Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели десетковани путују у Монако (четвртак, 19)

Кошаркаше Црвене звезде Меридианбет очекује утакмица 28. кола Евролиге са екипом Монака.

Екипа након тренинга у дворани „Александар Николић“ одлази на аеродром „Никола Тесла“, а у експедицији тима са Малог Калемегдана ће се наћи 11 играча.

Ван екипе су поред Милоша Теодосића, Николе Топића и Треја Томпкинса, овога пута и Дејан Давидовац и Далибор Илић.

Црвено бели су подсетимо, после пораза од Бајерна у Минхену у Евролиги, савладали Морнар у Бару у оквиру АБА лиге и додатно учврстили лидерску позицији на табели регионалног такмичења, а меч са Монаком који је ухватио ритам и игра одлично у последње време представљаће изазов за изузетно ослабљену екипу црвено белих:

Тешко нам је да играмо без двојице плејмејкера, ту је само Јаго дос Сантос и Адам Ханга помаже на овој позицији, није му примарна, али ради одличан посао. Неки тимови играју без једног плејмејкера, замислите како је без два. Није лако. Борићемо се са екипом коју имамо. Очекујем да у наредне две недеље имамо једног или двојицу играча од тројице повређених на располагању. Дао сам два дана слободно Дејану Давидовцу који је постао отац по први пут. Желео сам да остане са својом породицом, јер смо људи на првом месту. Илић је болестан, зато није играо у Бару, иако је био у 12. Није био спреман. Мучи га вирус, код куће је и под лековима, неће путовати са нама – рекао је тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос пред пут за Монте Карло и додао:

– Играмо против тима који је атлетски сјајан у одбрани и нападу и томе морамо да парирамо, као и њиховој енергији и интензитету. Тактички морамо да будемо чврсти у одбрани, да пробамо да им пореметимо напад. Што се тиче напада, морамо да читамо њихову одбрану, будемо стрпљиви и нађемо најбоље опције. Знамо да је Монако направио екипу за Фајнал фор, али борићемо се.

Лука Митровић: – Није први пут да се сусрећемо са таквим неким проблемима ове сезоне. Већ је екипа донеке навикла на то. Било је утакмица када смо се адаптирали и када су играчи играли на неким позицијама које нису њихове примарне. Не сумњам да ћемо надоместити одсуство тих момака који неће бити. Сјајна им је центарска линија, али линија која доста зависи од њихове бековске линије, које ипак сматрам за њихово главно оружје и то је њихова највећа снага. Џејмс, Окобо, Лојд, Диало. Када један Кемба не може да се избори за место и минуте, онда вам је јасно какви играчи играју за Монако. Једна тимска одбрана ће пре свега бити потребна јер, као што сам сам рекао, високи тешко да долазе до отворених погледа и до поена без бековске линије.

Екипа Црвене звезде Меридианбет наредни меч играће у хали „Александар Николић“ у недељу од 19 часова против екипе Крке. О том мечу, уласку у халу и продаји карата за наредне утакмице клуб ће се огласити током дана у посебној вести.

The post Црвено-бели десетковани путују у Монако (четвртак, 19) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment