Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Црвено-бела шесторка на теренима Прве лиге Србије

Током новембарског репрезентативног циклуса шесторица играча Црвене звезде, који се налазе на каљењу, су забележила наступе за клубове у Првој лиги Србије. Једини стрелац је био интернационалац Нигерије – Кенеди Икпоро, који је стигао до првог гола у актуелној сезони.

Звездина четворка је претрпела пораз у дресу ОФК Београда од Металца са 2:0 на гостујућем терену. Иако је екипа из Београда, предвођена играчима пониклим у Омладинској школи нашег клуба, имала већу доминацију на терену није успела да дође до тријумфа. Огњен Мимовић и Александар Ђермановић су одиграли цео меч, док су Јован и Никола Митуљикић терен напустили у 65. минуту.

Добио је прилику да заигра у другом полувремену од стране Марка Неђића суперталентовани Андрија Максимовић на дуелу Јединства и Графичара. За мање од пола сата на терену левоноги дриблер је унео свежину и путем одличних центаршутева из прекида покушавао да упосли саиграче. Нажалост, Графоси су доживели пораз на Убу.

Млади Нигеријац – Кенеди Икпоро је постигао првенац у Првој лиги Србије за новобеоградски Раднички у победи над Новим Садом 1921. Добио је деветнаестогодишњи нападач прилику да заигра у финишу утакмице, а мање од пет минута на терену му је било потребно да се упише у стрелце. Одлично је утрчао на прву стативу приликом центаршута саиграча у 90. минуту и унутрашњим делом копачке пласирао лопту у ближи угао за коначних 3:1.

Звездаши на каљењу:

Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у поразу од Металца (2:0)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у поразу од Металца (2:0)
Андрија Максимовић (Графичар) – 27 минута у поразу од Јединства (3:1)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 65 минута у поразу од Металца (2:0)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 65 минута у поразу од Металца (2:0)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 5 минута у победи над Новим Садом (3:1)

The post Звездаши на каљењу – Црвено-бела шесторка на теренима Прве лиге Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment