Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Сећање на историјски двомеч

Црвена звезда је у сезони 2019/20 у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге шампиона одиграла двомеч против Јанг Бојса, из којег је изашла као победник и обезбедила другу годину заредом учешће у најквалитетнијем европском такмичењу.

Црвено-бели су у сезони 2018/19 остварили историјски успех када су борбу за Лигу шампиона започели у првом колу квалификација, а до групне фазе стигли након две незаборавне утакмице против Салцбурга. Само годину дана касније, исти пут је чекао Звезду која је успела да понови успех и у последњем колу квалификација надмудри швајцарског представника – Јанг Бојс.

После узбудљиве пенал серије против Копенхагена, првотимце нашег клуба је само један корак делио од Лиге шампиона. Прва утакмица против Јанг Бојса је одиграна у Берну, а изабраници Владана Милојевића су изборили нерешен резултат (2:2) и оставили одличан утисак пред реванш у Београду.

На мечу који је одигран 21. августа 2019. године су се у листу стрелаца уписали Дегенек и Гарсија. Већ у седмом минуту, Јанг Бојс је дошао до предности преко Асалеа. Велику радост нашем тиму донео је Дегенек после само 11 минута, када је након центаршута Марина из корнера био највиши у скоку и послао „свећу“ у гол Јанг Бојса, чиме је неутралисао заостатак. Почетком другог дела игре у листу срелаца се уписао Гарсија за потпуни преокрет црвено-белих. Швајцарци су у 76. минуту дошли до изједначења кад је након интервенције ВАР-а досуђен једанаестерац за Јанг Бојс, те је коначан резултат гласио 2:2.

Реваш је одигран шест дана касније, тачније 27. августа, када су навијачи испунили трибине стадиона “Рајко Митић” до последњег места, а интересовање звездаша је било толико да су многи остали без карте испред популарне Маракане.

У незапамћеној атмосфери изабраници Владана Милојевића су као што је то био случај и у Берну ремизирали (1:1) против екипе Јанг Бојса, али су због правила гола у гостима, које је тада још увек било на снази, прошли у групну фазу Лиге шампиона.

Наш тим је дошао до предности у 59. минуту када је феноменалну контру Црвене звезде крунисао голом Алекса Вукановић, који је црвено-беле довео корак ближе остварењу циља. Фудбалери Црвене звезде су имали предност све до 81. минута, када је наш тим на несрећан начин примило гол. Ипак, драматична утакмица у Београду је имала срећан крај, те је након судијског звиждука уследило славље које се и дан данас препричава.

The post Сећање на историјски двомеч appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment