Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Debakl košarkašica. U derbiju -47!!!

U senci NLB lige u kojoj ove sezone naši košarkaši vode grčevitu borbu za opstanak, juče je startovala u Super liga Srbije za košarkašice. Prvi put domaće elitno takmičenje košarkašica odvija se po novom sistemu. Četiri srpske ekipe koje su učestvovale u IWBL ligi (ženskoj jadranskoj ligi), Partizan, Vojvodina, Radivoj Korać i Voždovac, formirale su Super ligu sa četiri najbolje ekipe iz domaće Prve „A“ ženske lige, Hemofarm, Crvena zvezda, Čelarevo i Spartak. Sistem takmičenja je takav da su bodovi iz međusobnih susreta ekipa u dve lige preneti u Super ligu, tako da će se u elitnom rangu sastati međusobno samo ekipe koje u dosadašnjem delu sezone međusobno nisu igrale.

Košarkašice Crvene zvezde su sezonu 2010/11 jedva započele, jer treba napomenuti da su u takmičenje ušle tek nakon 1. kola Prve „A“ ženske lige. Tako da i sam plasman u Super ligu predstavlja više nego veliki uspeh.

U 1. kolu Super lige Srbije, crveno-bele košarkašice su gostovale svakako u ovom momentu mnogo jačoj ekipi Partizana i doživele očekivani ubedljiv poraz.

Partizan : Crvena zvezda 110:63 (23:15, 31:12, 28:15, 28:21)

Večiti ženski košarkaški derbi, odigran je u hali Vizura i sasvim sigurno pokazao je trenutnu razliku u kvalitetu dva kluba. Košarkašice Partizana su dominirale tokom celog meča, a posebno je to bilo vidljivo tokom druge i treće deonice susreta, koje su naše protivnice dobile sa ukupno 32 poena razlike.

Tabela Super lige Srbije za košarkašice:

1. Hemofarm                                      7-0

2. Partizan                                           6-1

3. Radivoj Korać                              5-2

4. Vojvodina                                     3-4

5. Spartak                                           2-5

6. Crvena zvezda                             2-5

7. Čelarevo                                        2-5

8. Voždovac                                      1-6

U narednom 2. kolu, naše košarkašice će u nedelju 13. marta dočekati ekipu Radivoj Koraća.

Повезане вести