Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Обавештење звездашима у Лајпцигу

Фудбалери Црвене звезде ће се састати са РБ Лајпцигом на гостујућем терену у среду, 25. октобра. С обзиром да велико интересовање влада за дуел трећег кола Лиге шампиона, веома је битно да навијачи који ће црвено-беле бодрити у Немачкој испоштују све инструкције.

1) Долазак и одлазак на стадион и са стадиона

Почетак утакмице између РБ Лајпцига и Црвена звезде је заказан за 21 час, док ће капије стадиона бити отворене већ 19 од сати.

Како би меч групне фазе Лиге шампиона протекао у најбољем реду, како на терену, тако и ван њега, клуб позива све навијаче да се придржавају следећих инструкција:

– Како бисте обезбедили несметан долазак и одлазак аутобусом, користите следећу руту да бисте избегли тренутне грађевинске радове:

Државни аутопут БАБ 9, излаз бр. 17, „Leipzig-West“ >> Б181 у правцу Лајпиг >> Merseburger Straße >> лево Rückmarsdorfer Straße >> Hans-Driesch-Str. Über Landauer Brücke >> Улица код Sportforum >> Jahnallee >> Cottaweg (означена места за паркирање аутобуса на десној страни пута).

Државни аутопут БАБ 14, излаз бр. 23 „Leipzig-Mitte“ >> Б2 Maximilianallee >>Berliner Straße >> Parthenstraße >> Uferstraße >> Emil-Fuchs-Straße >> Zöllnerweg >>Leutzscher Allee >> Am Sportforum >> Cottaweg (означена аутобуска паркинг места са десне стране).

– Навијачи излазе из аутобуса када стигну на аутобуску станицу директно на Landauer Brücke. Одатле можете прошетати стазом поред реке Uferweg до РБ Арене Лајпциг. Навијачи ће ући после утакмице на Cottaweg. После утакмице почиње одлазак према БАБ 9.

– Имајте на уму да су паркинг места на Cottaweg искључиво за паркирање аутобуса! Ако буде потребно, то ће спровести дежурне службе које делују на лицу места.

– За навијаче који долазе индивидуално аутомобилом препоручујемо коришћење означених паркинг места П+Р. Она су сва веома добро повезана са локалним јавним превозом. Улазнице важе као карте четири сата пре и четири сата после утакмице у свим јавним превозима – возом, брзим возом, трамвајем и аутобусом – широм Централне немачке саобраћајне асоцијације (МДВ). Комплетан преглед свих П+Р места доступан је на веб страници https://www.L.de/anreise-rbleipzig.

– У подручју РБ Арена Лајпциг нема паркинг места за аутомобиле. Имајте на уму да се блоку за госте може приступити само са севера преко Uferweg (Am Sportforum/Landauer Brücke). Повратак након утакмице од блока за госте до возила могућ је само у правцу севера преко реке Uferweg do Am Sportforum/Landauer Brücke.

– За долазак и полазак возом можете користити редовне међуградске и локалне возове до Главне железничке станице у Лајпцигу, Leipzig Hbf Да бисте користили ICE/IC везе, потребна је важећа карта! Транспортна компанија из Лајпцига нуди линију гостујућим навијачима између Главне станице у Лајпцигу (Leipzig Hbf) и Ред Бул Арене (станица „Sportforum Nord“). Аутобуси полазе по потреби са станице „Главна железничка станица (Hauptbahnhof), источна страна (Ostseite), улазак О и П“. Након утакмице, линија гостујућих навијача креће од Ред Бул Арене (станица „Sportforum Nord“) директно до главне жел. станице у Лајпцигу (Leipzig Hbf ), Kurt-Schumacher-Straße. Карте за утакмицу вам дају право да користите све возове, брзе возове, трамваје и аутобусе у мрежи Централно немачког транспортног удружења (МДВ) на дан утакмице, 4 сата пре и 4 сата након утакмице. Само појављивање у време када се стадион отвара гарантује да ћете бити на стадиону када утакмица почне! Веће затворене групе које стигну знатно касније вероватно неће моћи да виде почетак утакмице на стадиону због потребне пажљиве контроле!

На дан утакмице трг Richard-Wagner-Platz у 04109 Лајпцигу је доступан као место сусрета навијача. Као меру предострожности истичемо да је за групну шетњу до стадиона потребно обавештење или дозвола! Ако ово укључује политичко изражавање мишљења, вођа групе то мора пријавити надлежном органу града Лајпцига. Ако се ово изводи искључиво у сврху похода затворене групе на стадион, то се сматра посебним случајем за који је потребна дозвола. Дозволу за то даје скупштински орган града Лајпцига. У сваком случају, примењују се одредбе Саксонског закона о групном окупљању.

2) Напомене за обезбеђење сигурности на стадиону

– Забрањено је пењање преко ограда, баријера и блокова.

– Позивамо вас да не уносите забрањене предмете на стадион. Посебно је законски забрањено ношење пиротехничких средстава и маски и биће строго кривично гоњено. Надаље је забрањено уносити на стадион стаклене и ПЕТ боце, као и лименке и друге чврсте посуде за пиће. Ако са собом имате такве посуде за пиће, молимо вас да их оставите у улазном подручју.

– Навијачи под утицајем алкохола неће бити пуштени на стадион.

– Људима који су под забраном уласка на стадион није дозвољено да остану на стадиону. Ако занемарите забрану, клуб и полиција ће предузети акцију.

– Забрањено је уношење политичких симбола, застава или сличних реквизита на стадион који немају везе са клубом.

3) Доступност полиције на дан утакмице

– Ради ваше безбедности полиција ће бити присутна на стадиону и околним местима на дан утакмице. Ако имате било каквих питања или проблема током вашег доласка или одласка или на стадиону, обратите се полицајцима или овлашћеним редарима.

– Уздржите се од било каквих провокација које би могле да доведу до нереда и придржавајте се упутстава службе безбедности и полиције. Имајте на уму да ако се упустите у провокативне акције, ризикујете не само своју безбедност, већ и безбедност други посетиоца. Стога ће полиција бити принуђена да одлучно и доследно спречава насилне и агресивне радње и да без изузетка пријављује почињена кривична дела.

The post Обавештење звездашима у Лајпцигу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment