Moja Crvena Zvezda
Архива

Ubedljiva pobeda u Zadru za beg sa poslednjeg mesta

Džamar Jang

U 18.kolu NLB lige, KK Crvena zvezda je kao gost pobedila Zadar rezultatom 83:60.

Ova utakmica je imala veliki značaj za obe ekipe a pozicije na tabeli su dodale nervozu i pritisak na oba tima.
Da je tenzija bila velika, moglo se videti već na početku susreta kada su obe ekipe imale dosta grešaka i nisu uspele da pronađu pravi ritam u igri.
Crvena zvezda je ipak delovala kao ekipa koja je u ovaj meč ušla „hladnije“ glave i sa početnim vođstvom od 6:2 nagovestila da je došla u Zadar po bodove. U uvodnom periodu je viđeno malo poena jer su oba tima igrala „stegnuto“ a tvrd početak je uzrokovao dosta izgubljenih lopti na obe strane.
Zvezda je posle prve četvrtine imala minimalnu prednost, i na prvi mali odmor je otišla rezultatom 13:12.

U drugoj četvrtini, crveno beli iz Beigrada su zaigrali agresivnije i dosta organizovanije u napadu, i preko raspoloženih Janga i Marša dolazili do poena i prve mini serije . Posle 13.minuta igre, trener Zadrana je bio primoran da zatraži tajm aut jer je Zvezda imala prednost od 20:14.
Međutim, Zvezda je nastavila da igra veoma organizovano u napadu i prednost se polako uvećavala. Veliki problem za Beograđane u ovoj četvrtini, su bile lične greške bekova. Jang je već sakupio tri a mladi Cvetković 4 faula. Upravo brojnim faulovima i ranim izlaskom iz bonusa crveno belih, Zadar je pokušavao da održi rezultatski priključak i do poena uglavnom dolazio sa linije slobodnih bacanja.
Zvezda je na 1.45 pre kraja prvog poluvremena ostvarila najveću prednost u tom delu meča, kada je vodila sa deset poena razlike.
Upravo tom razlikom se i završilo prvo poluvreme, na semaforu je stajalo 34:24 za Zvezdu.

Drugo poluvreme je počelo dobro za izabranike Mihaila Uvalina, koji su silovito krenuli i naterali trenera Zadra da zatraži minut odmora, koji je na taj način pokušao da zaustavi uspešne nalete crveno belih. U 23.minutu igre,Zvezda je imala velikih 16 poena prednosti i činilo se da je konačno pronašla pravi model igre. Zadrani su naišli da dobru odbranu Zvezde i nikako nisu uspevali da dođu do „lakih“ poena. Domaćin je uglavnom šutevima iz daljine pokušavao da se vrate u meč i na taj način proba da istopi prednost tima sa Malog Kalemgdana.
Međutim, to im nije polazilo za rukom a Zvezda je staloženom igrom uspevala da sačuva prednost i trojkom Subotića dođe do 22 peona razlike.
Posle treće četvrtine, rezultat je bio 65:43 na strani Crvene zvezde.
I poslednja četvrtina je počela u istom ritmu, Zvzeda je nastavila fantastičnu igru na obe strane parketa.
U 33.minutu bilo je 27 razlike za Zvezdu i to je bila najveća prednost koju su Beograđani napravili tokom ovog meča. Posle ove velike prednosti, igrači Zvezde kao da su se malo opustili, što je Zadar pokušao da iskoristi i lepom serijom poena smanji minus na 19 poena.
U tim trenutcima, bilo je važno vratiti se u ritam koji je Zvezda imala tokom čitavog meča, što su crveno beli i uradili. Poenima Janga i Subotića, sudbina Zadrana bila je zapečaćena i Zvezda je sa velikom razlikom ostvarila prvi trijumf u gostima.

Krajnji rezultat je bio 83:60 za Crvenu zvezdu, a pobeda i velika razlika su dobile na značaju jer je Zadar direktan konkurent Zvezdi za opstanak u regionalnom takmičenju.
Najefikasniji u Zvezdi bili su Jang sa 22, Marš sa 17 i Nedović sa 12 poena. Kod domaćina Car je postigao 15 a Mejson 11 poena.

Zadar- Crvena zvezda 60:83 (12:13, 12:21, 19:31, 17:18)

Zadar: Batur 7, Car 15, Mejson 11, Braun 9, Dundović, Marčinković 6, Ramljak, Žuža 4, Olivari, Bilan 4, Pelczmann, Ivanov 4.

Crvena zvezda: Drča, Milošević 5, Nikolić 7, Majls 7, Jang 22, Cvetković 3, Subotić 10, Lešić, Nedović 12, Radosavljević, Marš 17, Bakić.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.