Moja Crvena Zvezda
АнализеКошаркаРегионална лига

МЦЗ скенер: Дерби само на папиру, домаћин „извукао живу главу“

Владо Илијевски и Демаркус Нелсон
Владо Илијевски и Демаркус Нелсон

Ух, све се скупило у једном минуту. Вратили смо се из „мртвих“, изгубили сваку наду после промашаја Алмонда са линије пенала, опет добили шансу и опет једно велико разочарење. Игор Ракочевић није успео да погоди из јако тешке ситуације, али… Оно што брине је далеко од промашаја Ракочевића у последњим секундама утакмице.

У једној јако „ружној“ утакмици за гледање, кошаркаши Цедевите били су „мање лошији“ и стигли до заслужене победе у дербију 4. кола АБА лиге. Разлога за бригу је много, нарочито оно што је виђено у трећој четвртини је нешто што не сме да се дешава Црвеној звезди, или блаже речено, што ређе да се дешава Црвеној звезди. Податак да су прве поене после увежбане акције постигли тек уз звук сирене треће четвртине довољно говори о игри у том делу утакмице. Опет јако лоше извођење слободних бацања, само 62,5 %. Дефинитивно, Игор Ракочевић је једина светла тачка у том сегменту у Црвеној звезди. Наиме, једино слободно бацање које је промашио наш капитен, било је ово против Цедевите које је намерно промашио, како би наш тим стекао неку шансу за повратак у утакмицу.

Вреди напоменути да је у већем делу утакмице била изражена безидејност у нападу. Обично се све сводило на поене које су наши играчи креирали сами себи после индивидуалних акција, док је лаких поена било заиста мало. За 40 минута, наш тим је забележио 10 асистенција, јасно долазимо до закључка да је на свака четири минута бивала по једна асистенција у редовима црвено-белих. Мора то много боље.

У фази одбране и није било толико лоше. Доста посла омогућили су нам и играчи Цедевите, који су, као и ми, направили огроман број изгубљених лопти које ипак нису биле све плод јаке одбране. Чињеница је и да смо вечерас свом противнику омогућили више отворених шутева, него што је то „дозвољено“, па је Цедевита то само у трећој четвртини казнила.

Свакако верујем да је и Влада Вукоичић видео све недостатке, те од петка очекујем да кренемо у један победнички низ и пут ка врху табеле.

Појединачни учинак играча: 

 

Шупут и Симоновић
Шупут и Симоновић

Цветковић (8 поена): У првом полувремену се није прославио. Беспотребно је хтео да докаже себи да може да пробије знатно нижег Грина, није успео да организује напад Црвене звезде и тај део утакмице треба што пре да заборави. Ипак, у завршници утакмице погодио је јако битну тројку, али и одиграо јако добру одбрану. Цветковић је показао, да може равноправно делити минуте са другим плејмејкером Црвене звезде.

Браун (5 поена): Провео је 22 минута на паркету и једино што је позитивно је што је изнудио чак 3 фаула Лукше Андрића. Осим тога, Браун није успео да оствари добру позицију под кошем. Показао је жељу, али није био његов дан вечерас. Имао је одређених проблема у одбрани са височијим центрима Цедевите. Може то Елтон много боље!

Суботић: Није провео ни минут на паркету вечерас.

Ракочевић (18 поена): Капитен је одиграо сасвим добру утакмицу. Може и он доста боље, али је Игор вечерас бирао много рационалнија решења у нападу него против Олимпије седам дана раније. Био је и вечерас сигуран са линије пенала, одлично се кретао без лопте, али на крају није успео да одведе утакмицу у продужетак. Одлично је чувао Брејсија Рајта. Добија прелазну оцену за вечерашњу партију и њему се ништа не може замерити.

Митровић: Мислим да би морао Лука Митровић да добије своје минуте. Не знам колико је добро да седи на клупи сваку утакмицу, и да не добије прилику да удје на паркет.

Лазић (3 поена): Заиста морам да похвалим Лазића. Погодио је једну тројку средином треће четвртине и то је било све од Лазића у нападу. Осим тога није више ни покушавао, али је Желабала зауставио потупно. Одлични Француз се није наиграо поред Лазића, те је одиграо најслабију партију ове сезоне. Учинак Лазића добија више на тежини ако се зна да му је ово прва званична утакмица ове сезоне, након повреде зглоба десне ноге.

Симоновић(8 поена): Није успео да заустави Шупута у делу утакмице у ком га је чувао, остали посао у одбрани одрадио је коректно. Успео је да погоди две тројке, али и он мора много боље. Утисак је да је требао да преузме више одговорности, али и уз добру кретњу без лопте покуша да отвори простор за неки лак поен.

Савовић (9 поена): Превише изгубљених лопти Бориса Савовића из утакмице у утакмицу. Вечерас се зауставио на коти 3 што толико није страшно, али Борис не показује велики напредак у том сегменту игре. Био је најбољи скакач и на овој утакмици што је похвално, али је изгубио индивидуални дуел са Предрагом Шупутом. Савовић је морао доста боље на овој утакмици.

Катић (10 поена): Имао је велики утицај у повратку Црвене звезде од -15 до -2. Био је сигуран са линије пенала за једног центра, показао је велику жељу и борбеност, и бирао је рационална решења у нападу у већем делу утакмице. Утисак је да је био превише чврст и снажан за критеријум суђења вечерас у Дому Спортова, те је зарадио неколико беспотребих фаулова.

Радивојевић: Најслабија карика вечерас. Радио је све супротно од онога што треба да ради плејмејкер, губио је превише лопти и деловао је као да не зна шта ради. Због тога, провео је само 12 минута на паркету.

 

Рашко Катић
Рашко Катић

Алмонд: Целу утакмицу Алмонд је деловао индиспонирано и изгубљено на терену, а свој лош дан покушао је да надомести борбености у одбрани што је донекле успео. На паркету је провео 19. минута, у уводним минутима промашио је 3 шута, што је негативно утицало на његово самопоуздање. На крају, успео је да промаши оба бацања и етикетира себе као трагичара меча.
Утакмица за заборав Мориса Алмонда, ово вечерас није био он. Главу горе момче!

Нелсон (5 поена): Као и увек, пожртвован, борбен, енергичан, Демаркус Нелсон. Успео је својој добром игром у финишу друге четвртине да обезбеди Црвеној звезди одлазак на „велики одмор“ са +2. Имао је две импресивне блокаде и једини је од свих плејмејкера Звезде успео да изгради игру у нападу колико толико. Није био на нивоу као против Олимпије, али дао је све од себе, па му се нема шта замерити.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

22 comments

dr окт 15, 2012 at 22:42

Pa nama ceo zivot hapse predsednike,prvo Dzajica sad i Covica,proganjaju nas.

Reply
Chinez окт 15, 2012 at 19:56

Qq qq, uapsise nam predśednika… :facepalm:
http://www.kurir-info.rs/policija-hapsi-nebojsu-covica-clanak-460336

Reply
timmy окт 15, 2012 at 23:59

kurir?!

Reply
БруталноРеалан окт 15, 2012 at 18:30

http://www.oregonlive.com/blazers/index.ssf/2012/10/adam_morrisons_ongoing_journey_could_land_him_a_sp.html
Је л’ то онај што је називан легендом, љубимцем навијача ? А било му шатро лепо овде, атмосфера лудило.. Пун свет лицемера проданих ..

Reply
... окт 15, 2012 at 17:01

Lik mora da pohvali Lazica, lika koji je opet uspeo samo da nakupi licne i to dve ili cak tri neverovatno jeftine. Lik ni faul ne zna da napravi kada je potrebno. Bruka

Reply
... окт 15, 2012 at 17:01

Lik mora da pohvali Lazica, lika koji je opet uspeo samo da nakupi licne i to dve ili cak tri neverovatno glupe. Lik ni faul ne zna da napravi kada je potrebno. Bruka

Reply
Spartanac окт 15, 2012 at 16:53

Ako vec nesto treba da ne stima,ja biram da to bude napad,a da odbrana bude dobra!!!!! 😯 …..Svi znamo da imamo individualni kvalitet i svi znamo sta je problem-MOMCI SU NEUIGRANI ,IMAJU NOVOG TRENERA!!!! 😕 ………Stvarno mi nisu jasni oni koji sada,u cetvrtom kolu procenjuju ko je igrac ,ko nije…..da li su klinci u pitanju ili sta je vec :facepalm: ……po kvalitetu,Zvezda ima ekipu za final four!!!!!Ali……MI NISMO MILJAMA DALEKO OD RECIMO RADNICKOG,BUDUCNOSTI,CIBONE,OLIMPIJE……CAK NAPROTIV………U OVOJ LIGI,Na suvi kvalitet mozda mozemo da dobijemo tri ekipe…..ovo ostalo….ako ne damo 100%,poraz sledi……I U CELOJ PRICI ,PRVI NA TABELI JE JEDAN MALI KLUB IZ LAKTASA SA SKOROM 4 0!!!!!!Znaci jaka liga…..strpimo se malo….od 12 igraca osam je novih……igracemo promenljivo mozda jos mesec dana….tamo posle Nove,mozda svaku petu izgubimo…..VIDECETE!!!! 😮

Reply
Chinez окт 15, 2012 at 19:22

Turci ce biti odusevljeni igrom Kajzeria, Robi ce imati i bolje uslove za rad i bolje igrace. U prelaznom roku ce moci da racuna na pozajmicu nekoh Barsinih rezervista, sto je u Zvezdi mogao samo da sanja.

Reply
Бранимир окт 15, 2012 at 19:41

Сви срећни и задовољни.

Reply
Chinez окт 15, 2012 at 16:21

Da su svi kao Cvetkovic pokusali da dokazu sebi i drugima da mogu da nadigraju patuljka iz redova Cedevite mi bi tu utakmicu dobili 20 razlike. Tog istog patuljka su dosta respektovali u napadu, a previse potcenjivali u odbrani i pustali mu otvorene suteve. Mi smo Cedevitu trebali raazvaliti preko tog patuljka. I Maljkovic je ocekivao da cemo napasti preko patuljka, pa ga je krio od Nelskona, pa kada je primetio da nemamo nameru da iskoristimo patuljka, vtatio ga na Nelsona i uzivao do kraja utakmice.
Trebali smo da iskoristimo Suputa, a mi ga promovisali u najboljeg njihovog igraca. Da je Subotic bio u igri, Suput nebi mogao da mu opepeli, mnogo naivno smoodigrali utakmicu.

Reply
D_ окт 15, 2012 at 15:04

Ne znam odakle zabluda da je Cvetkovic dobar za bilo sta osim za odlazak u neki drugi klub da tamo izigrava muvu bez glave…Zamisli, pogodio trojku, jos je ostao i sam..Bravo Jordane!!!! A one lopte sto je pokusavao da doda preko pola terena pa im uvaljivao pravo u ruke…Pa zasrane bar dve kontre, od cega ga je za ono uletanje u igraca u kontri 3 na 1 Vukoicic odma poslao na klupu, Srecom po moje zdravlje, a boga mi i televizor…Povraca mi se od tog momka. Vazno da se zvalavilo sto igra Filip Covic, navodno „tatin sin“ – nisam jos cuo da je neki preveliki talenat ostao bez leba jer je tata gurao svoje dete koje je za desetak godina igranja u FMP-u izraslo u jednog sasvim prosecnog pleja- a koje je za ovog malog indijanca Geri Pejton licno. Uzasni smo na pleju, da se razumemo ni sa Covicem ne bi bilo mnogo bolji…Ovaj Nelson izgleda ko reptil sa onim rukama, a nijednu loptu ne moz da ukrade, vidi se i da je u svadji i sa penalima, sut sa distance…sta to bese?Radivojevic se na pleju snalazi toliko dobro da uvek pomislim da igra za protivnika, a o elektricnom zecu sa brojem 5 sam valjda zavrsio za danas, ali ne nameravam da stanem ubuduce jer mi vec poodavno ide na nerve. Iskreno ja vec na plus 12 za njih nisam video nikakvu sansu da se onakvom igrom vratimo bilo gde…Te fore da napucavamo obruc sa penala na 20 ili dve sekunde do kraja ne bi li nam se odbila lopta realno mozemo da ostavimo za Amerikanca ispred zgrade, a ne da pricamo ovde kako smo zamalo dobili. Evidentno je da ovi momci jos nisu postali ekipa, a evidentno je i da je ova liga go kurac ako je onakva Cedevita, navodno, prvi favorit….NIsta se kod nas u dosadasnja cetiri kola nije radilo Timski, imas utisak da oni jos uvek pojma nemaju ni ko gde stoji na parketu, jedni drugima ulecu u kretanje, saplicu se tamo ko babe, ispadaju im lopte iz ruku u driblingu (Simonovic)….Verujem da ce stvari vec doci na svoje mesto, po rezultatima i igrama nekih ekipa cini mi se da sezona nece biti tako dosadna i da nece mnogo moci da se gleda unapred. U petak pravac Pionir, da futimo crno belu Dodikovu filijalu.

Reply
veliki pravi zvezdas окт 15, 2012 at 13:42

Ovo je nevjerovatno da jedan od crnaca u Zvezdinom dresu ne pogodi slobodna bacanja kad su prelomni trenutci za Crvenu Zvezdu na utakmici sa Cedevitom ,sto se tice odbrane dosta dobra je bila ali realizacije u napadu bas losa 😀 mora da se jos poradi na disciplini u Crvenoj Zvezdi treneru Vukoicicu 😀

Reply
Quaresma окт 15, 2012 at 13:33

Sa ovakvom igrom ako budemo cetvrti na kraju bice dobro. Ovde nesto mora da se menja pod hitno. Pojedini igraci se ponasaju kao da prvi put u zivotu igraju kosarku. Ocigledno je da su svi oni pod velikim pritiskom i tu je sad uloga trenera da im taj pritisak skine sa ledja i da ih pusti da igraju kosarku, koju itekako znaju da igraju. Svi koji su nekad igrali kosarku znaju da je kosarka kolektivni sport i da kao takav uvek tim treba da bude ispred pojedinca. Treba pronaci prave uloge svakom igracu, treba videti kojem igracu odgovara kad startuje u petorci a koji je pak bolji kad udje sa klupe. Sve su to stvari koje dobar trener mora da poslozi. Ja verujem u ovu ekipu i trenera Vukoicica i nadam se da ce od Igokee da nam krene! ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!

Reply
Ryber Palunko окт 15, 2012 at 13:01

Umro Tusta. ‘bem ti sve!

Reply
forza stella rossa окт 16, 2012 at 14:24

KUD IDIJOTI FOREVER!!!!!!!!

Reply
Laki окт 15, 2012 at 12:49

Sad imam test iz hemije,pozeliti srecu 😀 inace,dobro smo igrali,tacnije u nekim delovima katastrofalnooo 😀 aj uzdravlje

Reply
ZvezdasPula окт 15, 2012 at 12:38

Mislim da bi trebao navesti u analizi da se Zvezdi iz utakmice u utakmicu događa da im jedan igrač radi „dar-mar“ u odbrani i obično jedan igrač prelomi utakmicu u korist protivničke ekipe. I tako iz utakmice u utakmicu. Nejasno se zašto se na tom igraču ne naprave čvršći faulovi i izbaci ga se iz ritma. Toga kod nas nema.

Reply
shuster окт 15, 2012 at 12:26

radivojevic, almond i lazic su ukupno imali koeficijent korisnosti 0! znaci 3 igraca za ukupno 44 minuta su jednom velikom 0 pomogla timu. kakav racionalan zakljucak izvesti?
ubedjen sam da bi bilo koja 3 igraca sa bilo kog terena ispred zgrade imala bolji ucinak.

Reply
Kastro окт 15, 2012 at 17:06

Nemoj tako Lazic je igrcina :facepalm: 😀 , a Covica nisu pustili da igra godinu i po iz meca u mec vrsili su pritisak na njega. E to vam je ljudi Srbija i srpski mentalitet. On je Nebojisin sin i on ne valja, a ostali su dobri

Reply
milos окт 15, 2012 at 17:47

Ko je ikada u komentarima naveo da je Filip takav i takav, jer mu je Covic otac?! Upravo iz respekta prema coveku koji nas je izvukao iz bule su se svi pomirili sa cinjenicom da ce on ostati u klubu, ali se to ipak pretvorilo u to da je on imao znacajnu rolu. On moze da igra samo u Tamisu, OKK i to kao rezervni plejmejker, jer on prostora za napredovanje nema. OCAJAN igrac koji jedino sto ima je brzina i kontrola lopte, drugo nema ni na nivou Prve lige Srbije.

Reply
БојанЗецБЛ окт 15, 2012 at 12:13

Није сада било Филипа у екипи, па смо опет изгубили. Ко је сад крив за пораз? Јасно је да нешто не штима, али… Надам се да ће од Игокее да крене серија побједа, јер само на тај начин можемо остати у трци за Ф4. Игокеа јесте прва на табели и без пораза, али њихова екипа је смјешна. Додуше, добили су Широког у гостима као и Радничког, Сплита код куће, али мислим да смо много јачи.

Reply

Leave a Comment