Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Васић звони двапут, Црвена звезда у четвртфиналу ЛЕН Еврокупа

Голом Душана Васића четири секунде пре истека времена, Црвена звезда је савладала мађарски Зугло 12:9 (4:4, 3:2, 3:2, 2:1) у реваншу осмине финала ЛЕН Еврокупа на 25.мају и обезбедила место међу осам најбољих екипа.

На великом испиту је била Црвена звезда и показала да му је дорасла. Положили су изабраници Александра Филиповића, уз ону дозу спортске драме која јунаке награди срећним крајем. Али, заслужено.

Када је Зугло погодио на три минута пре краја меча за 10:9 свашта се мотало у главама присутних на 25.мају, али оптимизам навијаче Црвене звезде никада не напушта. Ватерполисти су нас толико пута научили да је немогуће само реч и успели да су да неугодне Мађаре, на крају „баладе“, зауставе само на том покушају. Против Вашаша у претходној сезони гол Душана Васића за пролаз је анулиран, али је Васић звонио двапут овог пута.

Прва четвртина, некарактеристично по наш тим, протекла је у голеади. Звезда је повела 2:0, затим је Зугло креирао преокрет на 2:3, а Мишовић спасавао у последњим секундама 4:4. У наставку су уследили голови Ђарфаша и Васића, Суботић враћа предност нашем тиму, али Звезда не користи тај налет. У неколико наврата је прекомбиновано, није било шута, Зугло је то казнио, али је Басара успео да донесе 7:6 пред полувреме.

Басара је покушавао да донесе изједначење у укупном скору, да преломи Мађаре, али је то успео Гогов у петом минуту треће четвртине, а затим Марковић и Радовић донели 10:7. И тада је наш тим имао прилике да сломи отпор ривала, али увукла се нервоза, нису биле сигурне руке, грешило се и у додавањима и у решењима, па је Татраи продужио наду свом тиму за 10:8.

Мишовић је уливао самопоуздање екипи и оптимизам да ће на крају све бити како треба, али у нападу није било потврде његових саиграча. Два пута је лопта пливала по линији, први пут је уз помоћ стативе била адут Мађара после ударца Радовића, а затим и након шраубе Вукићевића.

Дуго се резултат на семафору није мењао, а тада је погодио Ђарфаш за 10:9. У јуриш су кренули црвено-бели, на све или ништа, Васић је први пут погодио на 1:32 пре краја и искористио два играча више. Звезда је успела да се некако одбрани, захваљујући Мишовићу, али не и да то материјализује. На 35 секунди до краја је Марковић добио треће искључење, а затим Васић „краде“ лопту, арбитри прво показују топљену лопту, али после реакције тренера Филиповића исправљају одлуку. Филиповић је добио жути картон и затражио тајм-аут на 20 секунди до краја утакмице. Одговорност је преузео Васић и погодио десни угао Ђапаша за славље и пласман у четвртфинале Еврокупа.

Тамо ће се уз наш тим наћи и Савона, Југ, Вуљагмени, Паниониос, Шпандау, Сабадељ и Приморје. А ко ће бити противник нашег тима сазнаћемо на жребу у понедељак.

Три гола Душана Васића, по два пута су погађали Гаврил Суботић и Марко Радовић.

Црвено-бели пре четвртфинала Еврокупа очекује наставак обавеза у Суперлиги и нови „вечити дерби“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БВСЦ ЗУГЛО 12:9 (4:4, 3:2, 3:2, 2:1)
Београд, базен
: 25.мај. Судије: Себастијен Дерво (Француска) и Константинос Василију (Грчка). Искључења: Црвена звезда 10, Зугло 16.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ, Данковић, Марковић 1, Суботић 2, Васић 3, Гогов 1, Басара 1, Вукићевић, Семан 1, Милојевић, Радовић 2, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић.

БВСЦ ЗУГЛО: Ђерке, Татраи 4, Чапо, М.Месарош, Е.Чачовски, А.Чачовски, Ч.Месарош 1, Ђарфаш 2, Ковач 2, Гал, Бундшух, Хорват, Ђапаш. Тренер: Криштоф Кемењи

The post Васић звони двапут, Црвена звезда у четвртфиналу ЛЕН Еврокупа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment