Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда посетила Сигурну кућу

У оквиру бројних активности које ФК Црвена звезда организује кроз акцију “Звезда је моја породица”, а у сарадњи са Министарством за бригу о породици и демографију Републике Србије, овог викенда смо почели са реализацијом кампање “Стоп насиљу над женама”.

За Међународни дан борбе против насиља над женама, посетили смо Сигурну кућу. Испред Црвене звезде припаднице лепшег пола су обишле легенде клуба Драгиша Бинић и Бошко Ђуровски, као и председница ЖФК Црвена звезда – Сандра Сремчевић. Црвено-бела делегација је уручила и симболичне поклоне, којима су се посебно обрадовали малишани, а неки су легендарне играче дочекали у Звездиним дресовима и показали колико им ова посета значи.

Координаторка Сигурне куће – Весна Станојевић се захвалила нашем клубу на дугогодишњој подршци.

Увек сте добродошли, то се подразумева, нарочито на Дан борбе против насиља над женама. Сваки пут се обрадујемо вашој посети, нарочито жене које овде бораве и деца, али и ми који радимо. Желим да вам се захвалим на поклонима, а пре свега на пажњи, као и на томе што препознајете овај проблем као акутни овог друштва. Подршка женама које код нас бораве је веома битна, поготово када је Црвена звезда у питању. Имамо и много деце, 28 малишана живи у Сигурној кући, а већина много воли Црвену звезду. Волела бих да се ова традиција настави, да се дружимо, делимо проблеме и радости. Најважнија је подршка, а свака врста помоћи је добродошла. Ми смо организација, а женама и деци мора да се обезбеди све што им је потребно. Наравно битна нам је подршка људи и организација, које имају разумевања. Моја порука је да што више људи треба да буде свесно овог проблема, као и да помогну колико могу – закључила је Весна Станојевић.

Подршку женама које су биле жртве насиља пружио је и легендарни фудбалер нашег клуба – Бошко Ђуровски.

У име Црвене звезде желим да се захвалим на топлом дочеку, на Међународни дан борбе против насиља над женама, као и да изразим захвалност свим женама које су скупиле храброст да се јавно огласе. Уједно поручујем и осталим женама, које трпе насиље у породици да се обрате нашим институцијама, како би то заувек престало – истакао је Бошко Ђуровски.

Председница ЖФК Црвена звезда – Сандра Сремчевић је истакла задовољство због чињенице да је и Црвена звезда укључена у обележавање Међународног дана борбе против насиља над женама.

Срећна сам што постоје људи који помажу овим дивним женама и омогућавају им да имају где да се склоне. Тужна сам наравно када овде видим велики број жена. Помешана су ми осећања. Захвална сам Весни, Црвеној звезди, као и држави, што смо посетили Сигурну кућу. Можемо да помогнемо и нешто лепо учинимо за припаднице лепшег пола. Увек сам за добар пример скретања пажње на теме које су значајне за друштво. Мислим да је то генерално како у другим државама, тако и код нас велики проблем. Важно је ово што радимо, мислим да је феноменално што скрећемо пажњу. Жене не треба да дозволе да икада буду у неком трпном стању, да ли физичком или псхичком. Имају Сигурну кућу и где да се обрате. Увек постоји полицијска станица или било ко други, никада не треба да дозволе да их било ко малтретира. Порука је да смо ми сви иста бића и да нико нема права да нас узнемирава – истакла је Сандра Сремчевић.

Наш фудбалски клуб ће на тему борбе против насиља над женама организовати и едукативне радионице за младе фудбалере И фудбалерке свих тимова ФК Црвена звезда укључујући и ЖФК, а активно ће пружити подршку и реализацији кампање Владе Републике Србије “Чувам те”.

The post Звезда посетила Сигурну кућу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment