju!Potrebno je da se opuste i daju sve od sebe,pri tom mislim na maksimalnu i fanaticnu borbenost a ostalo ce proisteci iz tog pravilnog odnosa prema igri.Idemo na pobedu i poprilicno sam siguran da cemo od ove utakmice krenuti u jednu dobro seriju.

Reply
Libijac окт 26, 2012 at 14:31

sta li je Milutinovic skrivio, da mi je znati??? sve mi je jasno, al njegov status nikako. pa nije toliko los jbt, prosle sezone je igrao makar „korektno“! SVASTA!

Reply
DELIJA окт 26, 2012 at 14:42

Lose ponasanje,odnos prema treningu,radu,igi,pisanje po Twiteru…itd

Reply
Luka окт 26, 2012 at 14:48

Počeo je da trenira, od Solnoka će biti u konkurenciji za sastav.

Reply
SRBB окт 26, 2012 at 15:10

Прошле сезоне кад је имао велику минутажу, Човића и њега су пљували најгоре, јер „уништавају Звездину децу“.. Сада не одговара што он не игра…
Истина, показао је много у неким небитним мечевима, погађао и за 3 ..али када је било најтеже , ништа није пружао..
Много ми је драго што ће Смиљанић и Миловановић показати шта могу ..

Reply

Leave a Comment