Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Тотални фудбал и седмица кадета

Кадетска селекција Црвене звезде је убедљиво славила против Војводине у оквиру 14. кола домаћег шампионата, резултатом 7:1. Изабраници Слађана Николића су рутински постигли седам погодака, а о томе колико црвено-бели бисери играју допадљив фудбал, говори и сијасет асистената на данашњем мечу. Наиме, мрежу ривала су погађали Алекса Василић, Василије Костов, Алекса Дамјановић, Ђорђе Ранковић, Урош Ђорђевић, Леон Ивановић и Стефан Столић. Најбољи биланс међу асистентима уписао је двоструки креатор Костов, а уз њега су голове „намештали“ стрелци Дамјановић и Ранковић, као и Петар Манојловић и Огњен Мишић.

Црвена звезда – Војводина 7:1 (4:0)

Стадион: ,,Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Иван Госпавић.

Стрелци: Василић у 24, Костов у 29, Дамјановић у 41, Ранковић у 43, Ђорђевић у 49, Ивановић у 61. и Столић у 82. минуту за Црвену звезду, а Јауковић у 70. минуту за Војводину.

Жути картони: Костов (Црвена звезда), Матић, Чејовић (Војводина).

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић (од 79. Булатовић), Рогановић, Стојановић, Ивановић, Манојловић, Костов, Василић (од 79. Маринковић), Ђорђевић (од 66. Мишић), Ранковић (од 66. Тошић), Дамјановић (од 66. Столић).

Војводина: Богдановић, Скорупан, Матић (од 59. Стојановић), Еремић (од 59. Карабасил), Чејовић, Пуповац, Вукосављевић, Боровина (од 57. Јауковић), Перановић, Божичић (од 57. Јовановић), Станишић (од 57. Ђокановић).

Црвено-бели су од самог старта меча почели са препознатљивим нападачким фудбалом из ког се изродило седам сјајних погодака. У 21. минуту је покушао са дистанце Ђорђевић да запрети, али је лопта завршила преко гола. Иницијатива се исплатила три минута касније када је Костов прихватио лопту на десном боку и одиграо повратни пас за Алексу Василића, а он из петерца начео мрежу ривала. У 29. минуту је Дамјановић на изваредан начин оставио главом лопту за Василија Костова, који је протутњао кроз одбрану Војводине и са 25 метара успео да направи такав продор да се на крају ушета у гол. У финишу полувремена је Звезда стигла до убедљиве предности, те је утакмица већ тада могла да носи епитет решене, када је прво Костов вратио асистенцију за Дамјановића који је из волеја погодио, те је Манојловићеву лопту у гол претворио Ђорђе Ранковић када је са дистанце гађао „малу мрежу“.

Карактеристичан продор Уроша Ђорђевића из 49. минута завршио се прекршајем одбране гостију, а талентовани офанзивац је показао хладнокрвност и са беле тачке успео да савлада Богдановића. Ранковић је после гола уписао и асистенцију у 61. минуту када је проиграо Ивановића, а он у трку погодио само рашље. Смањили су гости у 70. минуту преко резервисте Јауковића, али је коначан резултат ипак поставио фудбалер нашег тима. Одличну асистенцију петом од стране Мишића, у гол је претворио Стефан Столић, а играо се 82. минут сусрета.

The post Тотални фудбал и седмица кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment