Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Црвено-беле савладале и Уб за други тријумф на старту сезоне

Одбојкашице Црвене звезде савладале су у дербију 2.кола БПШ Суперлиге на Бањици екипу освајача Купа Србије и вицешампиона Уб резултатом 3:1 по сетовима 25:12, 16:25, 25:23, 25:18).

Изабранице Милана Гршића су у трећем сету преломиле утакмицу у своју корист, када су успеле да преокретом у самом финишу дођу до новог вођства. Велику улогу одиграла је капитен Јелена Стојић на пријему, Катарина Станковић у нападу и повратница у црвено-беле редове, средњи блокер, Сара Вучићевић.

Почетак меча и први сет су апсолутно пирпали Црвеној звезди, која је заиста урнисала ривала. На сервис капитена Јелене Стојић црвено-беле су направиле серију 12:0 и до краја мирно привеле сет крају за 25:12, другу сет лопту користи Катарина Станковић за 1:0.

Очекивао се брз одговор Убљанки након лошијег уласка у меч и то смо и видели у другом сету. Иако смо до средине сета гледали резултатску клацкалицу, Уб је имао предност, а затим је на сервис дизача Марије Борчић дошао до серије од седам везаних поена и одлепио се до осам сет лопти. Погрешила је Катарина Станковић овог пута, освајач Купа Србије и вицешампион БПШ Суперлиге је стигао до изједначења, 16:25 – 1:1.

Трећи сет је био преломни јер је Уб имао до два поена разлике, али је Станковићева са четири везана поена анулирала минус, а на сервис Јелене Стојић Звезда долази и до преокрета 14:12, што је навело Маријану Боричић на тајм-аут. То је уродило плодом, два везана блока Матее Петровић резултирала су да на другој страни и Гршић затражи тајм-аут, а по повратку и Анет Бенитез је била успешна у блолу за нових +2 за гошће, (14:16). Добру одбрану, велику борбу и много тешко зарађених поена смо видели у трећем сету, Звезда је успела да се врати и изједначи, али је Бенитез доносила поен предности својој екипи. Није то уплашило Катарину Станковић, имала је Ана Јакшић поверење у њу, уздала се цела екипа а то је Звездин млади коректор вратио освојеним поенима у пресудним моментима. Када се ломио меч, Сара Вучићевић успешно извела кореју, а затим била и сјајна у блоку, што је Николина Лукић надоградила за 23:23. Након тајм-аута Маријане Боричић, Лукић и Ђуровић доносе Звезди 25:23 и 2:1.

Звезда је вратила самопоуздање након добијеног сета и успела да веже пет поена у серији на сервис Катарине Станковић, која је била сјајна вечерас на Бањици. Покушавала је да размрда своју екипу Маријана Боричић на тајм-ауту, али и поред шест грешака које је Звезда направила у тим тренуцима, Станковићева је пролазила, имала је помоћ Лане Мијачић и Николине Лукић, док је рударски посао у одбрани и на пријему одрадила капитен Јелена Стојић и стала у службу тима. Управо је Звезда на њен сервис поново дошла до везаних поена и 21:17 након ас сервиса, а Николина Лукић, Катарина Станковић и Сашка Ђуровић за крај су потврдиле победу Црвене звезде над ривалом, 25:18 – 3:1.

Катарина Станковић 23 поена, по 10 су освојиле Јелена Стојић, Симона Матеска и Лана Мијачић.

Црвено-беле у наредном колу очекује дуел у Новим Бановцима против екипе Омладинца.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – УБ 3:1 (25:12, 16:25, 25:23, 25:18)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Томислав Поповић, Милан Бићанин. Трајање меча: 89 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуровић 7, Ђурђевић (либеро), Матеска 10, Јакшић 4, Лукић 9, Вучићевић 3, К.Станковић 23, Стојић 10, Јовановић, Мијачић 10. Нису играле: Јасек, Обућина, Стаменковић, Жигић (либеро). Тренер: Милан Гршић

УБ: Петровић 9, Цветичанин 2, Новосел 6, Борчић 3, Петрановић 7, Тадић (либеро), Бенитез 17, Кутлешић 9. Нису играле: Марјановић (либеро), Рогић, Лукић, Стијепић. Тренер: Маријана Боричић

The post Црвено-беле савладале и Уб за други тријумф на старту сезоне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment