Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалКуп СрбијеФудбал

Финале купа за жене у Инђији 9. јуна

Фудбалерке Црвене звезде су на сјајан начин завршиле дебитанстску сезону у Првој лиги Србије, убедљиво победивши у Шапцу истоимени клуб са 12:0 (4:0). Голове за црвено-беле су постигле: Пешић, Мијатовић, Благојевић, Добросављевић (2), Матић (2), а јунакиња утакмице је била најбољи стрелац нашег тима Јована Дамњановић, која је дала чак пет голова и још једном потврдила да је у изузетној голгетерској форми овог пролећа.

Црвена звезда је играла у саставу: Кларк, Добросављевић, Јанковић (Милинковић), Благојевић, И. Дамњановић (Теодосијевић), Попов (Матић), Ј. Дамњановић, Ерац, Пешић, Мијатовић (Тешић), Лазаревић (Милинковић).

Овог пролећа смо у шампионату примили само један гол, и то на мечу против Машинца, кога смо победили са 4:1. Заиста смо били најбољи у другом делу сезоне и до самог финиша, практично смо се борили за титулу првака – рекао је тренер и директор ЖФК Црвена звезда Дарко Стојановић и наставио: – Али, задовољни смо и што смо вицешампиони и то је заиста велики успех, поготово што нам је ово деби на елитној сцени. Афирмисали смо и велики број младих и талентованих играчица, а у Шапцу је целу утакмицу одиграла Дина Благојевић, која је рођена 1997, а зимус је стигла на Маракану из Инђије. Она је свакако међу највећим талентима, у чему не оскудевамо.

Сезоне за црвено-беле девојке у копачка, које су оставиле изванредан утисак, још није завршена, јер их очекује финални меч Купа Србије против новог-старог државног шампиона, Спартака из Суботице. Финале је на програму 9. јуна у Инђији, са почетком у 17 часова.

Биће то судар две убедљиво најбоље екипе у женском фудбалу у Србији и сви очекујемо праву фудбалску посластицу. Зато позивамо све љубитеље фудбала, а посебно навијаче Црвене звезде, да у суботу дођу у великом броју у Инђију и тако увеличају овај значајан спортски догађај. У првенству смо овог пролећа као гости били бољи од Спартака из Суботице, али се сада пред финале суочавамо с великим пеховима. Због жутих картона не може да игра Ивана Бобић, Мимица Павловић има проблема с повредом зглоба, док је Александра Добросављевић због здравствених проблема завршила на Ургентном центру у Београду… Ипак, верујемо да ће се ситуација и здравствени билтен поправити до суботе. Ове године смо одиграли чак шест утакмица с нашим најјачим клубовима у женском фудбалу, што се никоме још није догодило, а седма нас очекује у Инђији. Били смо бољи од свих и то нам даје право на оптимизам и пред финале Купа Србије против Спартака – нагласио је Дарко Стојановић.

Коначна табела Прве лиге Србије у женском фудбалу изгледа овако: 1. Спартак 61 бод, 2. Црвена звњезда 56, 3. Машинац 53, 4. Напредак 53, 5. Пожаревац 38, 6. Слога 27, 7. Леминд лавице (-3) 23, 8. Нови Бечеј 17, 9. Нивес 15, 10. Шабац 14, 11. Раванград 13, 12. Мачва 10.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

3 comments

Miroslav јун 4, 2012 at 14:15

Delije dodjite u Indjiju da podrzimo zajedno navijanjem nase igracice!

Reply
alerim јун 4, 2012 at 13:56

bilo bi lepo kada bi navijaci ispratili finale kupa…

Reply
kkk јун 4, 2012 at 12:20

KUP JE NAŠ!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment