Moja Crvena Zvezda
Архива

Posle Zete svi znaju za Mijailovića

Srdjan Mijailović

„Ko vam je onaj mali na sredini“, „Onaj, broj 27“ – okretali su se navijači na tribinama stadiona u Golubovcima i pitali igrače Zvezde koji nisu igrali meč sa Zetom. Srđan Mijailović. Zvezdino dete, omladinac.

Zaista, igra i zalaganje mladog veziste bili su za svaku pohvalu protiv Zete. Čak i za pohvale šefa struke.

– Iznenadio me je mirnoćom i dobrim pregledom igre. Zalaganje sam očekivao, kao i veliku borbu, jer to krasi sve mlade igrače. Ipak, tek smo počeli, pa je glupo sada bilo šta zaključivati. Ima potencijal, videćemo kako će se razvijati – rekao je Prosinečki o Mijailoviću.

A mladi fudbaler – skroman, preskroman. Samo se smeje i odbija bilo kakve pohvale.

– Dobro sam se osećao i imao sam veliku želju. To je sve. Još smo na početku rada i tek ćemo podizati formu. Trener nam je rekao da dobro istrčimo i da se ne brukamo pred punim tribinama a sve ostalo će doći kasnije. Pravo uigravanje sledi u Antaliji – kaže Mijailović.

Zadnji vezni našeg kluba je zajedno sa braćom Srnić i golmanom Dmitrovićem prekomandovan iz omladinske selekcije. Sada je na njima da se izbore za šansu.

– Mi učimo svaki dan i to je najvažnije. Svakako da se ne plašim bilo kog izazova. Sigurno je da ću grešiti još mnogo, ali dres prvotimca Zvezde sam sanjao odmalena i sada ću učiniti sve da taj san ostvarim. Lepo je uz Koromana, Deksu, Nineta i ostale, ali nadam se svom vremenu kad ću ja moći da predvodim ekipu do pobeda i trofeja – kaže Mijailović.

Mijailović ističe da je njegovo pravo mesto zadnji vezni.

– Tu pružam maksimum, ali to su trenerove odluke. Videćemo, rano je pričati šta ću igrati, treba prvo da se nametnem na treninzima i pripremnim utakmicama.

Videćemo šta će pitati publika u Nikšiću 23. januara…

Повезане вести