Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Дебитантски гол Пруцева

Поново су блистали млади фудбалери Црвене звезде који се кале у другим клубовима, а у викенду иза нас чак 14 играча је забележило значајну минутажу. Постигавши првенац талентовани Рус – Јегор Пруцев је одличним издањем поново скренуо пажњу и заслужио бројне епитете, а голгетерску серију је наставио и Александар Кахвић.

На осмом наступу у дресу словеначког Цеља, вешти техничар Јегор Пруцев је стигао до првенца у домаћем првенству. Наиме, на тешком гостовању против Муре гости су однели рутинску победу од 2:0, а питање коме ће припасти три бода решио је управо млади Рус. Играо се 67. минут утакмице када је искористио непажњу штопера противничког тима и сјајним притиском изнудио грешку голмана Михелака. Поред тога, некадашњи играч Сочија је у неколико наврата задавао озбиљне проблеме својим чуварима. Цеље је тренутно лидер првенства, а Пруцев на личном конту поред гола има забележене и три асистенције.

Наставио је Александар Кахвић са головима у дресу ОФК Београда, па се тако се осамио на лидерском месту листе стрелаца Прве лиге Србије са укупно девет погодака. Младић рођен 2004. године је погодио главом, када је после спретне реакције на ивици петереца био најдоминантнији у скоку и главом затресао мрежу, док је корнер раније извео Никола Митуљикић. Такође, запажене роле су имали имењаци Никола Кнежевић и Митуљикић, а на терену су провели цео меч. Са друге стране, да је “плесао” на стадиону у Лазаревцу може се рећи и за Јована Митуљикића, који је игру напустио у 65. минуту. Иако је дефанзивни бедем екипе са Карабурме попустио при голу Колубаре – Огњен Мимовић и Александар Ђермановић су приказали веома коректну партију.

Звездин двојац у редовима ИМТ-а није успео да дође до победе на гостовању Војводини. На стадиону “Карађорђе” у Новом Саду – Милош Гордић је чувао гол “Тракториста” од првог до последњег судијског звиждука, а у пар наврата је сјајно реаговао након удараца расположених нападача домаћег тима. Са друге стране, десном страном је шпартао Никола Глишић. Дефанзивне задатке је обављао на високом нивоу, док је учествовао у солидном броју напада екипе Небојше Јандрића. Десни бек рођен 1999. године је оставио одличан утисак и по мишљењу медија добио оцену седам на крају сусрета.

Храбро издање Графичара на гостовању Радничком из Сремнске Митровице су употпули црвено-бели момци из класе 2005, уз суперталентованог Андрију Максимовића рођеног 2007. године. Снажни центарфор Јован Мијатовић и горе поменути Максимовић су били стартери меча, а на терену су провели 62 минута. За нешто више од сат времена игре оставили су срце на терену и представљали најопасније “оружје” популарних Графоса. У наставку сусрета, после петнаестоминутне паузе, на терен су ушли Коста Недељковић и Јован Шљивић. Брзоноги десни бек је унео мирноћу у последњој линији и знатно допринео да се увећа пробојност уз саму аут линију. Врхунски техничар – Шљивић је преузео команду над везним редом и још једном приказао да је играч потеза и мајсторија. Упркос великом броју прилика наш развојни тим није успео да дође до преокрета.

Још један наступ са пуном минутажом је забележио Стефан Лековић у дресу Виљареала Б. У дуелу против Алкорона командовао је последњом линијом “Жуте подморнице”. Позиционо је одлично стајао на терену, освајао ваздушне дуеле, правовремено стартовао на лопту и отварао нападе тима. Из меча у меч Лековић делује сигурније, а може се уочити да му шпанска Сегунда итекако прија.

У викенду иза нас нису играли Владислав Голдин, Андреј Ђурић, Урош Лазић, Кенеди Икпоро, Иван Никчевић, Мухамад Умар.

Позајмице:

1. Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Војводине (2:1)
2. Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Војводине (2:1)
3. Коста Недељковић (Графичар) – 45 минута у поразу од Радничког из Сремске Митровице (2:1)
4. Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Колубаром (1:1)
5. Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у ремију против Алкорона (2:2)
6. Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Колубаром (1:1)
7. Јован Шљивић (Графичар) – 45 минута у поразу од Радничког из Сремске Митровице (2:1)
8. Андрија Максимовић (Графичар) – 62 минута у поразу од Радничког из Сремске Митровице (2:1)
9. Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Колубаром (1:1)
10. Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Колубаром (1:1)
11. Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 65 минута у ремију са Колубаром (1:1)
12. Јегор Пруцев (Цеље) – 90 минута у победи над Муром (2:0)
13. Јован Мијатовић (Графичар) – 62 минута у поразу од Радничког из Сремске Митровице (2:1)
14. Александар Кахвић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Колубаром (1:1)

The post Звездаши на каљењу – Дебитантски гол Пруцева appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment